A Digitális Kormányzati Ügynökségen keresztül lebonyolítható nagyvállalati Microsoft licenc beszerzésekre szolgáló keretmegállapodást meghosszabbították 2020. november 2-ig.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 2018. május 2-án kötötte meg a két keretmegállapodást, melyben Microsoft licenceket lehet beszerezni. Mindkét keretmegállapodást 24 hónap aktív időszakkal indították, de csak a nagyvállalati beszerzésekre vonatkozót hosszabbították meg.

A nagyvállalati licencek beszerzésére szolgáló keretmegállapodás (KM01MSLIC18) meghosszabbításából adódóan a „Microsoft szoftverlicencek bővítése, kiegészítése, meghosszabbítása, verziókövetése, cseréje, valamint új szoftverlicencek beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése” elnevezésű keretmegállapodás 2020. november 2. napjáig hatályos.

A KM01MSLIC18 keretmegállapodásban Nagyvállalati Beléptetés (Enterprise Agreement), Nagyvállalati Előfizetői Beléptetés (Enterprise Agreement Subscription), illetve MPSA (Microsoft Products & Services Agreement) konstrukciók termékei elérhetőek.

A keretmegállapodás időbeli hatályát az alábbi jogcselekmény haladhatja meg:

a) a keretmegállapodás időtartamán belül leszállított termékre, teljesített szolgáltatásra vonatkozó – és Intézmény, mint megrendelő fizetési kötelezettségét nem keletkeztető – jótállási vagy szavatossági igények érvényesítése;

b ) hosszú időtartamra vonatkozó pl. ,,örökös” megvásárolt szoftver licenc használati jogok (amennyiben az arról szóló végleges licencigazolás a keretmegállapodás IV/6. pontban meghatározott időtartam lejártáig átadásra kerül az Intézmény részére) és az ezekhez – külön ellenszolgáltatás nélkül – kapcsolódó jogosultságok, kötelezettségek terméktámogatási szolgáltatások.

A fentiek értelmében 2020. november 2-ig a futó tendereknek le kell zajlaniuk, a nyertes viszonteladóknak teljesíteniük és számlázniuk kell, a Megrendelőknek pedig teljesíteniük kell a szerződésben foglalt fizetési kötelezettségüket.

Mi a helyzet a kisvállalatoknak szánt licenckonstrukciókkal?

A KM02MSLIC18 keretmegállapodás az eredetileg is tervezett időpontban, 2020. május 2-án lejárt, tehát az ott elérhető termékeket jelenleg nem lehet beszerezni a Digitális Kormányzati Ügynökségen keresztül. A keretmegállapodásban Open, Open Value, Open Value Subscription és Cloud Solution Provider licencszerződések termékei szerepeltek.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top