Közelednek az ünnepek, így hamarosan emberek milliói szerte a világon elkezdik vásárolni a tökéletes ajándékokat szeretteiknek. Minden évben egyre több ember választja az online vásárlást, hogy elkerülje a stresszt, a végtelen sorokat és a türelmetlen tömegeket a bevásárlóközpontokban. Azonban amikor elindítunk egy vásárlást, könnyen megfeledkezünk a védekezésről az ünnepi hangulat mámorában.

Ha az online vásárlás mellett döntesz, elengedhetetlen a – milliárd dolláros – számítógépes bűnözés, a hitelcsalás és személyazonosság-lopás ipar által létrehozott csalások elleni védelem.

Ne felejtsd el, hogy az adatok védelme a lehetséges kitettség korlátozásával kezdődik!

Az alábbiakban szeretnénk megosztani néhány olyan alapvető tippet, melyekkel minimalizálhatod a számítógépes bűnözés áldozatává válás kockázatait:

• Célszerű olyan internetes áruházakban vásárolni, amelyek ismertek, megbízhatóak és amelyeknél már bonyolítottál sikeres vásárlást.

• Keresd a nyilvánvaló figyelmeztető jeleket, például az olyan ajánlatokat, amelyek túl jól hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek, vagy épp rossz nyelvtani és helyesírási hirdetésekkel rendelkeznek.

• Gyanús, ha egy webhely úgy jelenik meg, mint egy jól ismert webhely pontos másolata, de a domain vagy az üzlet neve kicsit más. Például, ha az Amazon-on (www.amazon.com) szoktál vásárolni, akkor soha ne hagyd magad félrevezetni, hiszen előfordulhat, hogy az adott oldal csak nevében színleli az Amazon oldalát a http://store-amazoncom.com webhelyről. Itt ellenőrizheted egy adott oldal megbízhatóságát: https://www.scamadviser.com

• Győződj meg róla, hogy a weboldal biztonságos. A https:// jelzi, hogy a meglátogatott weboldal további biztonsági védelemmel van ellátva.

• Készíts és használj teljesen új és egyedi jelszavakat a különböző webáruházak számára.

• Használj biztonságos fizetési módot, például a PayPal-t vagy más virtuális hitelkártya-megoldást.

• Lehetőség szerint, használj utánvétel fizetési módszert.

• Rendszeresen ellenőrizd a hitelkártya-kimutatásaid a gyanús díjak azonosítása érdekében, különösen, ha több online vásárlást használtál, vagy új webáruházat próbáltál ki.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top