A Kontron AG Wi-Fi biztonsági projektet valósít meg a SPAR regionális kiskereskedelmi hálózata számára. A Kontron AG viszi véghez a SPAR történetének eddigi legnagyobb hálózati és biztonságtechnikai projektjét. A projekt során kialakításra kerül egy közel 30.000 vezeték nélküli eszköz (mint például laptopok, vonalkód olvasók, targonca terminálok, mérlegek, IP telefonok és tabletek) biztonságos csatlakoztatására képes, Cisco technológián alapuló, elosztott infrastruktúra- és eszközmenedzsment rendszer. Az előkészítő tervezési- és teszt fázisok lezárultak, jelenleg az öt országra kiterjedő, éles környezeti tesztek folynak, majd ezek után jövő évben elindul a valamennyi klienst érintő roll-out fázis is.

A Kontron AG, mint a teljes projekt-életciklust (az ötlettől a megvalósításig) átfogó rendszerintegrátor nemcsak a hálózati és biztonsági komponensek telepítését végzi el, hanem már az elemzési és koncepció kialakítás fázisában is aktívan részt vett. A meglévő hálózati és biztonsági infrastruktúra vizsgálata után a SPAR-ral közösen alakította ki a legújabb biztonsági elvárásoknak megfelelő, a teljes cégcsoportra kiterjedő egységes Wi-Fi koncepciót. Az alkalmazott hitelesítési és titkosítási technológiák aktualizálásán túl a roll-out folyamán újragondolásra kerül a végponti eszközök központi menedzsmentje is.

Cisco-snt-IT-megoldas

Optimális és egységes authentikációs megoldásként a Cisco Identity Services Engine megoldását választotta a SPAR, melynek központi adminisztrációs elemei az osztrák adatközpontban, míg a gyors válaszidőt és nagy rendelkezésre állást nyújtó Policy Services Node komponensei az egyes országokban helyileg üzemelnek majd.Nem csak a végpontok nagy száma jelentett nagy kihívást a projekt kezdetétől fogva, de azok sokszínűsége, valamint – ezen felül – a különböző országok sokszor eltérő adottságai és igényei is. Egy közel 30.000 elemből álló nemzetközi, vezeték nélküli hálózat megtervezése és kialakítása nemcsak magas szakmai tudást és gyakorlatot követel, hanem megfelelő mennyiségű helyi erőforrást és projektmenedzsment tapasztalatot is.

Míg a projekt irányítása az osztrák SPAR központtal közösen történik, addig a Kontron AG, mint multinacionális nagyvállalat az egyes országokban a helyi tevékenységeket anyanyelven és magas színvonalon képes elvégezni, ezáltal egy különösen hatékony projektmegvalósításról tud gondoskodni.

„Egy biztonságos, gyors és hatékony Wi-Fi infrastruktúra a SPAR konszern számára kulcsfontosságú a napi üzleti folyamatok elvégzéséhez. Mindezeken túl felkészültek kívánunk lenni a holnap üzleti kihívásaira egy optimális és rugalmas infrastruktúrával, amely garantálja a kliensek központilag vezérelt, több-szintű azonosítását. A Kontron AG-ban megtaláltuk a megfelelő partnert ehhez a fontos projekthez, aki nemcsak a szükséges technikai kompetenciákkal rendelkezik a hálózatok és az IT biztonság területén, hanem a szükséges helyi erőforrásokat is képes biztosítani minden egyes országban. Ez garantálja számunkra ennek a nagyszabású projektnek a sikeres megvalósítását” – nyilatkozta Andreas Kranabitl a SPAR Business Service ügyvezető igazgatója.

A Kontron AG-ról

A Kontron AG-t a frankfurti tőzsdén jegyzik és a Prime Standard előírásoknak is megfelel. 2.100 munkatársával a Kontron 18 országban tevékenykedik, és a három legnagyobb IT Rendszerház között tartják számon Ausztriában és Kelet-Európában. A Kontron széles portfólióval rendelkezik többek között a Felhő, IT Biztonság, Intelligens Energia és Mobil IT megoldások területén, Közép- és Kelet–Európában. A Kontron hálózati és IT biztonsági kompetencia központja Magyarországon található, amelyet az is igazol, hogy a Cisco 2014-es pénzügyi évében is az év informatikai biztonsági partnerének járó díjjal tüntette ki a magyarországi leányvállalatot. A Kontron Magyarország Kft. szakértői végezték a projekt szakmai előkészítését, és a helyi feladatokon túl biztosítják a teljes regionális projekt szakmai irányítását is.

Az osztrák SPAR csoportról

A SPAR 100%-ban osztrák tulajdonban lévő vállalat, mely piacvezető a hipermarketek és a bevásárlóközpontok piacán. A lehető legmodernebb logisztikai rendszereket és innovatív termékeket alkalmazza. A SPAR csoport egy közép-európai kereskedelmi konszern, ami Ausztrián túl számos országban tevékenykedik (pl.: Olaszország, Magyarország, Szlovénia, Csehország, Horvátország). A konszern forgalmának a fele külföldről érkezik. 2013-ban az összárbevétele 12,94 milliárd euróra rúgott. Összesen 77.000 embert foglalkoztat a SPAR csoport. Több mint 41.000 munkatárssal a SPAR Ausztriában a legnagyobb privát munkaadó.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top