2023. október 05-06. között a Hotel Visegrád adott otthont a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Győri Egyetem és a Magyar Mérnöki Kamara, valamint ipari partnereik szoros együttműködésében kétévente megrendezésre kerülő NVH (Noise Vibration and Harshness) konferencia első állomásának, közel 200 hazai és külföldi szakember részvételével.

A konferencia célja, hogy lehetőséged adjon az akusztikai, rezgés- és NVH szimulációs mérnökök, valamint egyetemi kutatók számára az ezen tudomány területén elért eredményeik megosztására.

Az NVH analízis egyre növekvő jelentőségét többek között az egyre szigorodó autóipari károsanyag kibocsátási előírások hívják életre. Az elektromos hajtások terjedésével a hatótáv növelésének igénye a beépülő alkatrészek jelentős tömegcsökkentését hozta magával. A tömegcsökkentés mellett az egyre nagyobb szilárdságú fémes és kompozit anyagok alkalmazása is további NVH problémák megoldását teszi szükségessé. Mindemellett a belsőégésű motor, mint eddigi legjelentősebb zajforrás kikerülésével, amely eddig “jótékony” módon elnyomta a többi keletkező zajt, a gépjármű többi komponensének vizsgálata került a figyelem középpontjába. Mindezen mérnöki kihívások megoldására a Kontron Hungary Kft. által képviselt Altair szoftvercsalád nyújt segítséget.

Az Altair, mint piacvezető szoftverfejlesztő ezen megoldásairól az alábbi helyen juthat további információhoz.

https://altair.com/nvh

kontron.hu/ipar40 

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top