Az EMO Hannover 2023 kiállításon a Hexagon bejelentette legújabb szoftverét, az ESPRIT EDGE-t.

Az ESPRIT EDGE az ESPRIT TNG szoftver evolúciója, az EDGECAM és ESPRIT DNA-jának kombinálásával jelentős előnyöket biztosít a CNC programozáshoz a gyártási folyamat során, megnövelt hatékonysággal, precizitással, és automatizálással.

A szoftver az ESPRIT TNG alapjaira épül, felhasználói felülete változatlan, így az ESPRIT TNG felhasználók külön betanulás nélkül tudják használni.

Jó hír, hogy az aktív szoftverkövetéssel rendelkező ESPRIT TNG felhasználók az átállást külön bevezetési költségek nélkül tehetik meg. Meglevő ESPRIT TNG poszt-processzoraik ESPRIT EDGE alatt, külön testreszabás nélkül használhatók. A Kontron Hungary Kft. 15 éves tapasztalattal biztosítja felhasználói számára az egyedi, testreszabott, gyártásban tesztelt poszt-processzorait, új felhasználók esetén vállalja a teljes bevezetést, oktatást, tesztelést.

Az ESPRIT EDGE a Hexagon Production Machining termékcsaládjának zászlóshajója. Az ESPRIT EDGE önálló CAM alkalmazásként és Production Machining csomagban is elérhető.

A Production Machining csomag a CAM alkalmazás mellett tartalmaz egy termékellenőrzésre, előkészítésre, gyárthatósági módosításra alkalmas CAD szoftvert is (DESIGNER).

A csomag tartalma továbbá az NCSIMUL szoftver, ami a poszt-processzált és/vagy kézzel írt gépspecifikus programok szimulációját, ellenőrzését teszi lehetővé.

A csomag birtokában hozzáférést kapunk a NEXUS platformhoz, mely az automatizálás és együttműködés terén segít.

Az ESPRIT EDGE innovatív funkciói segítségével optimalizálható a szerszámgépek és forgácsoló szerszámok kihasználtsága. Az ismétlődő feladatok automatizálhatók, egyszerűsíthetők. A gyártáselőkészítés gyorsításán felül, korábbi tapasztalatainkat újra fel tudjuk használni, az esetleges hibázás lehetőségét pedig minimalizálni.

“A HxGN Production Machining Suite egyaránt segíti a kis- és nagyvállalkozásokat a termelékenység növelésben, azáltal, hogy megbízható szoftvercsomagot biztosít egy összekapcsolt és intelligens digitális munkafolyamat keretein belül, így a csapatok már elsőre pontos munkát tudnak végezni. A modellalapú gyártás elveit és a mesterséges intelligencia (AI) automatizálási előnyeit felhasználva segítjük ügyfeleinket a kiváló működés elérésében” – mondta Chuck Mathews, a Hexagon gyártási szoftverekért felelős vezetője.

“A csomagon belüli újítások közé tartozik az új CAM rendszerünk, az ESPRIT EDGE, amely a Hexagon EDGECAM és ESPRIT szoftverek DNS-ét erős digitális iker és AI technológiával ötvözi.”

Parth Joshi, a Hexagon termék- és technológiai igazgatója hozzátette:

“A csomagjainkon keresztül az innovációt ismét az ügyfeleink számára legfontosabb pontokra összpontosítjuk, legyen szó akár egyetlen termékről, akár az adatok munkafolyamatokon átívelő felhasználásáról. Felhőalapú Nexus platformunk támogatja az együttműködést egyszerűsítő és a munkaadatokat konszolidáló jövőbeli fejlesztéseket, így a csapatok egyszerre növelhetik a hatékonyságot és a minőséget, az ajánlatadástól a szállításig.”

Tudjon meg többet az Esprit EDGE-ről itt

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top