A Visual Components Group felvásárolja a hosszú ideje partnerének számító, Delfoi Robotics vállalatot, hogy még hatékonyabb offline robot programozási (OLP) megoldásokat tudjon piacra dobni.

A Visual Components örömmel jelenti be, felvásárolja régi partnerét, a Delfoi Robotics, offline robot programozó szoftverrel foglalkozó céget, és üdvözli tehetséges munkatársait a Visual Components csapatában. Az akvizíció hivatalosan 2022. október 11-től lép életbe és magában foglalja a Delfoi Robotics üzletágát is.

A Delfoi Oy továbbra is biztosítani fogja fejlett tervezési és ütemezési megoldásait, valamint üzemeltetési tanácsadását a gyártó-, és az egészségügyi iparágak számára.

Delfoi Robotics-ról

A Delfoi Robotics offline robot programozási (OLP) szoftvere egy fejlett eszközt kínál az ipari robotikai alkalmazások, például hegesztés, vágás, felületkezelés, bevonatolás és egyéb alkalmazások gyors és pontos programozásához. A szoftver támogatja a piacon kapható összes jelentős ipari robotmárkát, és segít a gyártókat a robotok kihasználtságának 90% fölé növelésében.

A Delfoi Robotics 2008 óta használja a Visual Components platformját.

A globális iparági kihívások kezelése

A globális gyártóipar több fronton is kihívásokkal néz szembe:

  • A fogyasztók irányából érkező, megnövekedett termék személyreszabási trendek megkövetelik, hogy a gyártási rendszerek alkalmazkodjanak a tömeges testreszabáshoz és a kis tételes gyártáshoz.
  • A „zöldítés” irányába történő átállás megköveteli, hogy a gyártási rendszerek fenntarthatóbbak legyenek.
  • A különböző országok átalakítása tervei, annak érdekében, hogy önellátóvá váljanak, jobban kontrollálhassák az ellátási láncot és minimalizálni tudják a külső tényezőktől való függőséget.
  • A szakképzett munkaerő hiánya és a jelenlegi munkaerő továbbképzésének megnövekedett igénye.
  • A digitális és zöld átállás Ipar 4.0 és 5.0 szabványainak való megfelelés, valamint a munkavállalók biztonsága és jóléte.

Ezeknek a globális iparági trendeknek kombinációja megváltoztatja a hagyományos gyártási technikákat, valamint megköveteli a robotika és az automatizálás alkalmazását a piaci igények kielégítése, a kihívások leküzdése és a versenyképesség növelése érdekében.

A 3D gyártásszimuláció, a virtuális üzembe helyezés és az offline robot programozás megkönnyíti a gyártási rendszerek digitális átalakítását a hatékonyság javítása és a gyártási eszközök maximális kihasználása érdekében.

Együtt erősebben

A gyártásszimulációs és robotprogramozási munkafolyamat, a koncepcionális gyártástervezéstől a valós kivitelezésig tartó folyamatot négy fázisra bontható fel:

  1. Koncepcionális tervezés > Layout tervezés
  2. Szimuláció és elemzés > Megtérülési tanulmány
  3. Virtuális üzembe helyezés > Vezérlés validálása
  4. Végrehajtás > Robotok és gyártási folyamatok programozása

A Visual Components az első három fázist biztosítja a felhasználók számára, a koncepcionális Layout-ok gyors tervezését és szimulációját lehetővé tevő, könnyen használható funkciókkal kezdve. A termelési folyamatok logikájának meghatározására szolgáló vizuális eszközök és a statisztikák segítenek a szimulációs tanulmányok, valamint elemzések elkészítésében. Az offline robot programozás, illetve a főbb robotmárkák csatlakoztatási funkcióinak fejlesztésével a Visual Components a virtuális üzembe helyezési projektekhez is kitűnő eszközzé vált.

Most a Delfoi Robotics, offline robot programozó eszközeivel a felhasználók virtuális programjaikat nagy pontossággal átvihetik a valós gyártási rendszerekre.

A Visual Components és a Delfoi Robotics segítségével a felhasználók megvalósíthatják koncepcionális terveik szimulációit, a digitális átalakulással pedig megépíthetik a jövő termelési rendszereit.

Ez a stratégiai akvizíció lehetővé teszi a Visual Components számára, hogy bővítse termékportfólióját, és egy, mindenre kiterjedő megoldást kínáljon a felhasználók számára a gyártástervezés, valamint robotprogramozás fejlett funkcióival. A két vállalat együtt erősebb lesz, olyan még fejlettebb technológiai innovációkat kínálva, amelyek erősítik az ügyfelek és a partnerek versenyelőnyét. Ezek a termékek együttesen segítik a gyártóipart a termelékenység növelésében, a termelés leállásának minimalizálásában, valamint a mérnöki idő, a költséges hibák, valamint a hulladék csökkentésében, ezzel lehetővé téve a digitális gyártás átalakulását.

A Visual Components és a Delfoi Robotics termékei egyelőre egymás mellett léteznek, de végül egy eszközzé olvadnak majd össze. Ezzel kapcsolatban további információk a következő hónapokban várhatók.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top