Business Intelligence & Analytics

Birst egy felhő alapú BI&A platform

A Birst segít könnyebben megérteni és optimalizálni a komplex üzleti vagy bármely más, elemezni kívánt folyamatot.

Egy szoftver, mely egyszerre rendelkezik részletgazdag komplexitással és egyszerűen kezelhető felületekkel. A „Self Service” képességei magasan kiemelik a BI&A szoftverek közül. Kombinálja a régi centralizált és a mai decentralizált adat modellek kezelésének előnyeit, miközben minimalizálja azok gyengeségeit.

Főbb előnyök

Megbízható, hiteles adatok üzleti sebességgel

Gyors bevezetés komplex struktúrák esetén is,
köszönhetően a

  • szabadalmaztatott automatizált adat feldolgozási technológiának
  • felhő technológiának
  • többször használható szemantikus rétegnek
  • a jól átlátható és értelmezhető UI a képzési időt is a töredékére csökkenti.

Self-service – Elképzelései megvalósítása
soha nem volt még ilyen egyszerű és gyors

  • BI&A szoftver képességeiben rejlő erőt minden felhasználója számára elérhetővé egyszerűsíti.
  • Bevezetési időszak 90 napon belül megvalósítható, még összetettebb rendszerek esetén is.
  • A szoftver egyszerű, jól átgondolt felülete és a beépített, előkészített funkciók által minimálisra mérséklődik vagy akár el is tűnik a technikai szakember szükségessége.
  • Birst felületei intuitív módon vezetnek végig minket az adatbázis kapcsolattól a kész riportig.
Megjelenés

Dashboard-ok („Kezelőfelületek”) a modern BI rendszerek legkiválóbb döntéshozatalt támogató eszközei. KPI-okat, riportokat, grafikonokat vagy akár WEB oldalakat, egyedi tartalmakat összefogó kezelőfelületek, amelyek formatervezésével és tartalmával a gyors helyzetelemzést segíti és támogatja a döntéshozatalt. Interaktív dashboard-ok, „Drag&drop” megoldások, dinamikusan alakítható „objektumok”. A precízen megtervezett UI által egy új dashboard létrehozása nem kíván mély technikai tudást.

Reszponzív felületek

Teljesen reszponzívan kezelt felületek, így mobilon vagy egyéb eszközön nézve is olvasható felületeket kapunk külön formázás nélkül is. Birst mobil applikációja az egyedi szűrés kezeléstől a lefúrásokig, sok funkcióval rendelkezik. Offline adatkapcsolattal is használható.

Használat

Space-ek mint elkülönülő projekt munkák a rendszerben jogosultságokkal kezelve precíz hozzáférés beállítási lehetőségeket biztosítanak a Dashboardokhoz és a hozzá létrehozott tartalmakhoz. Gördülékenyen kezelhetőek velük egyes projektek fejlesztése és migrálása anélkül, hogy abból a végfelhasználó bármit is érezne.

A Birst által kínált Networked analytics technológia nagyszerűen támogatja a mindennapokat. Más Birst felhasználók által a rendszerbe hozott (az Admin által jóváhagyott) és kezelt adatait beilleszthetjük a saját riportjainkba vagy éppen a sajátunkat oszthatjuk meg mással vagy más csoporttal. Így valósulhat meg egy a „Kontroller” által a „Gyártás”, „Szerviz” vagy „egyéb területek” és a „Pénzügy” felől kapott adatokból egy teljesen új kimutatás akár percek alatt, vagy Dashboard esetén egy órán belül.

Kész riportoknál beállítható az adatok frissítése „élő kapcsolat” esetén. (ami a Birst és az adatbázis közötti közvetlen kapcsolat) Az adatkapcsolatfrissítést lehet ütemezni, ha nem szükséges vagy nem megoldható a folyamatos kapcsolat.

A vállalat formátumára igazított, riportokról vagy Dashboard felületekről ütemezve lehet heti (vagy más időközzel) riportokat kiállítani és email csatolmányként körlevélbe megadott személyeknek elküldeni. Többféle formátumban CSV, PPT, Excel, HTML, vagy RTF/Word. A Dashboard esetén PDF-ben.

Kapcsolatok

Könnyen létrehozható adat kapcsolatok ezrei és akár élő elérés is beállítható közvetlenül az adat forrásával. Az ismertebb adatforrásként szolgáló felhő adattárak (de más egyéb vállalati szoftverek konfigurációja is csomagba szedve elérhető) előre konfigurálva vannak, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a kapcsolat létrehozása. Az élő kapcsolattal lekövethetővé válik a riportált folyamat valósidőben. Open Client Interface által a Birst olyan integrációkat is lehetővé tesz, mint a Tableau, Excel vagy akár az R.

Dashboard felületek

Figyelmeztetések vagy friss riportok, Dashboard felületek küldhetők emailben vagy egyszerűbb adatok esetén akár SMS-ben. Ez által nem kötelező az adatokat napi 24 órában követni, így akár egy az adatok alapján szükséges karbantartást, gépbeállítást, üzleti stratégia változtatást előre lehet jelezni. Prediktív elemzésekhez, sőt az utána célszerű lépésekhez nyújthat nagy segítséget az elemzett esetek széleskörű analitikájával.

Adat modellek

A Birst egy akvizíció által került 2017-ben az Infor égisze alá, miközben továbbra is egy független BI&A szoftver, az Infor termékek (LN, M3, HCM, CSF, …) megkapják az előre elkészített adat modelleket és általános, előre elkészített riportokat, Dashboard-okat. Ezzel gyakorlatilag kész megoldást kap a felhasználó.

A Birst Multi-tenant felhő struktúrájával lehetővé válik az adatok és a hozzájuk kapcsolt meta adatok virtualizációja. Így elérhető, hogy folyamatosan elkülöníthető legyen az adat, a meta adat és a „felhasználói tartalom”. Ez által a mindenki számára elérhető ugyanaz az applikáció, adatmodell és adattartalom, de mindenki az általa egyedivé megformázott tartalommal (is) tud dolgozni.

Scroll to Top