Új diszruptív licencelési rendszer a szimuláció-vezérelt innovációért

Az Altair a világ egyik vezető végeselemes cége. A HyperWorks szoftvercsalád high-end végeselemes megoldás csomagot kínál a specialistáknak a szoftver tudásával arányos áron. Olyan cégek alkalmazzák a termékeik optimalizálására, mint a Daimler, Ferrari, BMW vagy éppen az Airbus. Az Altair augusztus 29-én bejelentette a HyperWorks megoldókra épülő solidThinking Insprire termékcsalád következő generációját, amely az új licencelési rendszerének köszönhetően minden eddiginél elérhetőbbé vált. A szoftver gyökeresen átalakítja az eddigi szimulációs szoftver vásárlási és használati szokásokat

Központban a mérnök – gyors eredmények alkalmai felhasználók számára is

Az Altair solidThinking Inspire termékcsalád kifejezetten a tervező és folyamatmérnökök számára tervezett szimulációs megoldásokat tartalmaz. A fejlesztésnél kiemelt fontosságú volt, hogy a háttérben futó nagy teljesítményű megoldókat egy rendkívül egyszerű felhasználói felületen keresztül érhessék el a mérnökök, 1-2 napra szűkítve le a betanulási időket. A szoftver minden jelentős CAD rendszerrel együttműködik.

Új licencelési rendszer – nem kell előre döntenie, használja bármelyik modult!

A szoftver ún. solidThinking Unit-okon (sTU) keresztül érhető el. Mindegyik modulnak van egy sTU értéke. A licencelési rendszer újszerűségét az adja, hogy a vásárlóknak nem kell előre eldönteniük, hogy a széles portfólióból mit szeretnének majd használni. Elég, ha megvásárolnak egy sTU értéket, és ezzel az összes olyan modult használni tudják majd, aminek az sTU értéke megegyezik a megvásárolt sTU számmal, vagy az alatt van.

Az új típusú, sTU licencelési modell üzleti előnyei:

 • Széleskörű lefedettség, értéknek megfelelő árazással:az sTU unitok árazását a kis- és középvállaltok lehetőségeihez igazították.
 • Új szimulációs lehetőségek nyílnak meg:a cégek sokkal több technológiához férhetnek hozzá alacsonyabb költség mellet, ezzel kiválthatnak más költséges végeselemes megoldásokat, ezen felül új szakterületeken is optimalizálhatják a termékeiket.
 • Rugalmasan választható saját gépen vagy felhőben való futtatás:a sTU licenceléssel a számításainkat saját gépünkön, vagy felhőben is végezhetjük bárhol, bármikor. Ezáltal a korlátozott számítási kapacitással bíró szervezetek is képesek nagy hardver erőforrást igénylő számításokat futtatni nagyobb IT beruházás nélkül.

Szimuláció-vezérelt innovációs platform

Az Altair meggyőződése, hogy a szimulációnak nem a folyamat végén, hanem a fejlesztési folyamat minden fázisában fontos a szerepe. Ennek megfelelően az új platform átfogó megoldást kínál, minden fontos területre az alábbi modulokkal:

 • Studio, Rendering: koncepcionális és formatervezés, fotorealisztikus megjelenítéssel
 • Structures: lineáris és nemlineáris szerkezeti analízis
 • Additive: haladó topológiai optimalizálás, lattice struktúrákkal is
 • Motion:haladó kinematikai és dinamikai szimuláció
 • Fluids:áramlástani analízis
 • Castings:öntészeti szimuláció
 • Injection molding:műanyag fröccs-stimuláció
 • Forming: képlékeny lemezalakítás
 • Extrusion: műanyag és fém extrudálás szimuláció
 • Compose, Embed, Activate: matematikai számítások, rendszertervezés
 • Simlab: nagy teljesítményű, automatizált pre- és posztprocesszor

Inspire Studio – formatervezés a javából

Az Inspire Studio felgyorsítja a szabadformájú felületek tervezését. Felhasználhatjuk benne a kezdeti vázlatainkat, alternatív megjelenési stílusokat és valósidejű fotorealisztikus megjelenítéseket is létrehozhatunk. A Studio alkalmas organikus felületek, parametrikus testmodellek valamintNURBS alapú felület éstestmodellek létrehozására. Egyik különlegessége az ú.n. ConstructionTree™ modelltörténeti funkció.

Inspire szerkezeti analízis és topológiai optimálás

Az Inspire platform segítségével a felhasználók gyorsan és könnyedén hozhatnak új konstrukciókat,  és lineáris, nemlineáris valamint dinamikai szimulációval elemezhetik azokat, már elsőre megfelelő terméket előállítva. Az Inspire fő erőssége a topológiai és topográfiai optimalizációban rejlik melyhez, az Altair piacvezető OptiStruct technológiáját használja a tervek generálására és vizsgálatára.

A szoftver legújabb verziójával könnyedén hozhatunk létre optimalizált rács, vagy vegyes tömör-rács szerkezeteket, amit ezután a szoftveren belül ki is tudunk értékelni, vagy akár .stl formátumban exportálni 3D nyomtatásra. Az optimalizálás során figyelembe vehető a gyártástechnológia, amivel a termék majd készül. A 3D-s nyomtatással gyártott modellek nagyobb szabadságot biztosítanak a tervezőknek, de ha például a topológiailag optimalizált terméket öntészeti eljárással gyártják, már a formázási ferdeségekre is figyel a rendszer. A PolyNURBS eszközzel pedig könnyedén elvégezhetők az optimalizált modell utómunkái, hogy gyártható modellt kapjunk.

Gyártástechnológiai szimulációs modulok

Az Inspire Castaz öntészeti folyamatok és öntött alkatrészek szimulációjára és optimalizálására kidolgozott analízis eszköz. Az egyszerű és gyors kitöltésszimulációnak köszönhetően felfedhetők a leggyakoribb öntészeti hibák, mint pl.: gázzárványok, porozitás, hidegfolyás… stb.

Az Inspire Formegy olyan folyamat orientált lemezalakítás szimulációs eszköz, melynek segítségével a tervezés korai szakaszában lehetőségünk van az alakíthatósági viszonyok, kihozatali és költségjellemzők meghatározására valamint ezek optimalizálására. Az adott alakítási művelet megvalósíthatóságára vonatkozó információk néhány másodpercen belül rendelkezésünkre állnak az iparágban piacvezetőnek számító egylépéses inverz szimulációs technológiának köszönhetően. Ezen felül információt kapunk a várható szakadásra, ráncosodásra és falvékonyodásra vonatkozólag is. Komplex lemezalakítási feladatoknál lehetőség van az inkrementáslis lépések szimulációjára is.

Az Inspire Extrudesegítségével az extrudálással foglalkozócégek könnyebben meg tudnak felelni az összetett profilok, szűkebb tűrések, jobb felületi minőség, nagyobb szilárdság és alacsonyabb költségekáltal támasztott követelményeknek, legyen szó akár polimer, akár fém alkatrészekről. Nyomonkövethetjük a szerszámon belüli anyagáramlástés hőmérsékleteloszlást, elvégezhetjük a kiegyensúlyozott anyagáramláshoz szükséges módosításokat, valamint felfedhetjük és elkerülhetjük a jellemző hibákat.

Haladó pre és posztprocesszálás

A SimLabegy olyan építőelem alapú, folyamatorientált végeselemes rendszer, melynek segítségével gyorsan és könnyedén vizsgálhatjuk összetett rendszerek gépészeti viselkedését. A SimLab automatizálja a szimulációs folyamat lépéseit, ezáltal csökkenti az emberi hibákat, gyorsítja a végeselemes modell létrehozását és kiértékelését. A legmagasabb minőségű hálókat igénylő szimulációkhoz is képes hálót generálni, mint például a NVH, kifáradás, vagy akár a CFD, ezáltal képes együttműködni az AcuSolve-val, ami az Altair legerőteljesebb áramlástani eszköze, fizikai modellek teljes választékát kínálva.

Rendszertervezés és szimuláció

A Composesegítségével különböző adatok analízisét és megjelenítését, algoritmusok fejlesztését és numerikus számításokat tudnak hatékonyan elvégezni a mérnökök és tudósok.

Multidiszciplináris rendszerek szimulációjában és optimalizációjában pedig, az Activatelesz segítségünkre, mellyel a tervezés korai fázisában feltárhatók a rendszerhibák.

Az Embedpedig a modell alapú, beágyazott rendszerek fejlesztéséhez és optimalizációjához kínál grafikus környezetet.

Konferencia Párizsban

Ez év október 16-18-án kerül megrendezésre az Altair Technology Conference, amelyen a legújabb szimulációs technológiákról és azok alkalmazásáról lesz szó előadások, workshopok és kiállítás keretében, amelyről bővebb információt a következő weboldalon talál: https://altairatc.com/paris2018/

További információkért, teszt szoftverért kérjük, keresse az Altair magyarországi partnerét:

Kontron Hungary Kft.
+36 1 371 8060, cad@snt.hu, https://kontron.hu/
https://kontron.hu/ipar40/

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top