Altair Inspire™

Az Altair Inspire egyrészt az ipar legerősebb egyszerűen használható generatív dizájn készítő és topológiai optimalizációs szoftvere, másrészt egy gyors szimulációs megoldás a tervező mérnökök számára. A szimuláció-vezérelt tervezés segítségével nagymértékben erősíti a koncepció tervezési folyamatot, így növeli a termék hatékonyságát, szilárdságát és gyárthatóságát. Ennek hatására csökkennek a költségek, a fejlesztési idő, az anyagfelhasználás és a termék tömege.

Az Altair Inspire 2018-as verziója számos új, úttörő funkcióval áll elő

  • könnyedén képes komplex gépezetek dinamikus mozgását előidézni, automatikusan azonosítja az érintkezéseket, a csuklókat, a rugókat, valamit a csillapítókat. A mozgáselemzésből nyert erők automatikusan egy strukturális analízis és optimalizáció input-jaivá válnak, vagy motorok, illetve aktuátorok kezdeti igényeinek meghatározásához lesznek használhatóak.
  • képes optimalizált rácsos, valamint kevert rácsos/tömör szerkezet létrehozására, a szimulációs eredmények 3D vizualizációjára, valamint a rácsos tervezetek 3D nyomtatáshoz szükséges .stl formátumban történő exportálására
  • lehetőséget ad arra, hogy a terhelést hozzárendeljék a terhelési esetekhez, ezeket interaktív módon megtekintsék, majd .csv fájlokba exportálják.
  • az új overhang shape control használatával lehetőség van az additív gyártásra tervezni, ami segít csökkenteni az alámetszések számát a jobb öntartó szerkezetek elérésének érdekében
  • az új PolyNURBS Fit eszközzel automatikusan optimalizált PolyNURBS felületet tudunk illeszteni az optimalizáció eredményeként kapott modellre

Miért válassza az Altair Inspire-t?

A minőség javítása
Az Altair Inspire lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a statikus terheléshez, a saját frekvenciás vizsgálatokhoz, a kihajlásokhoz és mozgásokhoz készített terveiket gyorsan megvizsgálják és kiértékeljék egy, a benne lévő fizikai motort kihasználó intuitív felhasználói élményen keresztül. Ezáltal a felhasználók egy minőségi és megbízható tervet készíthetnek még a prototípus elkészítése és a gyártás megkezdése előtt.

A költség csökkentése
Azzal, hogy már a tervezési folyamat korai szakaszában, illetve a folyamat során is többször használja az Inspire szimuláció-vezérelt tervezést, nagy mértékben mérsékeli a költségeket, mivel csökkenti az anyaghasználatot, az újratervezési iterációkat és az átfogó tervezési időt.

A piaci célok elérése
A szimuláció-vezérelt tervezés felvértezi a felhasználóit a tervezési folyamatuk felgyorsításához szükséges eszközökkel. Az Inspire segíti őket a jó teljesítményű, magas minőségű alkatrészek és termékek gyártásának korszerűsítésében. Az Altair Inspire a koncepciótervezési fázisban történő használatával, a felhasználók a tervezési folyamat során rendkívül hamar elérkezhetnek egy ideális dizájn koncepcióhoz, így csökkenthetik vagy akár meg is szüntethetik az újratervezési iterációkat.

Az Altair Inspire funkciói

Geometria létrehozása és egyszerűsítése
Hozzon létre, vagy módosítson, tömör modelleket, illetve távolítsa el a nem kívánt építőelemeket az Altair Inspire modellező eszközeivel!

Optimalizációs lehetőségek
Az Altair Inspire számos topológiai lehetőséget kínál. Többek között idetartoznak az optimalizációs célkitűzések, a feszültségi és elmozdulási kényszerek, a gyorsulás, a gravitáció, valamint a hőmérséklet terhelési feltételek.

Analízis
Tanulmányozza a lineáris statikus és saját frekvencia analízisek eredményeit a modellen, vizualizálja az elmozdulást, a biztonsági tényezőket, a folyás százalékos értékét, a húzott és nyomott tartományokat, a von Mises feszültséget, valamint a fő feszültséget.

Személyre szabható anyagok
Az Altair Inspire rendelkezik egy anyagkönyvtárral, amely változatos alumínium, vas, magnézium és titánium ötvözeteket foglal magában. Egyedileg definiált anyagok szintén hozzáadhatóak.

Interaktív eredmény vizualizáció
Vizsgálja meg az optimalizált formákat és egy egyszerű csúszka segítségével adjon hozzá vagy vegyen el anyagot! A felhasználók eldönthetik, mely építőelemek fontosak számukra, majd kiválaszthatják azt a koncepció tervezetet, amelyik legjobban megfelel a szükségleteiknek

Összeállítási konfiguráció
Akár többféle összeállítási konfiguráció is létrehozható. Ezek a konfigurációk aztán többféle terv verzió és az abból eredő koncepciók kiértékeléséhez használhatóak.

Az Altair Inspire munkafolyamata

Az Altair Inspire 2018 újdonságai

Galéria

Scroll to Top