A jelenleg kialakult helyzet miatt, 3 fajta cég létezik: aki már ismerte, aki megismerte és aki ismerni szeretné a Microsoft Teams szolgáltatásait. Ezzel a blogbejegyzésünkkel, azoknak szeretnénk kedvezni, akik már használják a Teams-et, de nem tudták nyomon követni a legfrissebb változásokat. A frissítések közül, most talán a legfontosabbakat emeljük ki, amelyek segítségével élhetőbbé, rugalmasabbá és hatékonyabbá válhat a munkavégzés a vállalatok és a munkavállalók számára.

Statisztikák!
A csatornákra vonatkozó mérőszámokat is tartalmazzák már a csoportstatisztikák. Például a bejegyzések, válaszok, megemlítések, reagálások folyamatosan frissülő számlálóját is bevezették. /Időtartomány: 90 nap/
Hogyan láthatom? Az adott csoportra kattintva, a További lehetőségek  •••  › Csoport kezelése › Elemzések lehetőséget választva.

Hiányoznak a kollégák?
A Teams lehetőséget ad már arra is, hogy akár 50 fő videóképét is láthassuk egy értekezleten.
Hogyan? Profilképünkre kattintva a lenyíló menüben a „Beállítások” › „Általános” menüpontot választva, az „új értekezlet-élmény bekapcsolása” lehetőséget kell bepipálnunk. Ezután a Teams újraindítása szükséges.

Jelentkezem!
Többször előfordult már, hogy egy értekezleten többen az előadó szavába vágtak, kizökkentve ezzel az adott témából? Már erre is van megoldás. A vezérlősávon jelezni tudjuk, hogy megjegyzésünk lenne, vagy szeretnénk felszólalni. Így elkerüljük azt, hogy a beszélőt félbeszakítsuk.
Hogyan? Az alábbi ikont megjelölve:

Névsorolvasás!
Meeting szervezőként fontos adat lehet számunkra, hogy kik és meddig vettek részt az általunk tartott megbeszélésen. Ezt már egy Excelben megnyitható, CSV- fájlként letölthetjük. A táblázatunk tartalmazni fogja a résztvevők nevét, a csatlakozás és a távozás idejét.
Hogyan? Résztvevők megjelenítése  › Résztvevők listájának letöltése elemre kattintva.

Több csevegőablak
A csevegő menüpontban, az adott személyre duplán kattintva, vagy a(z)  lehetőséget választva, másik ablakban nyílik meg a csevegésünk. Így rugalmasabban dolgozhatunk a Teams-ben több csevegés mellett.

Limitek
Az online meetingekhez már 300 fő csatlakozhat és oszthatja meg véleményét vagy teheti fel kérdéseit a csevegésben. Nagyobb előfizetéseknél ez a szám már 10.000 főre növekedett. Létrehozható csoportok száma: 500.000. Csoportokon belül maximum 200 normál és 50 privát csatorna alkalmazható.

Irány a tengerpart!
Videó-hívásaink során lehetőségünk van színesebbé tenni a beszélgetéseinket, akár egy tengerparti háttérrel, vagy csak egy modern irodai hátteret választva, máris eltakarhatjuk a rendetlenséget a háttérben.
Hogyan? Vezérlősáv › ••• › háttér effektusok megjelenítése-re kattintva választhatunk a témakörök közül, vagy akár saját, már elmentett hátteret alkalmazhatunk a +új hozzáadása gomb opcióval.

Mely Microsoft szolgáltatáscsomagokban érhető el a Teams?

Csomag

Felhasználószám

M365 Business Basic / régi név Business

Max. 30

M365 Business Standard / régi név Business Premium

Max. 30

M365 Business Premium

Max. 30

O365 E1

Korlátlan

O365/ M365 E3

Korlátlan

O365/ M365 E5

Korlátlan

M365 F1

Korlátlan

O365 F3 / M365 F3 / régi név O365 F1

Korlátlan

Amennyiben hasznosnak találta cikkünket, de további információra lenne szüksége, keresse kollégáinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top