Brendon gyermekáruházak

A Brendon Gyermekáruház Kft-t talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen Magyarország piacvezető babaáruházlánca. Több, mint 30 éve megbízható társa a magyar kismamáknak és apukáknak. Az együttműködés a Kontron és a Brendon között már több, mint 6 éves. A Kontron az innovatív informatikai megoldásaival és szolgáltatásaival már 2015-ben is képviselt egy olyan irányt, ami a Brendon menedzsmentjének egyértelműen meggyőző volt, ezért a Kontron -vel közösen megtették az első lépést a publikus felhő alapú megoldások irányába.

Termék: MICROSOFT AZURE ÉS MICROSOFT AZURE SECURITY CENTER
Megoldás: MICROSOFT CLOUD ADOPTION FRAMEWORK
Ügyfél: Brendon Gyermekáruház Kft.
Iparág: Kiskereskedelem

Infrastruktúra modernizációja

A Brendon IT vezetése a 2021-re, több lépésben tervezett modernizációs fejlesztések végrehajtása mellett döntött.

A Brendon és a Kontron szakembereinek közös egyeztetése eredményeként több párhuzamos szálon végeztük el a munkát. Nagy fókuszt kapott a Microsoft felhős biztonsági komponenseinek az implementálása. A folyamat során a Microsoft Security megoldásai révén megteremtettük a teljes transzparenciát a rendszerek felett, aminek köszönhetően azonosíthatóvá válnak a rendszerekben lévő sérülékenységek, melyek javítása így folyamatos figyelmet kap az IT üzemeltető személyzet részéről. A project során a fejlesztések mellett elvégeztük az infrastruktúra elhalasztott karbantartását is.

A migrációról

A migrációs projekt során a Brendon központi Hyper-V cluster-én futó virtuális gépeinek mozgatását végeztül el a Microsoft Azure felhős környezetébe. Ez azért vált szükségessé, mert a Hyper-V cluster alatt található StorSimple hibrid adattároló megoldás gyártói támogatása hamarosan lejár, továbbá a Brendon hosszútávú IT stratégiája miatt szeretné minimalizálni a földi környezeteit és minden olyan IT komponenst amit lehet kiköltöztetne a felhőbe. Ennek első lépcsője a korábban már kiköltöztetett fejlesztői környezet volt most viszont a fő cél, hogy az egyedi fejlesztésű Brendsys ügyviteli rendszer és webshop is a Microsoft Azure felhő környezetébe költözzön.

A projektben a földi virtuális gépek „Lift and Shift” migrációja helyett az alkalmazások újra telepítését választottuk az adatok visszatöltésével.

Annak érdekében, hogy növeljük a friss környezet biztonságát és minél inkább meg tudjunk felelni az iparági alap biztonsági megfelelőségeknek az új környezetekre és meglévő felhős szerverekre is aktiválásra került a Microsoft Azure Security Center szolgáltatása.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top