Multi-faktoros authentikáció és identitás biztonság a vállalati hálózaton belül és kívül

Az RSA Security (ami jelenleg a Dell Technologies része) két meglévő terméküket az RSA SecurID – t és az RSA Via Access fokozatosan elkezdte egymásba integrálni így ennek az integrációnak köszönhetően megszületett egy új termék az RSA SecurID Access.

Az RSA SecurID Access így a már ismert RSA SecurID Authentication Manager architektúra kiegészült két újabb komponenssel,

  • Cloud Authentication Service
    • egy SaaS szolgáltatás, ami az új autentikációs metódusokat képes biztositani (pl. Push Notification, Ujjlenyomat, Eyeverify, Token kód, FIDO U2F tokenek)
  • Identity Router
    • vállalati hálózatba telepítendő komponens, amely a Cloud Authentication Service és az Authentication Manager közötti kapcsolatot biztosítja, másrészt az új autentikációs metódusokhoz szükséges interfészeket és feladatköröket ellátja

Ezenkívül a meglévő RSA szoftveres token alkalmazás mellé egy újabb kliens került kifejlesztésre RSA Authenticate néven, amely a Cloud Authentication Service – ben elérhető autentikációs metódusok használatához van szükségünk, de másrészt képes számunkra egy tokenkód alapú bejelentkezést is biztositani.

Az így elérhető funkciók segítségével lehetőségünk van a támogatott alkalmazásokba történő felhasználó és jelszó alapú autentikációt újabb faktorokkal kiegészíteni, webes – felhő alkalmazásaink esetén single-sign on – t (egyszeri bejelentkezést) biztositani és kockázat/viselkedés alapú ellenőrzéseket végezni és így többféle megerősítést kérni egy kockázatosabb bejelentkezés esetén.

Néhány példa az RSA SecurID Access alkalmazására vállalati környezetben,

  • meglévő RSA SecurID installációban elérhető hardveres és szoftveres tokenek kiváltása FIDO U2F alapú tokenekre olyan környezettekben ahol a tokenek felhasználói sok esetben külső alkalmazottak, külső szerződéses partnerek
  • felhőszolgáltatásokba való bejelentkezés megbízhatóbbá tétele (pl. Office365)
  • webes alkalmazások/portálok történő autentikáció megbízható tétele
  • meglévő RSA SecurID installációban VPN – s bejelentkezést további autentikációs faktorokkal kiegészíteni

Abban az esetben ha érdekli az RSA SecurID Access megoldása akkor azt a Kontron Showroom-ban működés közben is megtekintheti.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top