Az Altair Inspire Print3D felgyorsítja az innovatív, szerkezetileg megfelelő 3D nyomtatott alkatrészek megalkotását, optimalizálását és vizsgálatát, amivel gyors és pontos eszközkészletet biztosít a szelektív lézerolvasztásos (SLM) alkatrészek tervezéséhez és gyártásszimulációjához.

Használatával a mérnökök gyorsan és könnyen megérthetik a folyamatnak vagy a terveknek gyárthatóságot befolyásoló változtatásait, majd exportálhatják az alkatrész és az alátámasztás geometriáját a főbb nyomtatás előkészítő szoftverekbe. Így termékfejlesztési és gyártási költségcsökkentés érhető el az anyagfelhasználás, valamint a nyomtatási és utófeldolgozási idők mérséklésével.

A topológia optimalizálás eredményeinek vagy egy importált CAD-geometria felhasználásával könnyen generálhatók és optimalizálhatók az alátámasztások. A tervezési alternatívák gyorsan feltárhatók és értékelhetők anélkül, hogy el kellene hagyni a megszokott Inspire felhasználói környezetet.

A fejlett termomechanikai szimuláció lehetővé teszi a tervezőmérnökök számára az additív gyártásra kész alkatrészek kifejlesztését. A nyomtató típusától független viselkedés Inspire Print3D segítségével történő megismerésével a tervezők értékelhetik és könnyen módosíthatják a kritikus folyamatparamétereket. Az alkatrész felépítésének, hűtésének, vágásának, valamint visszarugózásának szimulációjával a legkevesebb alátámasztással rendelkező, nyomtatóágyon optimálisan orientált tervek készíthetők, a költséges próbálkozások és hibák csökkentése mellett.

Az Inspire Print3D leegyszerűsíti a lehetséges deformációs, delaminációs és túlmelegedési problémák azonosítását és korrekcióját az alkatrész építése előtt.

További gyártási folyamatelemzések végezhetők az Altair Partner Alliance-on keresztül elérhető harmadik féltől származó eszközökkel, mindezt egyetlen licenccel.

Igényeljen cégünktől az Altair szoftverhez tartozó próbaverziót vagy keressen minket további információért.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top