Az alábbi beszámolóból megtudhatja, miként javította a gyártás hatékonyságát egy dél-afrikai pótkocsigyártó, a Delfoi Robotics Offline robotprogramozási megoldásának használatával.

Az AFRIT Dél-Afrika egyik legelismertebb és leginnovatívabb pótkocsigyártója. A vállalat sikerének kulcsa, hogy a vezetőség, az alkalmazottak és a partnerek egyaránt elkötelezettek az AFRIT ígéretének betartása mellett, amely 1968 óta kivívja az ügyfelek bizalmát és tiszteletét, azaz „Minőséget időben”. Annak érdekében, hogy a digitalizációs trendek élén maradjon, és az elkövetkező években is meg tudjon felelni a minőséget időben ígéretnek, az AFRIT úgy döntött, hogy a Delfoi Robotics offline programozási és szimulációs megoldását alkalmazza. A Delfoi Robotics egy világszerte Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő, forgalmazó és támogató finn vállalat. Az offline programozás már használatának kezdete óta jelentős előnyöket biztosít a termelésben. Ferdi Beukes, az AFRIT mechatronikai mérnöke nagyon elégedett a fejlesztésekkel:

“A Delfoi Robotics bevezetése óta az alkatrészeink konzisztensebbek, és a hegesztés megismételhetősége is jelentősen javult. Több időnk van a hegesztés és más rendszerek javítására, mivel időt takarítunk meg azáltal, hogy nem kell kézzel programoznunk és javítanunk a programozást. A Delfoi Arc nagyon sokoldalú szoftvernek bizonyult, mivel a robotrendszereink rendelkeznek varratkövetési funkcióval és a Delfoi képes volt a varratkövetéshez szükséges makrókat implementálni. A Delfoi Robotics partnerének, az Apexiznek a segítségével a beüzemelés nagy pontossággal elvégezhető volt.”

Ferdi Beukes, az AFRIT mechatronikai mérnöke

Többtengelyes Yaskawa hegesztőportál az AFRIT-nál

A Delfoi robot offline programozása tovább javította a minőséget és racionalizálta a folyamatokat. Jelentős időmegtakarítás volt tapasztalható, annak ellenére, hogy a szoftvert csak viszonylag rövid ideje használják.

„Mérnökeink szerint a kézi programozással töltött munkaórák száma 80%-kal, a programozási idő pedig 60%-kal csökkent, a két hetes kézi programozást 4 napos offline programozás váltotta fel. Továbbá a napi nyolc darabszámos termelésünket napi 16-20-ra növeltük.”

Gerhard van der Walt, az AFRIT folyamatos fejlesztés vezetője

Példák a fejlesztésre:

  • A kézi programozással töltött munkaórák száma 80%-kal csökkent
  • A programozási idő 60%-kal csökkent (2 hét kézi programozásról 4 nap offline programozásra)
  • Az átfutási idő 62%-kal javult, mivel nem kellett kézi programozást végezni.
  • Kézi programozással elveszett alkatrészek száma: 60. (Minden egyes alkatrész ±120 m hegesztési hosszból áll.)

Az AFRIT robotcellájának üzembe helyezését és kalibrálását a Delfoi Robotics indiai partnere, az APEXIZ végezte.

“Biztosak vagyunk benne, hogy a programozási idő tovább fog csökkenni, miután egyre több tapasztalatot szerzünk. Az olyan funkciók, mint a klónozás, a többrétegűség, az automatikus tengelyoptimalizálás, a kamerarendszerek integrációja, a sablonok és a hegesztési adatbázisok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy termelékenységüket óriási mértékben növeljék, különösen az olyan nagy rendszereknél, mint az AFRIT. Számunkra nagyon fontos, hogy a felhasználó magabiztosan másolja és futtassa az offline létrehozott programokat mindenféle utómunka nélkül, és ezt a Delfoi Arc segítségével el tudjuk érni.”

Hari Nidamarthy, az APEXIZ alapítója

AFRIT

Az AFRIT Afrika egyik legelismertebb és leginnovatívabb pótkocsigyártója. Az iparágban szerzett több mint 50 éves tapasztalattal és az állandó optimalizálásra és innovációra épülő termékkel továbbra is ők az első számú választás azon ügyfelek számára, akik hatékonyabb hasznos terhelést és magas megtérülést keresnek.

APEXIZ

Az APEXIZ olyan digitális gyártási megoldásokat kínál, mint a 3D szimuláció és a robotok offline programozása. Az APEXIZ és partnercégei sokéves tapasztalattal rendelkeznek a szimulációs és offline robotprogramozó szoftverek fejlesztése terén.

DELFOI ROBOTICS

A Delfoi Robotics világszerte úttörő szerepet tölt be az offline robotprogramozásban, és világszínvonalú szakértője a gyártásszimulációnak, valamint a gyártás ütemezésének és végrehajtásának. 2022 októberétől a Delfoi Robotics a Visual Components Group része.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top