NCG CAM Solutions Ltd.

Sajtómegjelenés

Az angliai NCG CAM Solutions Ltd. 2019. október 21-én hivatalosan is bemutatta az NCG CAM v17 verzióját. Ez a verzió új megjelenési formát és új, modern felhasználói felületet kapott. Emellett új funkciók kerültek bele. Többek között árnyékolt anyagleválasztás szimuláció, fúrási műveleti sorok, görbe menti marás, sugár korrekció megjelenítéssel, görbe menti marás alámetszés elkerüléssel, export lehetőségek önálló beállítása, helyi idő és helyi koordináta rendszerek, vetített 2D határgörbék, valamint jelentősen javult a vizuális teljesítmény is.

Töltse le a demó verziót most!

További funkciók, mint a két 3D görbéből létrehozott felület folt és az utósimítás, vagy a támogatott toroid szerszámok a v17 verzió kiegészítő verziójában lesznek elérhetők.

Az NCG CAM v17 demó verziója elérhető itt: https://www.ncgcam.com/demo-download/

Az NCG CAM v17 új felhasználói felülete már szalagos kialakítással rendelkezik. Így a felhasználók könnyedén megtalálják, megértik és használhatják az utasításokat. Az utasítás sáv az ablak tetején címkékbe rendezi a program funkcióit, aminek köszönhetően azok jól átláthatókká válnak. Valamint minden ikont újraterveztek, ami friss kinézetet és érzetet kölcsönöz a szoftvernek.

 A már meglévő felhasználók számára van lehetőség visszatérni az eredeti felhasználói felülethez.

Az árnyékolt anyagleválasztás szimuláció funkció a már meglévő szerszám animációs funkció mellé került be. Használatával a forgácsolás típusa (Climb or Conventional), valamint az alámetszések és az ütközések is meghatározhatók. Ez által lehetőség van a kiszámított szerszámpálya által eltávolított anyagmennyiség jobb megjelenítésére és verifikációjára is.

A fúrás területére új funkcióként kerültek be az összetett fúróciklusok és egy furat-alak adatbázis. Ha tehát még inkább automatizálni szeretnénk a fúrási ciklusok létrehozását, lehetőségünk van kialakítani egy, a furatok formáit tartalmazó adatbázist, amiben a Drilling Data Folders funkció meg tudja keresni a szükséges alakokat. Továbbá a ciklusok, összetett ciklusokként, csoportokba rendezhetők, így egyrészt az összetett furatformákhoz is felhasználhatók lesznek, másrészt alkalmazhatók a különböző irányokkal (szerszám tengelyekkel) rendelkező furatoknál is, így az azonos alakú, de különböző irányú furatok egyetlen lépésben programozhatók.

A görbe menti marás során, ha a kompenzáció beállítása után bekapcsoljuk a sugárkorrekciót (jobbra vagy balra) a készülő szerszámpálya középvonala pontozott vonalként megjelenik. A jobb vagy bal irányú kompenzáció a görbe irányának függvénye. Az irányokat jelző nyilak grafikusan kerülnek rá a görbére, mialatt a pályaelemek párbeszédablaka elérhető, így a felhasználóknak lehetősége van az útvonal javítására, amennyiben szükséges. Valamint a szerszámpálya középvonala vizuális megerősítést is ad arról, mennyi eltolás van a tényleges pályától.

A görbe menti marás 3 különböző ütközés védelmet tartalmaz – külön a befogóhoz, külön a szerszámszárhoz és külön a forgácsolórészhez – melyek mindegyike önállóan is beállítható.

Az exportálási lehetőségek beállításának új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára a szerszámaik beállításainak exportálását. (Tools-Options-Settings). Ez a szerszám opciók és a könyvtárak párbeszédablakaihoz tartozó menün keresztül valósítható meg. Minden egyes menühöz tartozik egy „Adott oldal” és egy „Minden oldal” opció. Az exporter létrehoz egy szerkesztő fájlt, amely megőrzi az adott oldal teljes tartalmát. Ez különösen hasznos akkor, amikor a felhasználók az NCG CAM egy újabb verziójára váltanak vagy egy másik számítógépre telepítik a szoftvert.

Az új, v17 verzióban a koordináta rendszer elemet is kibővítették, így már a tengely forgásához tartozó információkat is magában foglalja. A felhasználó tehát létrehozhat egy mappát a tájolást meghatározó fő referenciapontokból. Ha a felhasználó kiválasztja a Directory Tree-n ezt a mappát és az adott háromszögesített felület mappát, vagy szerszámpályát, majd kiválasztja a koordináta rendszer beállítását, a rendszer újratervezi/áthelyezi az adott szerszámpályát vagy annak alkotóelemeit. Több alkotóelem importálása esetén ez a módszer lerövidíti azok koordináta rendszerbeli újratájolási/újrarendezési idejét.

Ebben a verzióban lehetővé válik a 2D határgörbék vetítésének létrehozása, azaz 2D határvonalakból 3D görbék vetíthetők. Ez egyfajta vizuális segédletként értelmezhető a kiegészítő határok létrehozásánál. Leginkább a 3+2 tengelyes megmunkálást célozza meg, ahol a már meglévő határok egy alsó felületre vannak létrehozva.

Az NCG CAM v17-ben a belső grafikus könyvtárat jelentős mértékben feljavították annak érdekében, hogy fokozzák a dinamikus forgatások és áthelyezések sebességét a sok háromszöget tartalmazó árnyékolt alkotóelemeknél. A háromszögek nagy mennyisége következhet a modell nagy fizikai méretéből vagy megmunkáláshoz szükséges magas felületei minőségből. Korábban a felhasználónak be kellett állítania a dinamikus renderelést a nagyobb modellek megfelelő forgatásához és bár ennek még most is van előnye, már nem szükséges. A v17 verzió akár 30-40%-kal gyorsabb az előző verziónál.

Az utósimítás funkció támogatja a toroid szerszám funkcióit. Segítségével a toroid szerszámok felhasználhatók az utósimítási munkálatok során.

A további CAD funkciók biztosítását is megoldották egy újdonsággal. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy két 3D görbéből létrehozzon egy felületi foltot. Amennyiben a görbületek rendelkeznek egybeeső pontokkal, akkor a létrehozott felszín egy háromszögre fog hasonlítani. Amennyiben a görbületek nem érnek össze abban az esetben négyszögletes felszínt kapunk.

Az NCG CAM sok innovatív funkcióval rendelkezik. Bármilyen alakzathoz használható, mivel a 3 tengelyes, nagy sebességű (HSM) megmunkáláshoz megfelelő optimalizált, egyenletes szerszámpályát hoz létre. Ez segít megnövelni a szerszám élettartamát, minimumra csökkenteni annak kopását, valamint lehetővé teszi a kiváló felületei megmunkálással készült alkatrészek létrehozását.

Rendkívül felhasználóbarát felülettel rendelkezik, általános betanulási követelményekkel, így elég egy nap is a használatának elsajátításához. Kiválóan alkalmas az öntőformák, sajtoló szerszámok prototípusának nagy sebességű gyártásához, valamint a pontos felületmegmunkáláshoz.

Funkciók:

 • felhasználóbarát felület – az alkalmi felhasználók számára is könnyen érthető
 • az NCG CAM-ben megtalálható több 3 tengelyes megmunkálási módszer, bármilyen szerszámpályához megfelelő maradékanyageltávolítás és 3+2 tengelyes marás, valamint egy folyamatos 5-tengelyes kiegészítő modul
 • gyors és hatékony nagyolási stratégiák, többek között a szerszámfej felületének optimalizált használata a legrövidebb gyártási idő elérése érdekében
 • átfogó furatmegmunkálás – amelyben van automatikus furatfelismerő funkció, vagy a felhasználó manuálisan is meghatározhatja az általa megmunkálni kívánt furatokat
 • mindegyik megmunkálási módszer ütközésvédett mind a szerszám, mind a szerszám befogó esetében
 • különböző maradékeltávolítási lehetőségek a simító megmunkáláshoz és fölösleges mozgások minimalizálása érdekében
 • elérhető 64 bites formában is (többmagos támogatással)

Előnyök:

 • az NCG CAM szoftver örök licencben érhető el és ez nem fog változni
 • önálló CAM szoftver, ami kompatibilis bármely másik CAD csomaggal
 • könnyen használható, már egyetlen napos képzés után is
 • ütközésvédett szerszámok és szerszámbefogók
 • az összes post-processzor saját fejlesztésű
 • stabil 3 tengelyes megmunkálás
 • a szerszámpályák a HSM maráshoz optimalizáltak
  • megnövekedett hatékonyság
  • csökkentett szerszám elhasználódás
  • hosszabb szerszám élettartam
 • idő és költséghatékony

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top