A munkavégzés módja az utóbbi évtizedben drasztikus változáson ment át, és ezt a változást az idei év eseményei kétségtelenül felgyorsították. A munkavégzés helye az irodából otthonra, kávézókba, parkokba, tömegközlekedési eszközökre került át. Ezzel párhuzamosan a munkavégzés módja is megváltozott, sokan a magán- és munkahelyi feladataikat időben a hagyományos elosztástól különböző módon választják el. Az eszközök, melyeken a munkánkat végezzük együtt változtak a megváltozott környezettel, a mobilitás és a mobil eszközök használata felértékelődött.

A MobileIron az elmúlt évtized egyik sikertörténeteként a mobileszköz menedzsment technológiai átalakulásával az egyik kikerülhetetlen szereplővé vált a vállalati mobilitás terén. Ahogy a piac elvárásai, úgy a gyártó által kínált termékek funkciói is folyamatosan fejlődtek, és hosszú éveken keresztül a piac egyetlen olyan gyártója, amely megőrizte a függetlenségét és mégis piacvezető maradt. A termékportfóliója fejlődött és a klasszikus menedzsment megoldások mellett két biztonsági megoldást is bevezettek: a MobileIron Threat Defense a mobilokon fejlett végpontvédelmet biztosít, a Zero Sign-On pedig a vállalati szolgáltatásokba ad jelszómentes belépési lehetőséget – mobilon és számítógépen egyaránt. A 2020 őszi elemzői körkép is azt mutatja, hogy a gyártó relevanciája nem csökkent, hanem nőtt, hiszen a MobileIron lett az egyetlen olyan MDM/UEM gyártó, aki piacvezető lett a Forrester Zero Trust biztonsági szolgáltatásokat áttekintő elemzésében (Forrester Wave: Zero Trust eXtended Ecosystem Platform Providers). Egy másik nagy elemzőcég, a Gartner is kiemelte, hogy a MobileIron az MDM/UEM gyártók között kiemelkedő a biztonsági termékeivel. Bár az idei Gartner UEM Magic Quadrant elemzésben a korábban megszokott „Leader” helyett „Visionary” szerepet kapott a MobileIron, leginkább a PC menedzsment képességeinek hiányosságai miatt. Kiemeli ugyanakkor azt is, hogy ár/érték arányban a MobileIron jó pozícióban van ahhoz, hogy a meglévő PC menedzsment rendszerek mellett, egymást kiegészítve működhessen.

A fenti állapotban érkezett az Ivanti bejelentése, hogy a Pulse Secure mellett a MobileIron-t is felvásárolja, és a három gyártó termékét egy közös cég fogja a jövőben kínálni. Első ránézésre az Ivanti PC management és a MobileIron mobil biztonsági termékpalettája szépen kiegészíti egymást, és pár nappal ezelőtt a Gartner is kiadott egy kiegészítést (Corporate Transaction Notification: MobileIron) az elemzéséhez, melyben megerősíti azt a feltételezést, miszerint a három termék egymást erősítve, az ügyfelek számára előnyös szinergiákat biztosíthat („By combining the PC management capabilities of Ivanti with the mobile-centric management and security capabilities of MobileIron and the ZTNA capabilities of Pulse Secure, customers of all three vendors will benefit.”)

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top