IT-Hálózatok

Modern IT-hálózatok tervezése,
kivitelezése, üzemeltetése

Biztonságos, hatékonyan üzemeltethető és modern IT-hálózatok a Kontron támogatásával

Ma az IT-hálózatokkal szemben alapelvárás a 24 órás rendelkezésre állás vagy a vezeték nélküli elérés. Már szinte minden elektronikai eszköz kapcsolódik a hálózathoz, ezért a 24 órás elérés kritikussá vált a legtöbb vállalat életében. Egy váratlan rendszerleállás akár a napi munkafolyamatokat vagy gyártás esetén a termelést is megakaszthatja, ezáltan jelentős veszteséget okozva. A korábbi IT-hálózatokkal szembeni elvárások kiegészültek azonban olyan igényekkel, mint a biztonságos felhőkapcsolat, vagy a távmunka gyors és átlátható támogatása. A távmunka elterjedésével és általánosabbá válásával a IT-hálózatok biztosította elérhetőség mind térben, mind pedig időben kiterjedtebbé vált.

Egyre több adatot tárolnak a cégek hálózataikon, ami megköveteli a hibrid vagy felhőszolgálatások használatát is, ennek következtében pedig a biztonság kérdése is felértékelődik. A kiberbűnözés is reneszánszát éli, így ma már nem létezhet olyan vállalat aki félvállról veheti az IT-biztonság kérdését. A mai modern IT-hálózatoknak többek között olyan kritériumoknak kell megfelelniük mint a 24 órás rendelkezésre állás, vezeték nélküliség, magas biztonsági szint, nagy mennyiségű adat tárolása, felhőkapcsolatok támogatása. Ráadásul ezen elvárásokon túl a legtöbb vállalatnál megfogalmazódik igényként a hálózatok egyszerű, hatékony és tervezhető üzemeltethetősége.

A világ vezető gyártóival való hosszú távú együttműködésünknek köszönhetően a Kontron -nál képesek vagyunk olyan modern és biztonságos hálózati infrastruktúrákat létesíteni és üzemeltetni, melyek lehetővé teszik a vállalatok számára a hatékony, gazdaságos és biztonságos online üzletmenetet. Csapatunk magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll, valamint a magyar piacon az egyik legnagyobb hálózati szakértőként tartanak számon.

Megoldások, szolgáltatások

A képviselt megoldásokhoz teljes körű szolgáltatás csomagot kínálunk.

IT-hálózatok
kialakítása

Komplex LAN / WAN / SDN, vezeték nélküli és szolgáltatói kommunikációs hálózatok tervezése, kivitelezése, dokumentálása.

IT-hálózatok
üzemeltetése

Helyszíni vagy távoli üzemeltetési feladatok teljes körű biztosítása.
7X24 órában hálózati infrastruktúra, biztonsági rendszerek, adatközponti rendszerek és alkalmazások felügyelete.

Innovatív technológiák bevezetése

Új innovatív technológiák bevezethetőségének vizsgálata (pl: SD-WAN, FCoE, ACI, SDN, CMX)) és implementációja.

Hálózati
audit

Átfogó hálózat auditok végzése, fejlesztési stratégiák kidolgozása.

Adatközpontok
kialakítása

Adatközponton belüli hálózatok teljes körű kialakítása (DC LAN, UF, FabricPath, VxLAN, ACI), illetve adatközpontok közötti (DC Interconnect) technológiák bevezetése.

WDM
megoldások

Nagy rendelkezésre állású optikai (akár titkosított) WDM megoldások tervezése, kivitelezése és üzemeltetése, üzemeltetés támogatása.

Kollaborációs
megoldások

Integrált kommunikációt és együttműködést (Collaboration) támogató megoldások kivitelezése (pl: IP Telefónia, Skype for Business, Microft Teams, Cisco Webex, Cisco Jabber, Contact Center, Videókonferencia)

Mobil
rendszerek

Kiskereskedelmi és pénzügyi környezetben nagy végpontszámú, költséghatékony mobil kommunikációs rendszerek létesítése.

Hálózat
-menedzsment rendszerek

Hálózat menedzsment rendszerek telepítése, illetve teljes körű üzemeltetés távoli vagy kihelyezett szakértők biztosításával

VPN
megoldások

Különféle hálózati VPN megoldások tervezése és megvalósítása.

Aktív hálózat
performancia monitoring

Szintetikus, akár a felhasználói hálózati forgalommal megegyező hálózati forgalom (pl. Teams, Skype, Zoom, HTTPS, DNS) elemzésén alapuló proaktív hálózat performancia monitoring rendszer tervezése, implementálása, támogatása.

Hálózat
átláthatósági megoldások

IT és OT hálózatok forgalmának láthatóvá tétele speciális TAP-ekkel, a forgalmak összegyűjtése, előszűrése, optimális kiküldése forgalom elemző berendezések felé Packet Broker-ekkel, majd az adatok feldolgozása hagyományos IDS, vagy OT hálózatok elemzése (Nozomi, Cisco).

Képviselt gyártók

A kompetenciákkal érintett termékek kiválasztásánál cégünk a piacvezető partnerekre támaszkodik.
Minden portfólió elem esetében törekszünk a legmagasabb, ésszerű partneri minősítés megszerzésére, és a közvetlen kapcsolat kialakítására.

Gold Partner

  • LAN/WAN, SDN, vezeték nélküli, szolgáltatói és adatközponti hálózati kommunikációs technológiák
  • IP alapú hang- és videókommunikációs megoldások
  • Optikai (WDM) hálózati technológiák

Elite Partner

  • LAN/WAN, szolgáltatói és adatközponti hálózati kommunikációs technológiák

Sapphire Partner

  • Hang- és videókommunikációs megoldások

Gold Partner

  • Microsoft Teams, Skype for Business és kapcsolódó megoldások

IP, WDM service partner

  • LAN/WAN, WDM és adatközpont technológiák

Preferred Partner

  • Hálózat monitoring és hálózat átláthatósági

Amennyiben érdeklődik valamely technológiánk / megoldásunk iránt, most könnyedén igényelhet bemutatót!

Kapcsolódó blogbejegyzés

Scroll to Top