„Mesterséges intelligencia által vezérelt on-line számla feldolgozás”
Kontron Hungary  Kft.

A megvalósítás során mesterséges intelligenciára épülő, gépi tanuláson és gépi látáson alapuló, részben automatizált online számlafeldolgozó rendszer fejlesztése a cél, amely képes különböző vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolódni, illetve képes automatikusan lekérdezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felületére feltöltött, Magyarországon kiállított számlaadatokat. Célunk, hogy új, a gyakorlatban is hasznosítható innováció valósuljon meg és ezáltal új terméket, szolgáltatást vezessünk be a piacon.

A projekt eredményeképpen létrejövő termék, a Számlamenedzser rendszer célja a bejövő számlák feldolgozásának magas fokú automatizálása, ezáltal a manuális munkaterhek és a feldolgozási hibák csökkentése, valamint az így elért adatok üzleti célú elemzése. A Számlamenedzser képes a rendszerbe feltöltött magyar és angolnyelvű, különböző formátumú számlák feldolgozására és könyvelés előkészítésére. Az előzetes koncepció alapján az egyedi funkcionális és nem funkcionális követelmények, valamint az értékesítési modell elvárásai egyedi szoftverfejlesztéssel, innovatív, mikroszolgáltatás alapú, platform független architektúrával elégíthetők ki.

A gépi látás és az optikai karakterfelismerés technológia együttes alkalmazása komoly előnyöket kínál iparág függetlenül minden olyan cég számára, akiknél jelentős mennyiségű számlafeldolgozás történik. Meggyorsítja, leegyszerűsíti, gazdaságosabbá és költséghatékonyabbá teszi a munkafolyamatokat. Ezáltal pedig idő és pénz takarítható meg, továbbá lényegesen kevesebb erőforrás bevonással végezhetők el az egyes feladatok. A számlázási folyamatok automatizálása elektronikus számlák feldolgozásával, a papír alapú feldolgozáshoz képest akár 60-80 százalékkal is csökkentheti a költségeket.

Egy magasan automatizált számlafeldolgozási folyamat nem csak csökkenti a feldolgozási időket és költségeket, emellett növeli az átláthatóságot és az emberi hibák kiküszöbölésével növeli a minőséget, de többlet információt is ad a vállalatok számára. Használatával növelhető a vállalatok működési hatékonysága, pénzügyi stabilitása és az így keletkező – korábban tipikusan rendelkezésre nem álló –adathalmaz számos olyan elemzésre ad lehetőséget, mely a vállalatok számára üzleti érétekkel bír. Ilyen lehet például, a beszerzési árak nyomon követése, trendek azonosítása, beszerzési stratégiai döntések támogatása, partnermenedzsment információk.

A projektet a Kontron Hungary Kft. 778,6 MFt beruházási költséggel, 354,6 MFt-os támogatásból valósítja meg.

A 2020-1.1.2-PIACI KFI-2021-00198 számú projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 048010 – Gazdasági ügyekkel kapcsolatos alkalmazott kutatás és fejlesztés pályázati program finanszírozásában valósult meg.

Kedvezményezett: Kontron Hungary Kft
Projektazonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00198
Kapcsolat: Kulcsár Sándor, gazdasági igazgató

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top