Megérkezett az Esprit TNG 4.9 frisítés. Nézzük meg milyen újdonságokat tartalmaz!

Új identitás

Az Esprit mostanra teljesen integrálódott a Hexagon portfóliójába, így új arculatot, új színsémát, logókat és ikonokat kapott.

Átfogó (széleskörű) báb programozás

Revolverfejre szerelhető báb támogatása

Az Esprit mostantól támogatja a revolverfejre vagy egy szerszámhelyre szerelhető bábot. Ide értendő a több csatornás gépek és velük a szinkronizálás, teljes értékű a szimuláció és az azzal azonos NC kód kimenet. Használja ki a teljes báb funkciókat, támassza meg az alkatrészt átvételkor, ráfogáskor vagy akár megmunkálás közben, biztosítva ezzel a szerszám alátámasztását.

3. generációs link motor

Az Esprit folyamatosan fejleszti az MI-vel rendelkező link (összekötő) motorját, ami teljesen kihasználja a szerszámgépet, ami kisebb ciklus időt eredményez. Pontos ütközésvizsgálattal számolva és a műveletekben lévő beállításoknak köszönhetően szerkesztés mentes, optimalizált NC kódot kapunk.

Forgótengely

A forgótengely beállítási lehetőségeihez tartozó felhasználói felület szintén átdolgozásra, egyszerűsítésre, kibővítésre került. Könnyebben átláthatóvá váltak a forgótengely beállításai, többek között az elnevezés, illetve a prioritások.

Hibrid nagyolás

Ez az új stratégia a ProfitMilling és a ProfitFacing stratégiát egyesíti. Feltérképezi, hogy melyek a nyitott, részben nyitott vagy zárt területek. A nyitott területeken a ProfitFacing-et a többi helyen a ProfitMilling-et alkalmazza. Előbbi előkészíti a bekezdést a ProfitMilling-nek. Így nemcsak a szerszám élettartama nő, hanem a ciklusidő is rövidülni fog.

5-tengelyes sík simítás

Ez egy új stratégia, ami teljesen kihasználja a kör-szegmens szerszámokat. A kijelölt felület UV görbéi mentén, automatikus szerszám orientációval, ütközés elkerüléssel, maximálisan kihasználva a szerszám vágófelületét hoz létre olyan szerszámpályát, ami kiváló minőségű felület mellett rövidebb ciklus időt generál.

Program optimalizálás beállítás

Az Esprit az alapértelmezett beállítás szerint optimalizáláskor először minimalizálja a szerszámcseréket, majd az elforgatásokat, végül az ugrásokat a munkadarabok között. Ezzel az opcióval, ami Fájl\Beállítások\Megmunkálás menüpontban érhető el, felül tudjuk ezt írni, mi állíthatjuk be az optimalizálás prioritásait.

Mérés gépi környezetben

Az Esprit interaktív mérési eszköze elérhető a gépi nézetben is. Így könnyedén lemérhetők többek között a gép egyes részei, a munkadarab vagy a maradékanyag és szerszám közti távolság.

Hulladék eltávolítása huzalgépben

Az Esprit 2 új lehetőséget kínál a maradékok eltávolítására. Az egyik teljesen automatikus.
A másiknál, ha keletkezik egy maradék, akkor a szimuláció megáll és felkínálja, hogy eltávolíthatjuk vagy föl-le mozgással elmozdíthatjuk őket. Kapunk egy listát is, hogy melyik maradék, melyik műveletből származott. A maradékot az automatikus és a manuális eltávolítás is csak akkor engedi, ha az szabadon mozoghat az adott irányban.

És meg sok minden más.

Bővebb információért keressen minket bizalommal!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top