Magyarországon elsőként a Kontron -nek sikerült megfelelni a Cisco IoT specializáció követelményeinek!

Az ipari környezetek digitalizációjával együtt jár az OT (Operational Technology) és IT hálózatok közötti egyre erősebb összekapcsolódás, amely számtalan iparágban ígér gyökeres átalakulást. A hálózati kapcsolódás nem csak a személyes készülékeink szintjén alapvető, hanem az IoT eszközök működéséhez is elengedhetetlen – ezen eszközök hálózati forgalmának elemzése, a szükséges biztonsági kontrollok alkalmazása komplex feladat elé állítja az IT üzemeltetésért felelős személyzetet. Ebből adódóan a Cisco termékportfóliójában és a Kontron mérnöki tudásbázisában egyaránt nagyobb figyelmet kap az IoT terület, azon belül is az ipari hálózatokhoz köthető egyedi megoldások világa és azok biztonságos működése.

A Cisco termékeire szakosodott mérnökeink közül négyen is teljesítették az IoT specializációhoz szükséges tanfolyamokat, majd sikeres szakvizsgát tettek. Ezúton is szeretnénk gratulálni és megköszönni Hegyi Bélának, Lukács Attilának, Simon Jánosnak és Szántai Norbertnek kiváló mérnöki teljesítményüket, mellyel nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Kontron a küldetésének megfelelően szakmailag az élen járjon!

A Cisco IoT portfólió, valamint Cisco minősítésekkel rendelkező szakemberink választ adnak az alábbi kihívásokra

Hálózati kapcsolódás
A jól ismert Cisco hálózati megoldások kiterjeszthetőek az ipari hálózatokra, speciálisan az ezen környezetekre jellemző, ipari igénybevételre tervezett robusztus kivitelű eszközökkel.

Biztonságos infrastruktúra kialakítás – nem csak IT környezetben
A Cisco biztonsági termékei hosszú ideje megbízhatóan működnek az IT környezetekben – ezekről a képességekről nem kell lemondani az IoT és OT területek esetén sem. A speciális igényekre tervezett eszközökkel és szoftverekkel könnyedén kiterjeszthetjük az IT biztonságot ezen környezetekre is. Ilyen megoldások például az ipari kivitelű Industrial Security Appliance 3000 tűzfal vagy a kifejezetten OT környezetek biztonságáról gondoskodó Cisco Cyber Vision termékcsalád.

Láthatóság
Az IoT és OT környezetek esetén a végponti eszközök vállalati menedzsmentje korlátozott, így kiemelten fontos a vizibilitás megteremtése, amely segítségével pontos képet kaphatunk arról, hogy a hálózatunkra csatlakozó eszközök valóban legitim forgalmat bonyolítanak-e.

Integráció
A Cisco IT biztonsági portfóliójának gerincét az integráció adja. A hálózat különböző pontjain található, eltérő funkciókat ellátó eszközök képesek a megismert információk megosztására, így nem csak teljesebb képet kapunk a hálózati forgalmunkról, végponti eszközeinkről, de egy esetleges biztonsági incidens elhárítása során is pontosabb, egyszerűbb döntést tudunk hozni.

A Cisco Systems a világ egyik vezető IT megoldásokat és berendezéseket gyártó nagyvállalata, amely a hálózati eszközök és technológiák terén kivívott évtizedes piacvezető szerep mellé nevet szerzett magának a hálózat biztonsági termékek, a kollaboráció és az x86 alapú szerverek területén is. A Kontron Magyarország és a Cisco közötti szakmai együttműködés közel 25 éves múltra tekint vissza, amely partnerségben a Kontron 2004 óta a legmagasabb, Gold partneri státusszal képviseli a céget.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top