Az Altair, a számítástechnika és a mesterséges intelligencia (AI) globális vezető vállalata felvásárolta az OmniQuest optimalizációs szoftvercéget. Az OmniQuest zászlóshajó terméke, a Genesis egy fejlett szerkezeti analízis és optimalizáló szoftver, amely a végeselem-módszert használja a sok tervezési változót és kényszert tartalmazó problémák megoldására.

“Az OmniQuestet a szerkezeti optimalizálás egyik óriása, a néhai Gary Vanderplaats professzor alapította, aki számos, a kereskedelmi piacon ma is használt egyedi és nagy teljesítményű optimalizációs algoritmust fejlesztett ki. Az OmniQuest termékeinek számos jelentős felhasználója van, és örülünk, hogy a jövőben minden ügyfelünk számára elérhetővé tehetjük őket” – mondta James R. Scapa, az Altair alapítója és vezérigazgatója. “Ennek a kiváló technológiának és csapatnak a felvásárlása tovább erősíti az Altair optimalizációs vezető szerepét a könnyűszerkezetes és szerkezetileg hatékony terveket világszerte előmozdító piacon.”

Az autóipari ágazathoz kapcsolódóan a felvásárlás számottevő tapasztalatot emel be a Formula 1-be, a nemzetközi autóversenyzés legmagasabb osztályába, ahol a Genesis erős pozícióval rendelkezik, és széles körben használják olyan kompozit tervezési alkalmazásokban, amelyek agilis mérnöki folyamatokat és speciális eszközöket igényelnek a magasan tervezett járművek rövid átfutási idővel történő előállításához.

A Genesis elemzési képességei közé tartozik a statikus, sajátfrekvencia, vibrációs, hőtani és kihajlás analízisek, továbbá akusztikai és kifáradás számítások. A szerkezeti optimalizálási típusok közül méret-, alak-, topológia, topometria, topográfia és alakoptimalizálás lehetősége biztosított.

A Genesis támogatja az egyenértékű statikus terhelés módszerét (ESLM) is a nagymértékben nemlineáris szerkezeti viselkedésekhez, és interfészként kapcsolódik a népszerű, harmadik féltől származó végeselem-elemanalízis (FEA) megoldókhoz.

Az OmniQuest alapítója, Vanderplaats professzor az alkalmazott szerkezeti és multidiszciplináris tervezési optimalizálás (MDO) egyik alapító atyja volt. Jelentős szerepet játszik az MDO és a szerkezeti optimalizálás víziójában, valamint annak elméletében és gyakorlati alkalmazásaiban, korai eredményei közé tartozik a megvalósítható irányok módosított módszerének algoritmusa, amely a szerkezeti optimalizálás területén saját kódja, a CONMIN (constrained minimization) révén vált igen népszerűvé. Ez a kód számos programba beépült, és ma is a világ legjobbjai között szerepel. Az 1980-as évek végén a legendás akadémiai karriert maga mögött hagyva, a Santa Barbara-i Kaliforniai Egyetem professzoraként alapította meg a Vanderplaats Research & Development vállalatot (később OmniQuestre átnevezve), és haláláig elnök vezérigazgató volt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top