2014. december 11-én a Microsoft hivatalosan is bejelentette felhő alapú Disaster Recovery megoldásának, az Azure Site Recovery (ASR) szolgáltatásnak, általános elérhetőségét kis- és középvállalatok számára is.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Lehetővé vált a Windows Server 2012 R2 operációs rendszer felett futtatott virtuális környezetek Microsoft Azure felhőszolgáltatásba történő replikációja a System Center család Virtual Machine Manager komponensének megvásárlása és telepítése nélkül.

Miért jó ez a kis- és középvállalatoknak?

Amennyiben már most is Hyper-V virtualizációs technológiát használnak, amely része a Windows Server 2012 R2 operációs rendszernek, nincs szükség kezdeti beruházáshoz arra, hogy egy katasztrófatűrő, biztonságos, rugalmas, költséghatékony és minden esetben elérhető környezetet alakítsanak ki a saját infrastruktúrájuk Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésével.

[notice type=”error”] Fontos megjegyeznünk, hogy az adatreplikáció minden esetben titkosított csatornán zajlik, valamint a feltöltött adatok is titkosíthatóak az ügyfél saját kulcsával.[/notice]

Azure-Site-Recovery-Szolgaltatas-Tartalmazza

Az Azure Site Recovery szolgáltatás tartalmazza a saját virtuális környezetünk megfelelő működésének folyamatos figyelését, az átállás teljes automatizálhatóságát, valamint az átállás tetszőleges időpontban történő, éles környezetet nem befolyásoló tesztelését. A Microsoft minden Azure Site Recovery által védett komponensre 99,9%-os elérhetőséget biztosít.

Milyen költségvonzata van a szolgáltatásnak?

A listaárakat megvizsgálva látjuk, hogy a szolgáltatás a védett virtuális szerverek számának megfelelően árazódik. Jelenleg körülbelül 12.000 HUF/hónap egy virtuális szerver védelme, ami egyáltalán nem sok, ha belegondolunk, hogy üzleti adataink bármilyen körülmények között védve vannak és elérhetőek.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top