November 5-7. között, 5. alkalommal került megrendezésre az Informatika a Társadalomért Konferencia, melyet magas rangú hazai és nemzetközi közigazgatási tisztviselők és szakemberek is megtiszteltek jelenlétükkel. Az idei évben a Kontron Hungary Kft. a konferencia ezüst fokozatú támogatója volt. Cégünk ügyvezető igazgatója, Szabó Péter résztvevője volt az „Adatközpont és felhő a közigazgatásban” kerekasztal beszélgetésnek.

SNT-Infoter2014-Balatonfured-109

A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők értékelték az idén február óta működő kormányzati felhő megoldást, az elért célokat, a jövőbeli várható fejlesztéseket. A fejlesztések értékelésének részeként megtárgyalásra kerültek a nemzetközi trendek, a felhő kiszolgálásához szükséges adatközponti infrastruktúra kialakításának lehetőségei, valamint a potenciális ügyfélkör felhasználói szokásainak, kiszolgálásának lehetőségei. A kerekasztal résztvevők vizsgálták a kormányzati felhő jogszabályi környezetének változásait, és kitérnek a kapcsolódó operatív programok és stratégiai szabályozások projektre gyakorolt hatásaira is.

SNT-Infoter2014-Balatonfured-63

„Cégünk a kormányzati felhőhöz történő csatlakozáshoz nyújt kompromisszumok nélküli megoldásokat az IT-biztonsági rendszerektől, az integrált vállalatirányítási megoldásokig, testreszabott standard megoldásokkal és a legfejlettebb technológiákon alapuló egyedi fejlesztésekkel.”- mondta Szabó Péter.

SNT-Infoter2014-Balatonfured-38

Az adatközpontok és felhőszolgáltatások– bár technológiailag más néven gyakorlatilag már jó ideje léteznek – az elmúlt időszakban váltak megkerülhetetlenné a nagyvállalati és közigazgatási informatikában. A növekvő számítási igények és adatmennyiség, az egyre gazdaságosabb új technológiák és növekvő sávszélesség teljesen átrendezi az egyébként is növekvő számú és fontosságú információs rendszerek világát.

SNT-Infoter2014-Balatonfured-59
SNT-Infoter2014-Balatonfured-3

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top