A Visual Components 4.7-et úgy terveztük, hogy kezelje a modern gyártórendszerek összetettségét, javítsa a felhasználói élményt, növelje a produktivitást és segítsen leegyszerűsíteni a bonyolult dolgokat, hogy felhasználóink a projektektől függetlenül könnyedén és magabiztosan elérhessék céljaikat.

Folytatva a különböző robotmárkákhoz való connectivity kínálatuk bővítését, mostantól a Doosan robotokkal való csatlakoztathatósági lehetőséget is elérhetővő teszi a Visual Components. Mostantól a Visual Components és a Doosan robotvezérlők közvetlen kapcsolatával a felhasználók felgyorsíthatják a Doosan robotprogramok tesztelését és validálását.

A Visual Components 4.7 emellett továbbfejlesztett folyamatmodellezési (PM) képességeket biztosít a bonyolult gyártási rendszerek, például a raktározási folyamatok számára. A nagyobb termékszűrési és illesztési lehetőségek beépítésével mostantól rugalmas logisztikát és összetett munkautasításokat szimulálhat, ami testreszabhatóbb gyártási folyamatokat eredményez. A PM-feladatok hozzáadása támogatja az összetettebb, konkrét erőforrásokra szabott feladatok szimulációját, tovább bővítve a testreszabási és a működési hatékonyság szimulációs lehetőségeit.

A jobb együttműködés és vizualizáció elősegítésének szellemében a Visual Components mostantól támogatja a szimulációk FBX animációs exportját. Ez azt jelenti, hogy könnyedén megoszthatja a projekteket partnereivel, ami támogatja az együttműködést és a döntéshozatali folyamatokat.

Végül az újonnan bevezetett többprogramos szerkesztő egyszerűbb megközelítést kínál több robotprogram egyidejű hatékony kezeléséhez. Ezzel időt takaríthat meg, javíthatja a hibakeresési munkafolyamatokat és növelheti a programozás hatékonyságát.

Újdonságok

Gyors folyamatmodellezés kifinomult gyártórendszerekhez

A termékek hatékony válogatása a gyártósoron elengedhetetlen a hatékonyság javításához, különösen, ha high-mix, low-volume gyártási vagy raktározási folyamatokkal dolgozik.

A Visual Components Process Modeling mostantól szélesebb körű termékszűrési/illesztési lehetőségeket kínál egy továbbfejlesztett felhasználói felületen, nagyobb rugalmasságot biztosítva ezzel a felhasználók számára a gyártási folyamatok meghatározásakor, és csökkentve a több terméktípus és folyamatcsoport szükségességét.

Az új filterek:

  • Termék tulajdonság filter
  • Függvény filter
  • Konkrét termék filter

A több termékszűrési/illesztési lehetőség mellett mostantól a megfelelő feladatfolyamatok meghatározása és az erőforrások hatékony kezelése is egyszerűbbé válik. Az eCatalog-ban elérhető új Mission Controller-rel mostantól összekapcsolhatja a vezérlőt erőforrásokkal (például emberekkel, mobil robotokkal stb.), hogy egyéni feladatokat, küldetéseket hozzon létre szimulációiban.

A küldetések bővítik az erőforrás képességeit azáltal, hogy lehetővé teszik olyan dolgok meghatározását, mint a választható lépések, az egyéni műveletek végrehajtása, szinkronizálás más erőforrásokkal és folyamatokkal, és így tovább, növelve az erőforrások maximális működési hatékonyságának szimulálásának lehetőségeit.

Az összes Visual Components termék tartalmazza mostantól a Process Modeling frissítéseket.

Csatlakoztassa és szimulálja a Doosan robotok valós működését

A verzió egyik fő jellemzője a Doosan robotokkal való új connectivity plugin.

Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára a digitális ikrek létrehozását és vizualizálását, valamint a virtuális üzembe helyezés megkönnyítését, mindezt egyetlen platformon belül. Mostantól lehetőség van a Doosan Robotok használatával szimulációkat létrehozni, és azok validálására a Doosan DART-Studio segítségével. Ez a robusztus beállítás lehetővé teszi a projekttervek modellezését, a robotprogramok PLC-vel való szinkron tesztelését és teljesítményük validálását. Ennek eredményeképpen megszűnik a több eszköz és a hozzájuk kapcsolódó kihívások szükségessége, és egy egyszerűsített, egységes platformot biztosít az összes robotszimulációs és validálási feladathoz anélkül, hogy jelentős időt és energiát kellene befektetnie a fizikai próbákba.

Az új szoftververzió emellett egy továbbfejlesztett poszt-processzort is tartalmaz a Doosan robotok számára. Ez a funkció leegyszerűsíti a robotprogramok exportálásának folyamatát azáltal, hogy a Doosan robotprogramokat Visual Components-ból a drl robotnyelvre konvertálja. Ez az egyszerűsített átmenet a szimulációtól a valós alkalmazásig a Visual Components 4.7-et egy mindenre kiterjedő megoldássá teszi, amely kielégíti a robotprogramozási igényeket.

A Doosan Robot connectivity csak a Visual Components Premium csomagban érhető el.

Gyorsított robotprogramozás és hibakeresés

Új funkció került be a program fülre, amely lehetőséget ad több programszerkesztő egyidejű használatára.

Ez a multi-program szerkesztő támogatja több robot egyidejű programozásának lehetőségét, így időt takarít meg, növeli a termelékenységet, amikor több robot programozásáról van szó és növeli a hibakeresési lehetőségeket, mivel több robot egyidejű programvégrehajtását figyelheti meg.

A multi-program szerkesztő minden Visual Components csomagban érhető el.

Javított együttműködés és vizualizáció

Az FBX animáció exportálással mostantól könnyedén megoszthatja szimulációinak animációit FBX fájlként.

Az FBX egy olyan fájlformátum, amelyet a 3D szoftverek területén gyakran használnak. Az Autodesk által kifejlesztett saját formátum, széles körben elterjedt, és számos szoftveralkalmazás támogatja, többek között az Autodesk Viewer, a Maya, a 3ds Max és a Blender.

Annak köszönhetően, hogy a Visual Components segítségével animációként exportálhatók a szimulációk FBX formátumba, a felhasználók vizuálisan, hatékonyan és gyorsan kommunikálhatják ötleteiket, ami ideális formátumot jelent a tervezési együttműködéshez.

Az FBX animáció exportálása csak a Visual Components Premium felhasználói számára érhető el.

Az összetett egyszerűsítése

Összefoglalva, a Visual Components 4.7 egy olyan átfogó megoldás, amely megfelel a modern gyártórendszerek követelményeinek. A 4.7 legfontosabb fejlesztései közé tartozik a robotok gyorsított programozása és tesztelése, a finomított folyamatmodellezés, a továbbfejlesztett együttműködési és vizualizációs eszközök, valamint az egyszerűsített robotprogramozás. Ezek a fejlesztések együttesen olyan felhasználói élményt nyújtanak, amely a produktivitás növelésére és a gyártás összetettségének egyszerűsítésére összpontosít a szimuláció révén.

Tekintse meg a Release Notes jegyzeteket, hogy többet megtudjon a kiadásban található funkciókról és karbantartási frissítésekről.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top