A Mitsubishi Heavy Industries Engine & Turbocharger a PTC Windchill megoldását választotta fejlődésének irányításához és működési hatékonyságának növeléséhez. A PTC Windchill megoldásában rejlő fejlett lehetőségek kiütötték a versenytársat az MHIET-nél.

A PTC bejelentette, hogy a Mitsubishi Heavy Industries Group, Mitsubishi Heavy Industries Engine & Turbocharger Ltd. (MHIET) részlege, a PTC Windchill termékéletciklus megoldását alkalmazza a nemzetközi munkáihoz. Ez a szoftver lehetővé teszi a Mitsubishi Unified System for Engineering (MUSE), az MHIET technikai információ kezelő csapata számára a multi-CAD adatok kezelését, változtatását, valamint ezen információk nyomon követését, a hozzájuk tartozó tervezői darabjegyzék (EBOM) segítségével.

A kezdetek

Az MHIET 2016-ban kezdte meg a működését és azóta ő kezeli a Mitsubishi Heavy Industries motor és turbófeltöltő ügyleteit. Az MHIET magas minőségű termékeket tervez és gyárt, melyhez kifinomult technológiai platformot használ, jelenleg pedig egy, az eladás utáni szolgáltatásokat is magába foglaló, integrált rendszeren dolgozik.

„A Windchill-nek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy a standard, gyárilag elérhető megoldásainkat használjuk a multi-CAD adatok és a technikai információk nyomon követésére azáltal, hogy összekapcsoljuk őket egy technikai darabjegyzékkel (EBOM).” – mondta Yoshihide Iwamoto, a Mitsubishi Heavy Industries Engine & Turbocharger Ltd, minőségbiztosítási részlegének és mérnöki adminisztrációs csoportjának vezetője.

„A Windchill nyílt architektúrája lehetővé teszi számunkra a technikai információk központi irányítását, kezelését annak érdekében, hogy javíthassunk a nemzetközi munkáink sebességén és minőségén. Ezenkívül képesek vagyunk az egyéni részlegek, illetve a tengeren túli telephelyek közötti együttműködés fejlesztésére is, amivel jelentős értéket tudunk teremteni a vásárlóink számára.”

A folyamatos fejlődés és az üzleti elkülönülés érdekében, a MUSE a közelmúltban lecserélte a korábban használt megoldást a fejlett funkciókkal rendelkező Windchill-re. Ennek köszönhetően képes:

  • központilag kezelni a tervezési folyamat során keletkező EBOM/EO illetve 3D modell/dokumentum információkat
  • globálisan kiépíteni egy CAD adatkezelő rendszert
  • 3D adatok kezelésére, illetve a nem tervezéssel foglalkozó részleggel és a tengertúli telephelyekkel való megosztására

Az MHIET a Windchill Bulk Migrator Funkció segítségével migrálta a hatalmas CAD adathalmazát, valamint a hozzájuk tartozó múltbeli változtatásokat is. Ez a funkció gyors és megbízható adatmigrációt tesz lehetővé, ami az implementáció egyik fontos lépése.

A Windchill előnye

A PTC iparvezető PLM megoldása minden eddiginél könnyebbé teszi a megalapozott, naprakész termékinformációk használatát, beleértve a kapcsolódó adatokat is. A szoftver beépített, rendkívül személyre szabható funkciói lehetővé teszik a felhasználók számára a gyorsabb és pontosabb munkát – ezzel csökkentik a költségeket és a piacra jutási időt, valamint javítják a minőséget. A Windchill használatával az értékláncolat mentén álló felhasználók képesek 3D-ben változtatni az adatokon – akár a képernyőn, akár a kiterjesztett valóságon keresztül. Az alkalmazási lehetőségeknek köszönhetően – a felhőn keresztül, vagy a helyszínen – a Windchill rendelkezik azzal a rugalmassággal, teljesítménnyel és skálázhatósággal, amire a vállalatoknak szüksége van ahhoz, hogy iparvezetők legyenek.

„Az, hogy a Windchill-re váltottunk, teljes mértékben logikus az MHIET számára. Ez a szoftver több, mint egy sima PLM rendszer – a működésüket teljes mértékben megváltoztató stratégiai vállalati szoftvert kínál az ügyfeleinek. Az adatgyűjtéstől egészen azok megjelenítéséig.” – mondta Kevin Wrenn, a PTC, PLM részlegének vezetője. „A Windchill összeköti a szervezet résztvevőit a számukra szükséges adatokkal, valamint biztosítja a nemzetközi helyszínek eléréséhez kellő skálázhatóságot is. Használatával az olyan cégek, mint az MHIET növelhetik a résztvevők közötti együttműködést, cserébe pedig javul a termékeik minősége és gyorsabban kijutnak a piacra.”

Az eredeti cikket itt olvashatja.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top