Az e-mail-en terjedő kártékony programok és a kéretlen levelek napjainkig megkeserítik az intézmények és a felhasználók életét, kihívások elé állítva az üzemeltetőket. A piacon több gyártó terméke is kínál megoldást a problémára, a Fortinet válasza a kihívásra a FortiMail termékcsalád.

A FortiMail 2006 óta része a Fortinet portfóliónak, a kezdetektől kiváló eredményekkel szerepelt a független laborok tesztjein és megjelenése óta az élmezőnybe tartozik a Virus Bulletin spamszűrő megoldásainak listáján. A FortiMail-ben is alkalmazott vírusszűrő motor szintén folyamatosan az élmezőnyben van a független laborok teszteredményeiben. Az ismétlődő magas szintű iparági minősítések a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetőek, a Fortinet saját maga fejleszti eszközeire az operációs rendszert, illetve a fejlesztéseket és a szignatúra kibocsátásokat is a FortiGuard Labs elnevezésű kutatólabora végzi. A Fortinet eszközök tartalomszűrő motorjai és szignatúrái nem harmadik féltől származó licencelt megoldások, hanem saját termékek.

Így van ez FortiMail esetében is, de a szignatúra alapú ellenőrzések mellett lehetőség van más ellenőrzési metódusokra is, például a tartalom alapú elemzésre, amikor a vizsgálat alatt álló e-mail tartalmat hasonlítja össze a spam adatbázisban található mintákkal és az alapján sorolja be a levelet. További lehetőség a fejlécek vizsgálata, a heurisztikus analízis –ami pontozásos alapon sorolja be az e-mail-eket a tartalom alapján és ehhez lehet különböző küszöbértékeket beállítani. A FortiGuard szignatúrái mellett kiegészítésként további lehetőség még a harmadik féltől származó SURBL listák használata és harmadik féltől származó DNSBL listák használata. További szűrési lehetőség a tiltott szavak és kifejezések alapján történő besorolás, a szótár alapú ellenőrzés, a képfájlok ellenőrzése és a Bayesian analízis.

A felsorolt metódusok használata rendkívül pontos besorolást eredményez, de a fals pozitív/negatív eredmények teljes elkerülésére felhasználói- és rendszerkarantén is létrehozható.

A biztonságos levelezéshez az adatszivárgás védelmi funkció, a Fortinet APT megoldásával (FortiSandbox) közvetlen integrálhatóság, illetve a nyilvános kulcsú kirptográfián alapuló Identity Base Encryption e-mail titkosítás járul hozzá.

A FortiMail eszközök rugalmasságát a háromféle telepítési mód (levelezőszerver mód – teljes levelezőszerver kiváltható / megvalósítható, gateway mód – meglévő mail szerverekhez, illetve transzparens mód – ami a legkisebb hálózati változtatásokat igényli), illetve a fizikai és virtuális eszközök széles skálája biztosítja

A Kontron a Fortinet Gold partnereként a FortiMail eszközök minősített specialista partnere.

FortiSpecialist-Mail

Amennyiben felkeltette érdeklődését a FortiMail levelezés védelmi céleszköz, kérem vegye fel a kapcsolatot a szakértővel.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top