Cisco

A technológia amely hidat épít

Cisco Systems

A Cisco Systems a világ egyik vezető IT megoldásokat és berendezéseket gyártó nagyvállalata. Napjainkra a hálózati eszközök és technológiák terén kivívott évtizedes piacvezető szerep mellé nevet szerzett magának a hálózat biztonsági termékek, a kollaboráció és az x86 alapú szerverek területén is. Korszerű, innovatív megoldásaival robbanásszerűen alakította át a modern adatközpontokat.

A Kontron 2004 óta a legmagasabb, Gold Partneri státusszal képviseli a céget, a számos sikeres komplex projektre visszatekintve meggyőződésünk, hogy a Cisco System az általa fejlesztett termékekkel és technológiákkal megkerülhetetlen szereplője a jelenlegi informatikai rendszereknek. Szakértőink a legmagasabb gyártói tanúsítványokkal rendelkeznek, valamint rendszeres képzéseken vesznek részt, amely garanciát jelent ügyfeleink számára, hogy mindig a legmagasabb szakmai szintet tudják megkapni.

cisco-partner-logo-500x500px

Cisco portfólió legfontosabb területei

Hálózati
megoldások
Kollaborációs
megoldások
Hálózat biztonsági
megoldások
 • IPS
 • Tűzfalak
 • NAC – hálózat hozzáférés vezérlés
 • Web Security
Optikai kommunikációs
megoldások
 • WDM rendszerek
Adatközponti
megoldások

Cisco Wi-Fi

A Wifi (Wireless Fidelity) technológiára még néhány évvel ezelőtt is leginkább kiegészítő hozzáférési technológiaként tekintettek, mely a vezetékes hálózat mellett a csekély számú mobileszközzel (laptoppal) dolgozó, leginkább vendégfelhaszáló igényeit elégítette ki. Mára azonban professzionális, üzleti kritikus igényeket kielégítő, biztonságos megoldásról beszélünk, mely a „hagyományos” vezetékes Ethernet technológiát több szempontból már meg is haladja.

Gyorsaság – Nagyobb, akár 1 Gbps-ot meghaladó sávszélesség

Szabadság – Legyen online ott, ahol csak szeretne, a végpontok helyhez kötöttsége és a vezetékek korlátai nélkül

Biztonság – Egy jól implementált rendszerben végponttól végpontig biztonságos kommunikáció zajlik beazonosítható kliensek között és nyomon követhető forgalommal

Redundancia – Egy klienset több Wifi hozzáférési pont (AP) is kiszolgálhat, ilyen szintű rendelkezésre állás egy vezetékes hálózatnál nem lenne lehetséges

Lefedettség újabb és újabb helyeken – Csatlakozzon a hálózathoz ott is ahová nem mehet vezeték vagy nem éri meg (műemlék, nagy nyílt terek stb.)

Egyszerűbb üzemeltetés és karbantartás – Nem kell a kábelhálózatot folyamatosan karban tartani, a végpontokat bővíteni vagy áthelyezni, egy osztály költözése, vagy egy raktár / ügyféltér átrendezése sem lehet már probléma.

Lendítse fel üzletét

Tegye hatékonyabbá folyamatait a hozzáadott üzleti szolgáltatások segítségével: például lokalizáció és az arra épülő statisztikák (leltár, azonosítás, biztonság, vevőszerzés, marketing… stb.) Tapasztalatok szerint teljes TCO alapján ma már jobban megéri egy zöldmezős beruházásban Wifi technológiában gondolkodni, mint vezetékes hozzáférésben, hiszen nagyobb rugalmasságot ad, gyorsabb reagálást tesz lehetővé a folyton változó, üzlet által diktált kliens igények kielégítése érdekében. A gyártó termékeiről és megoldásairól részletes információt találhatók a www.cisco.com oldalon. Kollégáink akár műszaki akár kereskedelmi kérdésekben szívesen állnak rendelkezésükre.

Cisco Meraki

Felhőn keresztül menedzselt informatikai megoldás

A Cisco Meraki termékeivel és megoldásaival megkönnyítjük az IT üzemeltetés napi tevékenységét. Ma már alacsony befektetési és alacsony üzemeltetési költség mellett szinte bárki gyorsan felépítheti, és könnyen üzemeltetheti saját hálózatát.

A Cisco Meraki eszköz portfólió magában foglalja a teljes felhőn keresztül menedzselt informatikai hálózati megoldást, beleértve a vezeték nélküli kapcsolatokat biztosító eszközöket (wireless), a kapcsoló berendezéseket (Ethernet Switch-ek), a hálózati biztonsági megoldásokat (Appliance-ek), illetve a mobil eszközök felügyeletét megvalósító alkalmazásokat (MDM). Mindezt központilag felügyelheti és vezérelheti egy felhőn keresztül elérhető központi web alkalmazással.

Főbb előnyök:

 • Gyors telepítés az „önmagukat konfiguráló” hardverekkel
 • A felhasználók, az általuk használt alkalmazások és az eszközök könnyen, bárhonnan monitorozhatóak és ellenőrizhetőek
 • Egyetlen közös web oldalról több telephelyes felügyelet
 • Automatikus monitorozás és riasztás
 • Kis telephelyektől akár több országot átfogó telepítésekig megvalósítható skálázhatóság
 • Olyan termékek, melyek mindig naprakészek és a jövőre fejlesztettek
 • Negyedévente észrevétel nélkül telepíthető az összes új frissítés, alkalmazás a felhasználók számára, illetve a hálózati eszközökre
 • Teljes körű, magas rendelkezésre állású eszközkészlet és szolgáltatás, rejtett költségek nélkül

Videó konferencia

A tárgyalóterem kiterjesztése

A Cisco TelePresence MX300, MX700 és MX800 tárgyalókban, konferenciatermekben egyszerűen telepíthető TelePresence rendszer. Az MX sorozat segítségével bármely tárgyalóterem multimédiás tárgyalóvá alakítható át, amely kiváló minőségű videoélményt nyújt. A Cisco TelePresence portfóliójában minden tárgyalóhoz megtalálható a megfelelő berendezés; az immersive, videocentrikus konferenciateremtől a rugalmasan használató többfunkciós tárgyalókon át a személyes, executive rendszerekig, sőt, a mobil felhasználásig.

A teljes választékon átívelő egységes kezelői felület megkönnyíti a mindennapi használatot.

A nagyméretű monitorral, és nagylátószögű, 20x zoom-os kamerával szerelt berendezés biztosítja a kíváló minőséget mind a helyi megjelenítésben, mind pedig a résztvevők képének továbbításában a partnerek felé. A két monitoros kiépítés lehetővé teszi, hogy a vonal túlsó végén a résztvevők egymást és a prezentációt is teljes képernyőn lássák, valós időben.

A Cisco TelePresence berendezések könnyen integrálhatóak a meglévő adathálózati infrastuktúrába.

A vállalaton belüli, és a külső partnerekkel létrehozott közvetlen pont-pont, vagy többhelyszínes videókonferenciák a kommunikáció javításával elősegítik a hatékony munkavégzést, így időt, pénzt és energiát takarítanak meg. Nem csak videó: A Telepresence segítségével audió- vagy WebEx-konferenciákhoz is csatlakozhat, vagy telefonálhat, továbbá helyettesítheti a projektort, hiszen a prezentáció kivetítésére is alkalmas.

WebEx

Video konferencia és munkaasztal megosztás

A Cisco WebEx termékeivel és megoldásaival könnyen és gyorsan kapcsolatot teremthet, konferenciát, vagy távoktatást szervezhet kollégáival, partnereivel, bárhol legyenek is a világon. A WebEx termékek széles portfóliója lehetőséget biztosít akár két ember, akár nagy csoportok közötti gyors információcserére úgy, hogy a kommunikációban résztvevők megspórolják az utazással eltöltött időt és költséget.

A Cisco WebEx szolgáltatási portfólió magában foglalja a munkaállomáson vagy mobil eszközön elérhető webes alkalmazástól kezdve a dedikált video telefonokon keresztül egészen a teljes szobát kitöltő konferenciaállomásokig biztosított kommunikációs lehetőségeket.

Főbb előnyök:

 • Szemtől szemben video kommunikáció teljes HD felbontással
 • Munkaasztalon tárolt adatok, bemutatók megosztása
 • Cisco biztonsági és megbízhatósági protokollok támogatása+
 • Skálázható, személyre szabható
 • Oktatás on-line vagy off-line módban (bárhol bármikor visszanézhető felvett anyagok)
 • Támogatási központok kiterjesztése (teljes képernyős video kommunikáció, élő chat lehetőség, távoli hiba diagnosztizálá

Web Security

Felhőn keresztül menedzselt web és levelezési biztonsági megoldás

Mint egy felhőn keresztül biztosított web proxy, a Cisco felhő alapú biztonsági megoldása biztosítja akár a több telephelyes vállalatok számára is, hogy az egyik legnépszerűbb támadási felületét, a webes illetve levelezési kapcsolatait megvédje és az ilyen jellegű vállalati hozzáféréseket kontrollálja. A felhasználók munkáját védheti a külső fenyegetettségektől ezzel a Cisco által kifejlesztett megoldással – bármely gépen, bármely telephelyen.

A Cisco Web Security termékeivel Ön átláthatja a teljes hálózatát, ellenőrizheti a fenyegetettségek kockázatát és védelmet kaphat az esetleges támadás előtt, alatt és utána.

Főbb előnyök:

 • Könnyű és gyors telepíthetőség
 • A fenyegetettség megjelenésének 0. naptól teljes körű védelem
 • Valós idejű web védelem és alkalmazás felügyelet

Energy Management

Cisco energiagazdálkodási megoldása

A Cisco Energy Management megoldásaival könnyen és gyorsan felügyelheti illetve korlátozhatja az Ön által üzemeltetett elektromos fogyasztókat. Ez által akár időzítetten akár manuálisan az aktuális igénynek megfelelően is programozhatja, melyik elektromos fogyasztó mennyi elektromos fogyasztást kapjon és ennek révén csökkentheti költségei

A Cisco Energy Management szolgáltatási portfólió magában foglalja az energiagazdálkodás elemeit az időszakos felméréstől az optimalizációs szolgáltatáson keresztül egészen az adatközponti illetve elosztott irodai felügyeletig.

Főbb előnyök:

 • Gyors, interneten keresztüli próbaverzió telepítésén keresztül pillanatállapot felmérése
 • Költséghatékony energiagazdálkodás és monitorozás
 • Energiagazdálkodással kapcsolatos szakértők folyamatos tapasztalatainak elérése
 • Skálázhatóság
 • Havi energia felhasználás és költségeinek előre tervezhetősége

Kapcsolódó blogbejegyzések

Keressen minket bizalommal!

Scroll to Top