Minden extrudáló vállalat igyekszik kiküszöbölni a költséges prototípusokat és csökkenteni az újratervezési ciklusokat. Mostantól bármely vállalat számára elérhetővé válnak a fejlett fizikai szimulációk. 

Az Altair Inspire Extrude Metal egy könnyen megtanulható eszköz, melynek segítségével bármelyik mérnök vagy tervező képessé válik a szimulációra, hogy jobban megérthesse miként hatnak egymásra a profiljellemzők és a folyamatváltozók az adott fémötvözet esetében. Használatával termelékenységnövekedés érhető el a termékfejlesztési költségek csökkentése és az extrudálás minőségének javítása mellett, növelve ezzel a termelési hozamot és a vevői elégedettséget.

Hozzon jobb tervezési döntéseket a potenciális hibák felismerésének köszönhetően, még a szerszám megépítése előtt. Az Inspire Extrude Metal segítségével még a legösszetettebb profilok is validálhatók a gyártáshoz. A geometria létrehozására és módosítására szolgáló eszközökkel a CAD gyorsan egyszerűsíthetők és módosíthatók a szerszámon belül, így biztosítva, hogy az esetleges hibák (pl. potenciális profiltorzulás, tönkremenetelt okozó mértékű deformáció, szennyeződések, hegedési problémák, hibás varratok, rossz szemcseméret, túlmelegedő profil, rossz felületi minőség) már a fejlesztés korai szakaszában kijavításra kerüljenek.

Alacsonyabb selejtarányt lehet elérni a folyamatfejlesztés virtuális présen történő feltárásával. A szimuláció lehetővé teszi, hogy belelásson a gyártósorba, és finomhangolja a folyamatváltozókat a látható és láthatatlan hibák csökkentése érdekében. Az Inspire Extrude Metal gyors tanulmányokat készít az extrudálószerszámok teljesítményéről, a profil deformációjáról, az alkatrészben kialakuló hőmérséklet eloszlásról, a szerszám rugalmas és maradó alakváltozással járó viselkedéséről, a szerszám automatikus csapágyoptimalizálással történő korrekciójáról, az oltási sebességek előrejelzéséről.

Igényeljen cégünktől az Altair szoftverhez tartozó próbaverziót vagy keressen minket további információért.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top