Creo kompozitok

Creo kompozit alkatrészek tervezése és gyártása

Tudja meg miként segíti a Creo a kompozit alkatrészek tervezését és gyártását!

A Creo forradalmasítja a kompozit alkatrészek tervezését és gyártását, lehetővé téve a mérnökök számára, az erős, könnyű szerkezetek létrehozását, különböző anyagok felhasználásával. Egyszerűsíti a gyártást, optimalizálja a teljesítményt és csökkenti a költségeket.

Töltse le az ismertetőt és  és tudjon meg többet a Creo Composite Design and Manufacturing kiegészítésekről!

Ismerje meg részletesebben a Creo kompozit alkatrész tervezést az alábbi videóból!

Mit jelent a kompozit anyag? Miért fontosak?

A kompozitok olyan anyagok, amelyek két vagy több különböző anyag kombinálásával jönnek létre. Az anyagok vékony rétegeit egymásra helyezik és gyantával összekötik, hogy elérjék a kívánt, speciális alkalmazásokhoz szabott anyagtulajdonságokat. A szénszál, az üvegszál és a kevlár mind kompozit anyagnak minősülnek. A kompozitok lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy kiváló szilárdság/tömeg arányú, jobb tartósságú és kisebb össztömegű alkatrészeket hozzanak létre.

Kompozit alkatrész tervezés

A kompozit alkatrészek tervezése kulcsfontosságú a modern mérnöki tevékenységben. A kompozit alkatrésztervezéssel az anyagrétegek keverhetők és egymáshoz illeszthetők, így testre szabható a szilárdság, a rugalmasság, az ütéselnyelés és a költség. A Creo Composite Design and Manufacturing Extension (CDM) és a Creo Composite Design and Manufacturing Advanced Extension (CDMA) a Creo programcsomag legújabb kiegészítői. Mindkét bővítmény kompozit tervezési támogatást nyújt, azonban a CDMA jobban összpontosít a gyártási előnyökre és a fejlettebb munkafolyamatokra a kompozitok tervezésekor.

Kompozit gyártás

A kompozit gyártás a kompozit alkatrészek előállítására vonatkozó részletes utasítások meghatározásának folyamata. Ez magában foglalja a magok, az egyes sík rétegek, az átmenetek, a redőződés és a toldási építőelemek létrehozását. A CDMA mindezt, valamint a Creo tervezési környezetbe zökkenőmentesen integrált automatikus rétegkönyv-generálás támogatását is biztosítja.

Mik a Creo Composite Design and Manufacturing kiegészítés előnyei?

A Creo Composite Design and Manufacturing (CDM) kiterjesztésekkel a mérnökök a Creo környezet elhagyása nélkül tervezhetnek, szimulálhatnak és validálhatnak kompozit termékeket. A Creo segít a kompozit alkatrészek gyártástervezésében, segíti a rétegmeghatározás kezelését, és automatizálja a rétegkönyvek generálását.

 • Teljesen integrált a Creo-ba
  A mérnökök a Creo elhagyása nélkül tervezhetnek, szimulálhatnak és validálhatnak kompozit termékeket. A Creo segítségével a gyártók a tervezési folyamat során a minőség és a termelékenység javításával egy folyamatos digitális szálon tarthatják a tervezési folyamatot.
 • Támogatja a szimulációs elemzést
  A Creo Simulation segítségével a mérnökök hozzáférhetnek a tervezési szakaszban létrehozott kompozit alkatrészek tömegtulajdonságaihoz, és elvégezhetik ezen összetett alkatrészek szerkezeti elemzését.
 • Megkönnyíti a gyártástervezést
  A Creo Composite Design and Manufacturing (CDM) egyszerűsíti a rétegek meghatározását és a részletes utasításokat. A Creo megkönnyíti a magok, az egyes sík rétegek, az átmenetek, a redőződés és a toldási építőelemek generálását.
 • Erőteljes rétegkezelés
  Hatékonyan kezelheti a rétegek kezelését egy dedikált laminálási fa segítségével, beleértve a test laminált és az IML paplanfelület lehetőségeket, miközben átfogó laminált tömegtulajdonságokat is kiszámíthat
 • Egyszerűsíti a dokumentációt
  A Creo Composite Design and Manufacturing (CDM) bővítmény automatizálja a folyamat dokumentációjának létrehozását az egyes sík rétegek kontúrjainak meghatározása és egymásra helyezése alapján.

Miből áll a kompozit tervezési és gyártási folyamat?

A kompozit tervezési és gyártási folyamat jellemzően magában foglalja a rétegkönyvrajzok elkészítését, amelyek részletezik a kompozit rétegek konkrét elrendezését és tájolását az alkatrészben. Ezek a rajzok vagy síkminták döntő fontosságúak a helyes egymásra helyezési sorrend, a szálak szöge és az anyagválasztás biztosítása érdekében, hogy megfeleljenek a tervezési követelményeknek. A folyamat magában foglalja a tervezést, a mérnöki elemzést, a rétegezést, a minőségellenőrzést és a gyártást, amelyek mindegyike a rétegkönyvrajzokon megadott információk alapján történik a kívánt kompozit alkatrész elérése érdekében.

Az ismertető letöltéséhez töltse ki a jelentkezési ívet!

Scroll to Top