Mindannyian szeretnénk jobb termékeket tervezni, rövidebb idő alatt. Így a PTC azért frissíti minden évben a Creo CAD szoftverét, hogy Ön folyamatosan lépést tudjon tartani a technológia fejlődésével és versenyképes maradhasson.

És ne feledje, hogy nem csak figyelemfelkeltő bővítésekre (például a generatív tervezés vagy a Creo Ansys Simulation) kerül sor az új verziókban, hanem a tervezőmérnökök által nap, mint nap használt, leginkább hasznos fejlesztések is jelen vannak.

Akár tapasztalt CAD-felhasználó, aki már évek óta a használja a Creo szoftvert, akár csak most gondolkodik azon, hogy kipróbálja, az alábbiakban 6 funkciót ismerhet meg, amelyek Creo 8.0 verzióbeli fejlesztéséről az elemzők és a felhasználók áradoznak.

Munkakörnyezet, megjelenés és vezérlők

Az első dolog, amit az emberek észrevesznek, az a korszerűsített referencia-sík megjelenítés. A modellek jobban áttekinthetők az árnyékolt síkok, valamint a szilárd testek és a tesszellált geometria átlátszósági beállításainak köszönhetően. Mostantól lehetőség van rá, hogy leválaszthasson több panelt a dashboardról.

Modellfa-fejlesztések

A tervezési szándék dokumentálása és megértése nemcsak a tervezés, hanem a termékminőség biztosítása és az ügyfél számára biztosított szolgáltatások szempontjából is létfontosságú. Ezért kerültek be a szoftververzióba olyan új képességek, mint a fán belüli gyűjtőfelületek megjeleníthetősége, csoportosíthatósága, személyre szabott csoportok létrehozása és a párhuzamosan látható Modell-fa + Design-fa. Ezen funkciók segítségével könnyebben és érthetőbben bemutathatóvá válnak a tervei.

Pillanatképek

A D3D szerint ez a technológia valóban kiemelkedő. Mi változott? Az új „Show Snapshot” parancs pillanatképet készít a kiválasztott gyűjtőfelületekről, illetve tömör testekről a regenerálás pillanatában, így lehetővé teszi a gyorsabb elemzést és a tervezet megértését.

Furat építőelem

Az újonnan támogatott szabványok között felsorolható az NPT, az NPTF és az ISO-7, amelyek lehetővé teszik az egyenes furatok kombinációját a menetes és kúpos furatokkal. A menetmélység-szabályozás lehetőségei kibővültek az eddigi Through Thread, és Blind mellé a To Reference opcióval. Ahol korábban 3 furat elkészítéséhez 3 különböző funkcióra volt szükség, ott most egyetlen funkció használatával elkészíthetők a furatok.

Lemeztervezés

Lemezek tervezésekor mostantól több egyenes élt is kijelölhet referenciaként, hogy több falat hozzon létre a „Flat” funkció használatával. A Creo 8 okosabb, gyorsabb, valamint a korábbi verzióknál könnyebben hajtja végre az automatikus szögbevágás létrehozását, akár három irányból hajlított lemez sarkaihoz is, valamint a belső és külső sarkok automatikus sarok elengedését, mint a korábbi verziók.

Kábel-rendszerek

A Creo 8-ban az új Branch Tape funkcióval vizuálisan megjelenítheti a vezetékek, kábelek, kötegek köré tekert elektromos szalagokat. Mind a szalag szélessége, mind a vastagsága testreszabható. Ezen kívül megadható az átfedés mértéke is, amely a szalag szélességi százalékát határozza meg.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top