A topológia optimalizálás lehetővé teszi innovatívabb szerkezetek fejlesztését az olyan tervezési paraméterek figyelembevételével, mint a várható terhelések, a rendelkezésre álló tervezési térfogat, az alapanyag tulajdonságai, illetve a költség.

Amennyiben már a tervezési folyamat elején használjuk, olyan terméket hozhatunk létre, ahol a minimális tömeg és a maximális merevség találkozik. Több mint két évtizede az Altair® OptiStruct® számít a topológia optimalizációs szerkezettervezés éllovasának, melyet a mindennap látott és használt termékek tervezése során használnak.

Elsőre helyesen: Hozza létre az optimális terveket már a tervezési folyamat elején és csökkentse a tervezési hibákból eredő költségeket.

A teljesítménycélok túlszárnyalása: Maximalizálja a teljesítményt olyan alkatrész- és szerelvénytervekre alapozva, amelyek megfelelnek a valós élet körülményeinek és terheléseinek.

Tervezés a gyárthatósághoz: Találja meg a hagyományos vagy innovatív gyártási folyamathoz legmegfelelőbb anyagelosztást és hasonlítsa össze a különböző tervmódozatokat.

Az Altair® Inspire™ új felhasználói élményt biztosít az OptiStruct-hoz azáltal, hogy ösztönzi a topológia optimalizálás korai alkalmazását. Mindkét eszköz több gyártási kényszert is figyelembe tud venni, beleértve a szimmetriát, a kihúzási, szerszámnyitási irányt, az alámetszések elkerülését, oldalferdeséget. A topológia optimalizálás lehetővé teszi a tervek gyors feltérképezését, a fejlesztés termelékenységének javítását, valamint megmutatja az alkatrész-konszolidáció lehetőségeit.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top