A Schaeffler szabványosítja a PTC, termékfejlesztéshez és egységes IT környezethez kapcsolódó, magasszintű képességekkel rendelkező megoldásait. A szövetség felgyorsítja a Schaeffler, 2025-re tervezett digitális átalakítási kezdeményezéseit.

A PTC és a globális ipari és autóipari beszállító Schaeffler bejelentette új szövetségét, amelynek keretében a Schaeffler szabványosítja a PTC megoldásait egy integrált, end-to-end IT környezet kialakítása érdekében. A Schaeffler emellett támogatni fogja a PTC arra irányuló törekvéseit, hogy továbbfejlessze és javítsa a piac-specifikus szabványos megoldásokat az autóipari és ipari vállalatok igényeinek jobb kielégítése érdekében.

A Schaeffler a PTC CAD– és PLM-megoldásait is használja és az ebből fakadó, 20 éves sikeres kapcsolatra épül a most létrejövő szövetség. Ezek az eszközök elengedhetetlenek a Schaeffler digitális ikrek használatára, valamint a 3D modellek (például a kiterjesztett valóság projektekben használt modellek) vizualizálására irányuló kezdeményezéseinek bevezetéséhez és továbbfejlesztéséhez.

A Schaeffler azt tervezi, hogy a PTC tapasztalatát és robusztus end-to-end megoldásait kihasználva a testreszabott mérnöki IT-környezetről áttér a vállalati szinten használható szabványosított megoldások alkalmazására. Ezáltal képesek lesznek arra, hogy azonnali és pontos reakciót adjanak a dinamikus és kompetitív környezetben megjelenő gyorsan változó követelményekre.

A szövetség egyrészt a meglévő környezet optimalizálására összpontosít, valamint arra, hogy olyan projektekkel bővítse azt, mint a nyomonkövethetőség (Schaeffler’s Enterprise Traceability), a modell alapú vállalat (Model-Based Enterprise) vagy a szoftverfejlesztési eszközök nagyobb mértékű integrációja. A cél a szoftver- és rendszerfejlesztési megoldások (Application Lifecycle Management és Model-Based Systems Engineering) vállalati szintű integrációja. Ez lehetővé teszi a kritikus rendszertechnikai követelmények, például a különböző országspecifikus biztonsági előírások teljesítésének jobb leképezését is.

“A PTC-vel kötött szövetség egy újabb mérföldkő a Roadmap 2025 elnevezésű terv keretében megvalósuló digitalizációs stratégiánkban” – mondta Uwe Wagner, a Schaeffler AG technológiai igazgatója. “Az end-to-end adatmodellek, a 3D-s adatok és a digitális ikrek már ma is elemi részei a Schaeffler kutatási és fejlesztési folyamatának. A növekvő komplexitás következetes IT-megoldásokat igényel minden fejlesztési területen a nagyobb innováció, agilitás és hatékonyság érdekében. Ezek eléréséhez a Schaeffler számára kulcsfontosságú, hogy olyan erős partnerekkel dolgozzon együtt, mint a PTC.”

“A Schaeffler-rel való együttműködés révén célunk, hogy előremozdítsuk és továbbfejlesszük a piac-specifikus digitális átalakulási megoldásokat” – mondta Jim Heppelmann, a PTC elnök-vezérigazgatója. “Mindkét vállalat számára előnyös lesz az erőteljesebb együttműködés.”

A Schaeffler Csoportról – A mozgás úttörői vagyunk

Több mint 70 éve a Schaeffler Csoport, mint a világ vezető autóipari és ipari beszállítója, úttörő találmányokat és fejlesztéseket hajt végre a mozgás és a mobilitás területén. A CO₂-hatékony hajtások, az elektromobilitás, az Ipar 4.0, a digitalizáció és a megújuló energiák területén innovatív technológiákkal, termékekkel és szolgáltatásokkal a vállalat megbízható partner a mozgás és a mobilitás hatékonyabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá tételében. A technológiai vállalat precíziós alkatrészeket és rendszereket gyárt hajtásláncokhoz és futóművekhez, valamint gördülő- és siklócsapágyas megoldásokat az ipari alkalmazások széles skálájához. A vállalatcsoport 2020-ban mintegy 12,6 milliárd eurós árbevételt ért el. A Schaeffler-csoport mintegy 83 900 alkalmazottjával a világ egyik legnagyobb családi tulajdonban lévő vállalata. Több mint 1900 szabadalmi bejelentéssel a Schaeffler a Német Szabadalmi és Védjegyhivatal (DPMA) szerint 2020-ban a második helyen állt Németország leginnovatívabb vállalatai között.

A PTC-ről

A PTC lehetővé teszi a globális gyártók számára, hogy jelentős hatást érjenek el olyan szoftvermegoldásokkal, amelyekkel felgyorsíthatják a termék- és szolgáltatásinnovációt, javíthatják a működési hatékonyságot és növelhetik a munkaerő termelékenységét. Kiterjedt partnerhálózatával együtt a PTC rugalmasságot biztosít ügyfelei számára abban, hogy technológiáját hogyan lehet a digitális átalakulás előmozdítása érdekében felhasználni – helyben, a felhőben vagy a tisztán SaaS platformon keresztül. A PTC-nél nem csak elképzelünk egy jobb világot, hanem lehetővé is tesszük azt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top