GANTTPLAN

Intelligens gyártás tervezés és optimalizálás
Az ideális add-on MES és ERP rendszerek mellé

Intelligens APS rendszer gyártásoptimalizáláshoz

A német DUALIS® GmbH 30 éves tapasztalattal rendelkezik a gyártástervezési megoldások megvalósításában és integrálásában. Az általuk fejlesztett GANTTPLAN Advanced Planning and Scheduling (APS) rendszer egy modern és elérhető gyártás ütemező és optimalizáló technológia.

Tervezze és optimalizálja gyártását GANTTPLAN-nel!

Hozzon létre optimális gyártási terveket egyetlen gombnyomással, miközben megfelel az összes meglévő peremfeltételnek. A GANTTPLAN gyors, intuitív, rugalmas és megbízható.

A GANTTPLAN-nel optimálisan tervezheti meg az összes megrendelést a ténylegesen rendelkezésre álló erőforrásoktól és kapacitásoktól függően, figyelembe véve mind az ütemezést, mind az összes költségtényezőt, és átláthatóan megjelenítheti az eredményt a grafikus gyártásvezérlő központban. Az olyan funkciók, mint az egyidejű több erőforrásra kiterjedő tervezés, az integrált anyagszükséglet-tervezés és a termelési alternatívák optimalizáláson alapuló kiválasztása lehetővé teszik a termelés hatékony tervezését és ellenőrzését.

Emellett a “mi lenne, ha” forgatókönyvek létrehozása és elemzése megkönnyíti a döntéshozatalt a közép- és hosszú távú tervezési horizonton, és támogatja a taktikai és stratégiai intézkedéseket. ERP vagy MES rendszer kiegészítőjeként az interaktív APS rendszer lehetővé teszi a különböző iparágakban működő, bármilyen méretű gyártó vállalatok számára, hogy zökkenőmentes rendelési teljesítést, rövid szállítási határidőket és állandó költségoptimalizálást érjenek el.

A főbb előnyök

 • Az összes megrendelés automatizált, időtakarékos tervezése
 • Interaktív tervezés: a tervek bármikor módosíthatók vagy manuálisan is létrehozhatók
 • Az összes erőforrás egyidejű tervezése: operátorok, gépek, anyagok, szerszámok és termelési segédeszközök
 • Folyamatos költségoptimalizálás hét súlyozható célkritérium alapján
 • Az eredmények azonnal átlátható és méretezhető formában jelennek meg a gyártásvezérlő állomáson (Gantt-diagram)
GANTTPLAN_Icons

Önöknek a GANTTPLAN-re van szükségük, ha ilyen és hasonló kihívásokkal szembesülnek:

 • Az ellátási lánccal kapcsolatos problémák
 • A szakképzett munkaerő hiánya és a személyzet rövid távú hiányzása
 • Időigényes, manuális tervezés
 • Gyenge szállítási megbízhatóság és hosszú átfutási idők
 • Magas félkészáru és késztermék állomány
 • Nagyszámú változat
 • A kereslet rövid távú ingadozása
 • Emelkedő (termelési, energia) költségek

A hatékony gyártástervezés összes optimalizálási célja egyetlen eszközben állítható be

A GANTTPLAN lehetővé teszi az állandó költségoptimalizálást egyedileg súlyozható célkritériumok alapján, mint például a szerszámozási vagy gyártási költségek csökkentése. A különböző optimalizálási célok elérése mellett elengedhetetlen a termelési részleg tervezéséhez szükséges összes erőforrás és korlátozás nyomon követése és ellenőrzése is. Ezt gyakran bonyolítják az egymással versengő optimalizálási célok.

GANTTPLAN bővítési szakaszok

GANTTPLNAN Starter GANTTPLNAN Expert
Automatikus és kézi ütemezés

Peremfeltétel alapú ütemezés

Korlátlan számú felhasználó és néző

Riportok

A meglévő anyagi függőségek figyelembevétele

Anyagok rendelkezésre állásának ellenőrzése

Gép / munkaállomás tervezés

Operátor tervezés

Működési erőforrások tervezése

Határidő alapú tervezés

Optimalizálás 7 célkritérium alapján

Material Requirements Planning (MRP)

Rendelési hálózatok létrehozása

Gyártási rendelések és beszerzési igények létrehozása

Energiaköltség-tervezés

AI – a mesterséges intelligencia ereje

Egyedi részletes gyártástervezés az Ön igényei szerint

A GANTTPLAN APS moduláris, és szükség szerint méretezhető, hogy az Ön igényeinek megfelelően növekedjen. Kezdheti kicsiben, gyorsan érhet el eredményeket, és fokozatosan bővítheti termelését, vagy további gyárakat adhat hozzá.

A GANTTPLAN Starter verzió lehetővé teszi, hogy gyorsan belépjen az automatikus tervezés világába, figyelembe véve az összes szükséges erőforrást. Az egyszerűsített adatmodellnek köszönhetően a verzió rövid idő alatt implementálható, és azonnal maximális átláthatóságot biztosít a tervezés során. Ezenkívül a verzió tökéletes megoldás a nagyszámú változatban kis mennyiségeket termelő vállalatok számára.

A GANTTPLAN Expert verzióval egy csúcskategóriás APS-t kínálunk, amely lefedi a költségalapú, több kritériumon alapuló optimalizálást, valamint a teljeskörű anyagszükséglet-tervezést (MRP), és segít stratégiailag helyes döntéseket hozni még hosszabb tervezési horizonton is. A GANTTPLAN Expert-tel lehetővé válik a korábbi adatokon alapuló, mesterséges intelligenciával támogatott tervezés is, és segít kontrollálni az energiaköltségeit.

A GANTTPLAN időtálló

A GANTTPLAN egy hatékony, korszerű és kifinomult szabványos szoftver, szolgáltatásorientált architektúrával és konténer alapú kialakítással. Az APS rendszer ezért futtatható az olyan vezető felhő platformokon, mint a Microsoft Azure, és lokális telepítéssel is. Az új webes klienssel felszerelt alkalmazás bármilyen eszközről elérhető webböngészőn keresztül.

A GANTTPLAN-t kiterjesztjük az automatizált folyamatok kezelésére. Az APS szoftver képes lesz reagálni a külső hatásokra, és például önállóan megtenni a szükséges intézkedéseket. Az olyan funkciók, mint az intelligens személyzeti követelmények és a mesterséges intelligenciát és neurális hálózatokat használó termeléstervezés szintén folyamatban vannak.

Mi több, a GANTTPLAN zökkenőmentesen integrálható a meglévő ERP és MES rendszerekbe a digitális hálózatépítéshez. Ez a tökéletes interakció még több időt és pénzt takarít meg vállalata számára a tervezés és az üzemeltetés során.

Scroll to Top