VMware

A teljes IT infrastruktúra virtualizálása

VMware névről a legtöbb embernek elsősorban szerver virtualizáció jut eszébe, mellyel a gyártó először hódította meg a hazai piacot.

Azonban ennél jóval több megoldást tud nyújtani ügyfeleinek, melyek sok esetben még most is kihasználatlanul hevernek a gyártó portfólióján. A teljes IT infrastruktúra virtualizálásával (beleértve az adatközpontokat, a felhőt, és a napjainkban egyre központibb szerepet betöltő mobil eszközöket) a VMware lehetővé teszi, hogy az IT szinte bármilyen eszközön, bárhol és bármikor képes legyen biztosítani a szükséges szolgáltatásokat

vSphere

Szerver
virtualizáció

Horizon

Deszktop
virtualizáció

vCloud

Privát felhő
megoldások

Workstation

Kliens
virtualizáció

SRM

Katasztrófa-tűrő
telephely kialakítás

ThinApp

Alkalmazás
virtualizáció

Virtualizáció elterjedése hazánkban

A kétezres évek második felébenkezdett igazi lendületet venni, mivel ekkor vált az IT szektor számára kiemelkedően fontosá a rugalmas, költséghatékony üzemeltetés mely magába tudja foglalni a magas rendelkezésre állást is így biztosítva az ügyfelek részére a leállás nélküli működéshez szükséges környezetek kialakítását. A szerver virtualizáció népszerűsége és jelentősége nem csökkent az évek során, ez képzi alapján a privát felhő architektúrának, a publikus szolgáltatások integrációjaával ez továbbra is növekvő tendenciát mutat. A szerver virtualizáció jelentős költséget takarít meg ügyfelink számára, hiszen a legtöbb esetben kevesebb fizikai szerverrel tudják megoldani ugyanannak az erőforrás halmaznak a rendelkezésre állását.

A szerver virtualizáció jelentős költséget takarít meg ügyfelink számára, hiszen a legtöbb esetben kevesebb fizikai szerverrel tudják megoldani ugyanannak az erőforrás halmaznak a rendelkezésre állását. A konszolidáció pozitív hozadékaként egyre kevesebb „rack” helyre van szüksége a vállalatoknak, és jóval kedvezőbb energiafelhasználással tudják üzemeltetni az IT erőforrásokat. Virtualizáció emelett számtalan új lehetőséget kínál, hogy megkönnyítse a rendszert kezelő szakértők mindennapjait. A Kontron 2003-óta kiemelt partnere a VMware-nek és az elsők között képzett ki több VCP (VMware Certified Professional) mérnök kollégát, akik segítségével számos hazai és külföldi referencia megoldást épített ki az évek folyamán.

Kapcsolódó blogbejegyzések

Keressen minket bizalommal!

Scroll to Top