Múlt, jelen és jövő

A teltházas konferencián röviden áttekintettük a kezdeteket, elemeztük a jelen helyzetet és ezek alapján megpróbáltuk megfogalmazni a jövővel kapcsolatos digitalizációs víziót, javaslatokat a magyar KKV-k, és nagyvállalatok számára.

Múlt – nagy utat tettünk meg a három évtized alatt

Büszkék vagyunk rá, hogy úttörői voltunk a magyar 3D-s termékfejlesztés hőskorának a Pro/ENGINEER 3D CAD rendszer elterjesztésével, és hatást gyakoroltunk az ipar fejlődésére. Örömmel tölt el bennünket, hogy olyan mérnöki közösségek létrejöttéhez járultunk hozzá, amik kiállták az idők próbáját.

Akkor elindítottuk a 3D forradalmát hazánkban, ma pedig aktív formálói és az egyik vezetői vagyunk az ipari digitalizációnak.

Mindez nem történhetett volna meg sikeres ügyfeleink nélkül. A rendezvényre meghívtuk számos olyan ügyfelünket, akikkel közösen kezdtük el felépíteni a modern termékfejlesztés új világát a kilencvenes évek elején. Jó volt újra találkozni azokkal a „régi motorosokkal”, akik közül sokan komoly szakmai karriert futottak be azóta. Ez a rendezvény túlmutatott a szokásos konferenciákon, ez egy igazi ünnep volt számunkra.

30 éve az ipar szolgálatában

A jelen

Napjainkban rendkívül sok kihívással szembesülnek az ipari cégek. Az utóbbi 3 évben csőstül jelentek meg újabb és még újabb problémák, veszélyek: a COVID, a beszállítói láncok szétzilálódása, a chiphiány, a háború, a nyersanyagok és az energia árának robbanásszerű növekedése, az energiahiány réme, az infláció, a munkaerőhiány, az autóipar fájdalmas elektronizációja, a folyamatos IT és OT biztonsági fenyegetések.

Ezen problémák külön-külön is komoly fejfájást okoznak a cégeknek, de mindezt együtt kezelni rendkívül nagy feladat.

Mit tanulhatunk a partereinktől?

Három vendégelőadót kértünk fel, hogy saját tapasztalatain keresztül mutassa be, hogy hogyan élik meg a mostani turbulens időket, és hogy hogyan segíti a csúcstechnológia át őket a nehézségeken.

A rendezvényen megismerhettük, hogy Magyarország egyik vezető high-tech cége, a Semilab hogyan alkalmazza a Creo CAD, és a Windchill PLM rendszert a gyorsan változó körülmények közepette a termékfejlesztés és gyártás rugalmasságának erősítésére, a folyamatok kontroljára. A Windchill 600 munkatársat lát el adatokkal, és szervezi a munkájukat.

Teljesen más szektorban dolgozik a Magyarmet Finomöntöde, és más kihívásokkal szembesül. A cégnek sok esetben a szükséges megkülönböztető faktort jelentette a Creo CAD, az Esprit CAM és a Magma öntészeti szimulációs rendszer.

A Debreceni Egyetem kulcs szerepet játszik a régió villámgyors ipari fejlődésében. Az Egyetem egyike a Kontron University 4.0 Program kedvezményezettjeinek. Az adományozott szoftverek sokat segítettek a képzések továbbfejlesztésében.

 Jövő – mi következik a jelenből?

A konferencián olyan high-tech ipari digitalizációs megoldásokat mutattunk be, amik válságállóbbá, versenyképesebbé tehetik az ipari cégeket. Az előadásokat az aktuális legnagyobb kihívások, problémák megoldásai köré szerveztük.

Energiaárak elszabadulása?

  • Professzionális Rockwell energia menedzsment megoldás

Fokozott IT és OT biztonsági kockázatok, zsarolóvírusok?

  • IT/OT biztonsági audit, Nozomi Networks, Cisco Cyber Vision megoldások

Munkaerőhiány?

  • Tudás átörökítés és betanítás Vuforia AR technológiával
  • Személyes produktivitás növelése a legkorszerűbb Creo CAD/CAM/CAE/PLM megoldásokkal
  • Távoli munkavégzés felhő alapú Onshape CAD rendszerrel

Gyártási hatékonyság növelése?

  • Gyár és robotszimuláció, a gyár digitális ikerpárja a Visual Components szoftverrel
  • Digital Performance Management: a gyártási szűk keresztmetszetek valós idejű automatizált felfedése, gyökér okok azonosítása Thingworx IoT technológiával és korrekció
  • OEE növelés MES Pharis rendszerrel

Vállalati összhatékonyság növelése?

  • Digital Thread: a vállalat egészét átívelő adatáramlás kialakítása Windchill PLM és Thingworx IoT rendszere alapozva
  • Infor LN: Gyártásorientált, kinőhetetlen ERP

Harminc év tapasztalata kötelez bennünket. Ügyfeleink a jövőben is számíthatnak ránk, mint egy megbízható és kiszámítható partnerre.

A „Mérnöki megoldások” szekcióban a legújabb CAD/CAM/CAE fejlesztésekkel ismerkedhettek meg a résztvevők

A „Vállalati folyamatok” szekcióban a folyamatokban rejlő tartalékok felfedését szolgáló megoldásokat ismertettünk

A szünetekben lehetőség nyílt az alkalmazásaink, mint a Visual Components VR virtuális gyárbejárás megismerésére

További információ:

Kontron Hungary Kft.

https://kontron.hu/ipar40

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top