Creo 5.0-ban megjelent néhány magas színvonalú kiegészítő alkalmazás. Ilyen a Topológia Optimalizálás, Áramlástani Szimuláció és 3D fémnyomtatás. A PTC azonban gondolt azokra a felhasználókra is, akik nem alkalmazzák ezeket az új modulokat. Az alap Creo 5.0-ban több mint száz fejlesztés történt, ami azt biztosítja, hogy gyorsabban és könnyebben el tudják végezni a munkájukat a felhasználók. Ezekből most nézzünk meg 7 fejlesztést!

Felhasználói felület és felhasználói élmény fejlesztése

Meg fogja tapasztalni a továbbfejlesztett felhasználói felület és a tökéletesített megjelenítés előnyeit. A Mini eszköztár további területeken vált elérhetővé. Keresési funkciót integrálták a modellfába. Ez nagy segítséget nyújt a komponensek vagy építőelemek megtalálásában. Végül fejlesztésen esett át a Model Check riportáló eszköz is, aminek segítségével könnyen megkeresheti, felülvizsgálhatja és kezelheti a felmerülő hibákat és figyelmeztetéseket.

Oldalferdeség építőelem

Élvezze a megnövekedett termelékenységet, mely a könnyebb és gyorsabb oldalferdeség építőelemnek köszönhető, ami tartalmazza a lekerekítés geometriákat is. Miután azonosítja azt a felületet, amire az oldalferdeséget szeretné elhelyezni, a Creo automatikusan hozzáilleszti a lekerekítéseket.

Ki kell választani a szükséges felületeket és az Oldalferdeség építőelem létrejön, még akkor is, ha a szomszédos felület lekerekítés vagy letörés.

Hogyan működik?
A Creo letörli a szomszédos lekerekítéseket, létrehozza az oldalferdeséget majd újra csatolja a lekerekítéseket.

3D Csavarvonal menti söprés

Készíthet pontos 3D-s geometria szerinti megmunkálásokat a pontatlan 2D-s söprés helyett. 3D Csavarvonal menti söprés építőelem egy forgatott profil, mely egy spirál pályán haladva távolítja el az anyagot. Ezzel a módszerrel pontos geometriát alkot.

3D Csavarvonal menti söprés – köszörű korong alapján létrehozott pontos geometria.

Hogyan működik?
Meghatározzuk és beállítjuk a vezérpálya paramétereit. Ezután elkészítjük a 2D-s profilt és definiáljuk a megmunkáló szerszámot. Ezen értékek meghatározása után további vezérlő méreteket tudunk beállítani.

Tervezés perspektivikus nézetben

Creo 5.0-ban perspektivikus nézetben is tudunk dolgozni anélkül, hogy vissza kellene lépni ortografikus nézetbe. Ez azt jelenti, hogy a termék tervezése valósághű környezetben történik

Tervezés Perspektivikus nézetben

Hogyan működik?
Egyszerű váltani a perspektivikus és az ortografikus nézetek között a grafikus eszköztárban található új Perspektivikus ikonnal.

Vázlat régiók

Creo 5.0-ban lehetővé válik a vázlat régiók gyors használata. A vázlat régiók segítségével néhány kattintás után tudunk komplex geometriákat létrehozni.

A Vázlat régió az élek és metszéspontok által határolt zárt terület, melyből test geometriát lehet létrehozni.

Hogyan működik?
Készítsünk egy vázlatot, amely tartalmaz metszéspontok által létrehozott zárt geometriákat. Majd állítsuk át a szűrőt Vázlat régiókra(SHIFT + S). Amennyiben kiválasztottuk a zárt régiót vagy régiókat, már készíthetjük is a kihúzás vagy forgatás építőelemet.

Megjegyzés: SHIFT + G billentyű paranccsal lehet a szűrőt visszaváltani az alapértelmezett Geometriára.

Lemez modul

Két új sarokelengedés típus közül tudunk választani: négyzet és normál. Ezt követően egyszerűen be tudjuk állítani az orientációt és a pozíciót. Könnyedén, néhány kattintással el tudjuk készíteni a termékünk reprezentációját. Reprezentáció segítségével rendkívül egyszerűen válthatunk a kiterített és a kész termékünk között, összeállítás vagy rajz esetén is.

Elforgatott sarokelengedés Creo 5.0-ban

Hogyan működik?
Az új sarokelengedés opció alkalmazásához kattintson a Sarokelengedés-re, majd válassza a Négyzet vagy Normál típust. Az Origin és az Orientation beállítás elérhető az Elhelyezés menüpont alatt. A kiterítéses reprezentáció létrehozásához a teríték előnézeti képét kell megnézni, majd rákattintani a Reprezentáció létrehozása parancsra. Ezt követően a Nézetkezelőben könnyedén tudunk váltani a két állapot között.

Szabadstílusú Modellezés

Vizsgáljuk meg ezt a két Szabadstílusú modellezési képességet Creo 5.0-ban!

  • Az itt létrehozott geometria hozzáilleszthető a már meglévő Creo geometriához anélkül, hogy a görbület folytonossága elveszne.
  • Az új Doboz nézetfunkció lehetővé teszi, hogy a másodrendben folytonos felületek és az árnyékolt szögletes háló közötti nézetet könnyedén tudjuk váltani. Ez egyszerűbbé teszi a háló topológiai kezelését.

Használja a dobozos megjelenítést a formák könnyebb megértéséhez és gyorsabb módosításához!

Hogyan működik?
Ha a meglévő geometriához érintőleges csatlakozással új geometriát szeretnénk kapcsolni, az ehhez szükséges parancs az Igazítás menüt lenyitásával érhető el.

A Doboz nézet mód könnyedén ki- és bekapcsolható, a grafikus eszköztáron található új ikonnal. 

Creo 5.0

Már elérhető! Tervezzen úgy, ahogy mindig is szeretett volna!
A Creo 5.0 segítségével jobb termékeket tervezhet hatékonyabban, felgyorsíthatja az innovációt, újrahasznosíthatja a meglévő konstrukciókat és a tervezés során a feltételezéseket tényekkel helyettesítheti.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top