A Cisco UCS szerverek már több mint 60.000 ügyfelet szolgálnak ki.

Nyolc évvel ezelőtt a Cisco egy teljesen új szemlélet mentén indította el szerver- és adatközponti szoftver fejlesztéseit. A Cisco Unified Computing System (Cisco UCS®) 5. generációja a Cisco eredeti filozófiáját követve az egyszerűségre, az átláthatóságra és a jövőbe mutató architektúrákra épül. A Cisco UCS M5 rendszert úgy alakították ki, hogy képes legyen hatékonyan kezelni nagy adatmennyiségeket, végponti alkalmazásokat, valamint elosztott architektúrákat egyaránt.

Sokoldalúság kompromisszumok nélkül

Az UCS M5 szerverek új Intel Xeon Scalable processzorokra épülnek, és a korábbi rendszerekhez képest kétszer akkora memóriakapacitással rendelkeznek. A Cisco tesztjei szerint az 5. generációs UCS szerverek 86%-kal nagyobb teljesítményre képesek a korábbi megoldásokhoz képest, amely jelentős előrelépést jelent az olyan adatintenzív munkafolyamatok során, mint a valós idejű elemzések és belső memória alapú számítás. A Cisco jelenleg az iparág legfejlettebb grafikai processzorait (Graphics Processing Unit – GPU) szállítja a blade szerverek hatékonyabb működését támogatva.

Az UCS M5 szervercsalád tagjai:

  • Cisco UCS B200 M5 Blade szerver: alapvető adatközponti megoldás félszélességű blade formában, amely egyszerre biztosít nagy teljesítményt és sokoldalúságot a hagyományos többrétegű elosztott alkalmazások számára. A B200 piacvezető a GPU sűrűség tekintetében az általános célú, két GPU-t támogató félszélességű blade szerverek területén.
  • Cisco UCS B480 M5 Blade szerver: piacvezető teljesítményt, sokoldalúságot és sűrűséget biztosít az adatkezeléshez, a kulcsfontosságú, intenzív memóriaszükségletű vállalati alkalmazásoktól az elosztott adatbázisokat támogató virtuális megoldásokig.
  • Cisco UCS C220 M5 Rack szerver: a nagy teljesítmény-sűrűségű, két socket-es, rack szekrény alapú C220 hatékony és piacvezető teljesítményével támogatja az alkalmazás széles körét, beleértve a virtualizációt, a kollaborációs és nem virtualizált megoldásokat is.
  • Cisco UCS C240 M5 Rack szerver: tárolásra, illetve Input/Output funkciókra optimalizált, nagyvállalati méretekre szabott rack szerver, amelyet elsődlegesen big data elemzésre, szoftver-vezérelt tárolásra (software defined storage) és nem virtualizált alkalmazások támogatására alakítottak ki.
  • Cisco UCS C480 M5 Rack szerver: az innovatív, moduláris architektúrának köszönhető rugalmas frissítések mellett skálázhatósággal támogatja a belső memória adatbázisokat, a big data elemzést, a virtualizációt, a VDI megoldásokat, valamint a nem virtualizált alkalmazásokat. Emellett a processzortámogatás és a merevlemez-kapacitás is megháromszorozódott, amely mostantól 32 meghajtót támogat.

Infrastruktúra automatizálás és optimalizálási lehetőségek a Cisco Enterprise Cloud Suite révén

Az IDC 2016-os felmérése szerint az informatikai szervezetek legfontosabb célja az infrastruktúra-kapacitások jobb tervezése és kihasználása. A Cisco UCS Director 6.5 és a Cisco Workload Optimization Manager lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy egyszerre tudják hatékonyan kezelni erőforrásaikat a privát ill. akár több publikus felhőszolgálató között.

A Cisco Unified Computing Systemről (Cisco UCS®)

A digitalis átalakulás korszakában a hagyományos szervertechnológiák már nem képesek megfelelni a megnövekedett igényeknek. A Cisco architektúráját úgy alakította ki, hogy elősegítse az innovációt, illetve az üzleti növekedést. A Cisco UCS szerverek a világ legfejlettebb adatközponti szolgáltatását biztosítják már több mint 60.000 vállalatnak és intézménynek, megnövelt üzemsebességet és gazdaságos működést tesznek lehetővé.

A Cisco Systemsről

A Cisco (NASDAQ: CSCO) a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely 1984 óta biztosítja az internet működését. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információk a newsroom.cisco.com oldalon olvashatók, valamint @Cisco néven a Twitteren is megtalál minket.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top