Üzleti probléma leírása

Medi-Radiopharma Kft. informatikai infrastruktúrájában szeretett volna megújulni és megfelelni a jövő kihívásainak. Ennek érdekben új informatikai vezető érkezett a vállalathoz, aki biztosabb és modernebb alapokra kívánta helyezni a cég informatikai rendszereit. A korábban használt alap infrastruktúránál ugyanis már léteztek modernebb, naprakészebb megoldások, a manuális mentési folyamatok automatizálására is megnőtt az igény, valamint IT-biztonság tekintetében is szeretett volna az új vezető felkészülni az esetleges támadásokra. A pandémiás helyzet tovább fokozta a fejlesztendő területek számát, ugyanis a távmunka és a VPN kapcsolatok megnövekedett számának következtében, megnőtt az igény a biztonságosabb tűzfalak alkalmazására is.

Termékek: PaloAlto tűzfalak, Cisco Meraki LAN és WiFI, CommVault mentés, NetApp adattárolás, HPE szerverek, VMWare virtualizáció
Megoldás: teljes, modern infrastruktúra kialakítása
Ügyfél: Medi-Radiopharma Kft.
Iparág: gyógyszeripar

A megoldás

A Kontron az igények alapos felmérése és a stratégiai tervezés közben kitért a tűzfalakra, a hálózati eszközökre, a mentési módszertanra, az adattárolás helyére és módjára, valamint a virtualizációs elvárosokra is. Sor került a korábbi passzív hálózat rendbe tételére, új core, LAN- és WIFI-hálózat kiépítése átgondolt kábelezéssel. Az adatmentéseket központosították, a szünetmentes tápellátás biztosításra került. Mivel a vállalat több telephellyel rendelkezik, így szükség volt megfelelő védettséget adó tűzfalak kialakítására is.

Az infrastruktúra megújítás második fázisában fizikai Domain Controller szerver került beállításra a gyógyszeripari vállalatnál, új adattároló és virtualizációs megoldás biztosítja a skálázható alapot. A projekt eredményeképpen központi magas rendelkezésre állású MS SQL adatbázis gondoskodik az adatkezelésről. A Medi-Radipharma jelenlegi két telephelyének biztonságos összekapcsolását, valamint az alap infrastruktúra elemek központosított üzemeltetését oldotta meg a Kontron

Eredmény

Fontos követelmény volt a hálózat kiépítésénél az adatok biztonságos tárolásának lehetősége, és a központosított adatmentési folyamat. A projekt során az adattárolás és számítási kapacitás modernizálása is megtörtént. VMWare virtualizációs környezet is szerepet kapott, ami különösen fontos volt a jelenlegi kiszolgálók kiváltásában. Az alkalmazások adattárolásának segítésére és a rendelkezésre állás növelése érdekében egy központosított redundáns MS SQL adatbázis került létrehozásra az új virtuális környezeten. Ezzel a lehetőséggel is biztosítva a minél stabilabb informatikai szolgáltatást a cég életében.

Medi-Radiopharma Kft.

Medi-Radiopharma Kft. Magyarország piacvezető radiofarmakon gyártója több mint húsz éve nemzetközileg is meghatározó szerepet tölt be a nukleáris medicinában. Jelenleg öt kontinensen, több mint 70 országba exportálja termékeit. Küldetésük, hogy az általuk előállított magas minőségű diagnosztikai termékek időben rendelkezésre álljanak, pontos és megbízható információval szolgáljanak az orvosoknak és betegeknek, ezáltal készítményeinkkel világszerte a gyógyítást szolgálják. Elhivatottak a kiváló minőségű termékek, valamint a folyamatos kutatás és termékfejlesztés iránt.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top