Beszélgetés Szabó Péterrel, a Kontron Hungary Kft. ügyvezetőjével

Jó évet zárt tavaly a Kontron : a magyar informatikai ipar átlagánál lényegesen dinamikusabban, több mint 36 százalékkal nőtt a cég árbevétele 2013-ban. „Az elmúlt 15 évben folyamatosan fejlődő pályán voltunk. Az informatikai biztonság vagy a hálózati technológiák már több mint egy évtizede a cég portfóliójának részét képezik. SAP-üzletágunk a Unitis felvásárlásával került a birtokunkba 2006-ban, azon törekvésünk részeként, hogy az infrastruktúrák mellett az üzleti megoldások területén is segíteni tudjuk ügyfeleinket.

Közben a létszámunk is évről-évre nő, vagyis az új technológiákhoz új emberek is társulnak. Meglátásom szerint a széles portfólió előny, mert a hazai piacon ritka, hogy egy cég egyaránt otthon legyen az adatközponti és hálózati technológiákban, az adatbiztonságban, az SAP- és Microsoft-megoldásokban, de még a CAD/CAM-ben is, így teljes, integrált IT megoldáscsomagot nyújtson ügyfeleinek.

Tavalyi eredményünk fontos eleme, hogy sikeresen nyitottunk a felhő alapú technológiák irányába. Hibrid IT megoldásokat kínálunk, azaz nem akarjuk teljes egészében a felhőbe átvinni az informatikát: megerősítjük a belső adatközpontok menedzsment funkcióit, így integrálni tudjuk a nyilvános felhőből elérhető erőforrásokkal. Az üzletileg kritikus adatok és alkalmazások házon belül vannak a legjobb helyen, a nehezen becsülhető, vagy gyorsan változó erőforrás igényű rendszereket pedig érdemesebb a felhőből igénybe venni.” – mondja Szabó Péter, ügyvezető.

„Az új technológiák piacra vitele mellett kiemelten foglalkozunk a szolgáltatási minőség folyamatos javításával, így továbbfejlesztettük ITIL alapú szolgáltatási folyamatainkat, 7×24 órás felügyeleti képességeket alakítottunk ki, és tovább tudtuk javítani SAP üzemeltetési szolgáltatásaink költséghatékonyságát is. Kezünkre játszik, hogy több általunk képviselt nagy gyártó egymással is egyre szorosabb kapcsolatot ápol, például az SAP vállalatirányítási rendszere már futtatható a Microsoft Azure platformon, vagy, hogy az SAP HANA egyik referencia platformja a Cisco UCS rendszere.”- avat be a szakember.

HVG cikk

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top