Infor

Factory Track

Automatizált üzemi- és készletmozgások

Sebesség, pontosság és értékteremtés. Erre a három nélkülözhetetlen pillére van szükségünk a gyártásban, hogy teljesíthessük a vevőink elvárásait. A hatékonyság az egész szervezeten belül kulcsfontosságú. A töredezett és elavult folyamatok szakadékot képeznek az üzemi terület (a valóság) és az információs rendszerek között. Ez a szakadék költséges lehet mind az elvesztegetett idő és anyagok mind pedig a termelékenység szempontjából. Az üzemi és a raktári folyamatoknak olyan automatizált rendszerekre van szükségük, amelyek egyszerűsítik a műveleteket és növelik a nyomonkövethetőséget. Az Infor® Factory Track használatával a következő szintre léptetheti az üzemi és a raktári automatizáltságát, javítva ezzel a gyártási folyamatait, felgyorsítva a készletkezelését, nyomon követheti az óraelszámolást és automatizálhatja a jelenlét nyilvántartást.

Áramlás a gyártásban

Az Infor Factory Track teljesen integrált az Infor LN vállalatirányítási rendszerrel. Közösen használva átláthatja és megértheti valós bérköltségeket, növelheti a készletpontosságát és használhatja az Önnek megfelelő mobil eszközöket a gyártásban. Az azonosítási és nyomonkövetési funkciók segítenek abban, hogy ellenőrzés alatt tarthassa a valós bérköltségeket, a gyártási ütemtervét és a készleten lévő anyagokat.

Az Infor Factory Track három modulja (Shop Floor, Warehouse Mobility és Time Track) szoros kapcsolatban van az ERP rendszerrel, így javítva a gyártási folyamatokat. A modern technológiai platformon fejlesztett Factory Track lehetővé teszi, hogy olyan automatizációs eszközöket alkalmazhasson, mint a vonalkód olvasók vagy az óranyilvántartó eszközök. Természetesen egyedileg fejlesztett céleszközökkel még tovább növelhető az automatizáció.

Shop Floor

A Shop Floor modul teljes körű gyártás-automatizációs funkcionalitással rendelkezik. Ez az üzemi automatizációs érintőképernyős megoldás vonalkód olvasás és címkenyomtatási funkciókkal segít betölteni a gyártástervezés és az üzemi gyártás közötti űrt. A Shop Floor modullal egy egyszerű és kényelmes felhasználói felülethez juthat, amivel automatizálhatja az olyan üzemi műveleteit, mint a munkaidő lejelentése adott gyártási műveletre, csoportműveletek, anyagfelhasználás, készrejelentés, valamint a gyártási dokumentumok elérése. Gyűjthetők a direkt és az indirekt munkaidők is, mint például a beállítás idő, gépidő, gépkihasználtság. Az operátorok könnyen férhetnek hozzá a gyártási információkhoz, mint a gyártandó, selejtezett és gyártott mennyiség, illetve a műveletekhez csatolt utasításokhoz és dokumentumokhoz. Ezek segítségével elkerülhetők a félreértések és a költséges késlekedések. Mivel mindenki hozzáférhet a CAD rajzokhoz vagy a részletes műveleti utasításokhoz, így adatok alapján lehet meghozni a szükséges döntéseket és priorizálni a feladatokat.

A csatolt részletek segítenek a verziókra, egyedi eltérésekre és konfigurációkra vonatkozó kérdések megválaszolásában ezáltal csökkentve a pótmunkák okozta többletköltséget. A Job Shop modullal valós idejű információkhoz jut a gyártási műveletek állapotáról. A felhasználók egyszerűen jelenthetik le a befejezett, továbbadott és visszautasított mennyiségeket többféle ok-kód felhasználásával. A részletes státusz és ok-kódok ismeretében bármikor ellenőrizhetővé válik egy vevői rendelés vagy a gyártásütemezés.

A Shop Floor modul egyesíti a műveleti és készletinformációkat így mindig aktuális műveleti státusz és WIP információkkal rendelkezhet. A LOT-szám és szériaszám támogatással rugalmasságot és nyomonkövethetőséget szerezhet az összeszerelési folyamatokban. A modul támogatja a just-intime gyártást és széleskörű Kanban funkcionalitással rendelkezik. Ezek a képességek jelentős segítséget nyújtanak abban, hogy automatizálhassa a beszerzést és megfelelő mértékű biztonsági készleteket határozhasson meg így optimalizálva az anyagkiadást, a WIP és egyéb kulcsfontosságú tranzakciókat.

Warehouse Mobility

A Warehouse Mobility modul egy online kiegészítése az Infor LN ERP készletkezelési és gyártási képességeinek. Egyszerű mobil interfészt kínál a tranzakciók vonalkód olvasós mobileszközzel való automatizálásához nagymértékben támogatva a raktári és az üzemi adatgyűjtést.

Néhány tranzakció:

› Készletek – mozgatás, leltározás és módosítás
› Betárolás – beérkeztetés, tárhelyre tárolás, jóváhagyás és crossdocking
› Kitárolás – komissiózás, megerősítés, csomagolás és kiszállítás
› Gyártás – műveletek és rendelések lejelentése, szériaszámok követése, anyagkiadás gyártásba és anyagok visszavétele gyártásból
› Kanban – igényfeladás, feltöltés
› Kezelési egységek – létrehozás, összerendelés, összerendelés megszüntetése és szétbontás

Az Infor Mongoose fejlesztői keretrendszerben épült Warehouse Mobility modern HTML5 böngésző-alapú interfészt kínál, ezáltal nincs szükség szoftvertelepítésre az eszközökön. Fejlesztheti a készletmozgásait mind a betárolás mind a kitárolás során, ráadásul olyan eszköze lehet, amellyel megvalósíthatja a kezelési egység alapú készletgazdálkodást, valamint a munkaidő követést. Javíthatja a kiszállítási pontosságát a többlépcsős folyamatok konszolidálásával, valamint a gördülékenyebbé teheti a komissiózási, csomagolási és kiszállítási műveleteit.

Time Track

Felügyelheti a munkaidő elszámolást és automatizálhatja a jelenlét nyilvántartást a Time Track modul segítségével. A gyártási környezetre tervezett Time Track egy teljes körű megoldás mind az operációban dolgozók mind pedig az irodai alkalmazottak (például mérnökök) részére.

A Time Track ötvözve a konfigurálható jelenléti szabályokat a munkaidőadatokkal, felügyeletet biztosít a menedzserek részére a jelenlétekről, az óraelszámolásokról, a kivételekről, valamint jelenlét kezelői funkciókkal is rendelkezik. Segítségével átláthatóvá válik a vállalat alkalmazottainak valós ráfordításai és munkaidőben eltöltött tevékenységei. Eszközöket nyújt Projekt/ Team szervezeti struktúrák egységes erőforrásként kezelésére. Ezekkel a pontos, valós adatokkal lehetségessé válik az emberi erőforrásaink kifinomult kezelése, tervezése. Szabályrendszereken alapuló pontrendszer építhető a Time Track-ben, mellyel a vállalat saját szempontjai alapján értékelni tudja az alkalmazottakat és ösztönző programokat indíthat.

Scroll to Top