A változás nélkülözhetetlen része a termékfejlesztési ciklusnak. Ismétlődő változási folyamatok, és nyomon követhetőség a siker kulcsa.  A jövőheti „ Step to Digital Transformation” című PTC virtuális konferenciának előkészületeként leültünk beszélgetni Jeff Zemsky-vel, a PLM Megoldások igazgatójával, hogy többet megtudjunk arról, miért is olyan fontos a Változás Menedzsment.

PTC: Szia Jeff! Kérlek, mond el nekünk, milyen akadályokkal küzdenek azok a cégek, akik nem alkalmazzák a változás menedzsmentet.

Jeff: Azok az ügyfelek, akik nem használják a változás menedzsmentet, általában papír alapú vagy egyéb manuális módszert alkalmaznak, mint például az e-mailezés, amik nincsenek összehangolva, hogy lekövethetők legyen a változások.

Számos probléma származik ebből:

  • Először is a nem ismétlődő, nem következetes folyamatok hiánya. A papír alapú folyamatokkal az a baj, hogy nem biztos, hogy tudod, hogyan juss hozzá bizonyos információkhoz – főleg vészhelyzetben. Biztos ismersz valakit, aki ismer valakit, aki talán kezelni tudja a problémát, de sosem fogsz következetes eredményt kapni, mert nincs egy konkrét rendszered.
  • Következő kihívás a vállalat átláthatósága. Tegyük fel, hogy jelentős változás történik a terméktervezésben, de hogy fognak erről értesülni például a mérnökök, gyártók, termék menedzsment- lehet, hogy ők nem is tudnak róla, hogy bármilyen változás is történt.
  • A Digitális termékleírások összeegyeztetése szintén problémát okoz.
  • Végezetül, a manuális folyamatnál emlékeznünk kell a frissítési eredményekre és a különböző folyamatokra.

PTC: Mi az a Változás Menedzsment és miért olyan fontos a hatékony BOM (Bill Of Materials- darabjegyzék) menedzsment stratégiában.

Jeff: Amikor egy cég próbálja menedzselni a darabjegyzékét, akkor valójában a termékfejlesztési folyamatot próbálja menedzselni, ahogy az idővel változik. És, bár a mérnökök nem szeretik beismerni, de a változás természetes velejárója ennek a folyamatnak- függetlenül attól, hogy jobb megoldást találnak, vagy egy felmerülő problémát oldanak meg, sok oka lehet annak, ha változás történik a termékfejlesztési folyamatban. A hatékony megértéshez, menedzseléshez, szállítási eredményekhez szükség van egy következetes Változás Menedzsment folyamatra, amit az egész vállalatra alkalmazhatunk. Leegyszerűsítve a Változás Menedzsment kezeli a változásokat, döntéseket, visszakövethetővé teszi, érthetővé teszi, hogy miért következett be a változás.

A mai rohanó világban fontosabb, mint valaha az, hogy a Változás Menedzsment kommunikációs rendszere az egész vállalatra kiterjedjen. Így a cég nem csak átlátható lesz, de képes lesz információval szolgálni a műszaki és üzleti változások okáról is.

PTC: A PTC Virtuális Konferenciáján mire fogsz fókuszálni a Változás Menedzsment területén?

Jeff: A PTC Változás Menedzsment 3 pillérjére fogok rávilágítani. Az első pillérére, a változás mérhetővé tételére. A második a termelékenységi és végrehajtási változások a fejlesztés érdekében. A harmadik pillér értelmében pedig próbálok rávilágítani a döntéshozási folyamat minőségének fontosságára.

Regisztráció a PTC virtuális konferenciájára.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top