Az iparban már bizonyított Altair Radioss végeselemes analízis megoldó OpenRadioss néven mostantól nyílt forráskódú változatban is elérhető.

Az Altair, a számítástechnika és a mesterséges intelligencia (AI) globális vezető vállalata bejelentette, hogy az Altair Radioss – az iparban már bizonyított explicit dinamikai végeselemszimulációs kód – mostantól OpenRadioss néven nyílt forráskódú megoldásként is elérhető. Az OpenRadioss-szal az Altair célja, hogy felgyorsítsa az innováció globális ütemét és megoldást kínáljon az egyre növekvő multidiszciplináris kihívásokra – különös tekintettel az éghajlatváltozás és a fenntarthatósági célkitűzésekre -, amelyekkel minden iparágnak szembe kell néznie.

A Radioss már több mint 30 éve világszinten sikeres kereskedelmi szoftver, amely segíti a nagy autóipari gyártócégeket kiváló törésteszteredményt elérő járművek kifejlesztésében, a repülőgépipari vállalatokat a “kemény” landolások és madár becsapódások szimulálásában, az elektronikai használati cikkeket gyártókat pedig az olyan ütközési események elemzésében, mint a mobiltelefonok leejtése.

“A Radioss első osztályú technológiai megoldás a tranziens dinamikai folyamatok modellezésére, kiemelkedő robusztusság és pontosság jellemzi. Ez egy olyan eszköz, amely rendkívül jól párhuzamosítható és könnyen skálázható, miközben numerikusan konzisztens és megbízható eredményeket ad” – mondta James R. Scapa, az Altair alapítója és vezérigazgatója. “Az Altair nyílt architektúrájú filozófiájához hűen az OpenRadioss mindenki számára elérhetővé teszi a kódot, lehetővé téve, hogy megvalósíthassa a saját innovációit, saját modelleket fejlesszen, osszon meg, valamint kísérletezzen. Ez teszi az OpenRadioss-t egy olyan hatékony eszközzé, amely iparágtól függetlenül mindig az élvonalban marad.”

Az OpenRadioss-szal az Altair gyorsabb technológiai fejlődést képzel el, amely felgyorsítja a napjaink legösszetettebb kihívásainak megoldására összpontosító kutatásokat. Emellett az újonnan létrehozott OpenRadioss közösség számára előnyös lesz az iparágban bevált átfogó kódbázis, a legfejlettebb hibrid (SMP+MPI) párhuzamos struktúrával rendelkező modern szoftverarchitektúra és az explicit időintegrációs sémákon alapuló robusztus numerikus módszerek.

Ez a világ legjobb egyetemeit, leginnovatívabb startupjait, valamint az iparág legnagyobb technológiai szolgáltatóit és vezető kutatóit tömörítő, nagy elkötelezettségű nemzetközi közösség bővíti majd az OpenRadioss képességeit és terjeszti a kódot új felhasználók, iparágak, valamint szervezetek számára. Az együttműködésnek ez a forradalmi módja áthidalja a legmodernebb kutatások és az ipari igények közötti szakadékot, továbbá az Altair szakértelmét kihasználva fenntartja ezt a termelési szintű nyílt szoftverplatformot a fejlett technológiák fejlesztése, a legjobb gyakorlatok megosztása és az OpenRadioss körüli modellkönyvtárak gazdagítása érdekében.

“Az OpenRadioss a tudományos élet, a kutatóintézetek és az ipar számára egyaránt forradalmi változást hoz, a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy kiforrott kódokat módosítsanak saját használatra – anélkül, hogy a nulláról kellene kezdeniük -, valamint lehetővé teszi a felhasználók számára az együttműködést az innováció felgyorsítása érdekében” – mondta Elham Sahraei, a Temple Egyetem gépészmérnöki karának docense.

Emellett az OpenRadioss képes az LS-DYNA1 szintaxisával írt modellek olvasására és futtatására, lehetővé téve a közösség számára, hogy bekapcsolódjon és harmonizálja a modellezést. Így az OpenRadioss a legkönnyebben hozzáférhető, nagy teljesítményű, nyílt forráskódú szoftverré válik a komplex multifizikai dinamikai események pontos szimulációjához.

1Az LS-DYNA® a Livermore Software Technology Corporation bejegyzett védjegye, amely az Ansys, Inc. leányvállalata. Az említettekben semmilyen tényleges vagy hallgatólagos kapcsolat, jóváhagyás vagy szponzorálás nem áll fenn.

Az Altair-ről

Az Altair a számítástechnika és a mesterséges intelligencia (AI) globális vezető vállalata, amely szoftver- és felhőmegoldásokat kínál a szimuláció, a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC), az adatelemzés és az AI területén. Az Altair minden iparágban lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy hatékonyabban versenyezzenek és okosabb döntéseket hozzanak az egyre inkább összekapcsolt világban – mindezt egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő megteremtése mellett. További információért látogasson el a https://www.altair.com/ weboldalra.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top