Az adatközpontok folyamatos és gyors átalakulásával egyidejűleg a nagyvállalatoknál megjelent az IT erőforrások és folyamatok agilis módon történő kezelésének igénye is.

Fontos, hogy a kért erőforrások a lehető leggyorsabban rendelkezésre álljanak, így az üzleti igények gyorsabban kielégíthetőek, a piacra lépés lerövidül. Az elvárások alapja tehát a kiszolgálás sebessége, ne kelljen heteknek eltelnie ahhoz, hogy az üzlet a kért szolgáltatást kézhez kapja. Ahhoz, hogy ez teljesíthető legyen, elengedhetetlen egy automatizált központi infrastruktúra menedzsment megoldás, privát felhő kialakítása. A privát felhő egy olyan, saját belső hálózatunkban és telephelyünkön kiépített IT környezet,amely agilitásának és menedzselhetőségének köszönhetően jelentősen könnyebbé, rugalmasabbá, átláthatóbbá és gyorsabbá teszi az informatikai folyamataink működését.

Ezen gondolatok mentén alakulhat ki az igény egy olyan megoldás bevezetésére, amely a meglévő infrastruktúrára építkezve biztosítja a privát felhő előnyeit.

A Cisco UCS Director, az infrastruktúra menedzsment automatizálásával és szolgáltatás katalógus bevezetésével növeli az üzleti agilitást és hatékonyságot. Segítséget nyújt az egységes infrastruktúra erőforrások (számítási kapacitás, hálózat, tároló) kiosztásában, a folyamatok automatizálásával pedig drasztikusan képes lecsökkenteni az üzemeltetők és rendszergazdák erőforrás ráfordításának idejét, valamint a manuális és időigényes műveletek végrehajtási idejét. A hardver és szoftver komponensek kezelése a programozható feladatok segítségével minden esetben az ügyfél egyedi üzleti igényeire szabható.

ucs-director

A Cisco UCS Director főbb jellemzői

Növeli az üzleti agilitást és üzemeltetési hatékonyságot

  • Javítja az IT szervezet hatékonyságát és sebességét, az erőforrások automatizált kiosztásának és visszavételének biztosításával, csökkentve a szállítási időt hetekről, akár percekre, például egy virtuális szerver létrehozásának esetében.

Teljes Infrastructure-as-a-Service (IaaS) menedzsment képesség

  • Dobozos, beépített megoldások és folyamatok a Cisco és egyéb hardver megoldások vezérlésére.
  • Automatizált munkafolyamatok a számítási kapacitás, hálózat, tároló és virtualizációs rétegekben.
  • A kiosztott erőforrások valós-idejű monitorozása, dinamikus terheléselosztás és optimális erőforrás kihasználás.
  • Az UCS Director feladat gyűjteménye (task library) számos előre elkészített taskkal segíti az automatizált folyamatok létrehozását, természetesen ezen felül egyéni feladatok elkészítésére is nyílik lehetőség (például SSH kapcsolódással parancsok futtatása).

Természetesen támogatja a legelterjedtebb virtuálizációs platformokat, beleértve a VMware-t, a Microsoft Hyper-V-t és a Red Hat KVM-t is.

A támogatott gyártók és eszközeik listája széleskörű, számos hálózati eszköz, szerver és storage könnyedén beintegrálható az UCS Director alá. Például. Cisco és Brocade switchek, NetApp és EMC tárolók, stb.

Egyéb third-party megoldások integrációja is lehetséges a nyilvánosan elérhető SDK-k segítségével. Az összes támogatott eszközre vonatkozó kompatibilitási mátrix az alábbi linken érhető el.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top