A PTC PLM lehetővé teszi a Volocopter autonóm légi taxi fejlesztését. A Sky Mobility Technology Start-up a Windchill-t választotta a termék adatainak központi platformon történő kézben tartásához.

A PTC bejelentette, hogy a német startup, a Volocopter, a PTC termék életciklus menedzsment megoldását (PLM), a Windchill-t választotta az autonóm repülő közlekedési rendszerének fejlesztéséhez. A Windchill feladata lesz a komplex termékstruktúrák, a követelmények és dokumentumok rögzítése, konfigurálása és védelme, illetve a mechanikai, aerodinamikai valamint elektronikus CAD modellek, és a hozzájuk csatolt szoftverek irányítása.

Abban, hogy a Volocopter a PTC PLM megoldását választotta igen jelentős szerepet játszott, hogy a szoftver kiváló technikai működéssel bír, gond nélkül együttműködik a széleskörű követelmény menedzsmenttel, valamint rendelkezik IoT adottságokkal is.

  • A Windchill lehetővé teszi az új fejlesztések gyors kivitelezését azáltal, hogy a vállalati információkat már a fejlesztési és tesztelési folyamat korai szakaszában gyűjteni kezdi.
  • A rendszer integrált követelménymenedzsment funkciója támogatja a piaci és szabályozási követelmények átfogó lefedettségét.
  • A tesztelési és kísérleti beállításokból, illetve a prototípusokból származó mérési és szenzoradatok összegyűjtésére irányuló erős képességei lehetővé teszik a hatékony fejlődéshez szükséges gyors reakciót.

A kép a Volocopter tulajdona

Az indulás

A Volocopter 2011-ben indult és az a célja, hogy autonóm légi taxik segítségével forradalmasítsa a városi közlekedést. Kifejlesztette a világ első, teljes mértékben elektronikusan hajtott, drón technológián alapuló autonóm helikopterét, amely két ember szállításához is elég nagy. A Volocopter kibocsátás mentes, illetve repülés közben rendkívül csendes és stabil. A sokszorosított hajtásrendszer, amely 18 önállóan irányítható rotorból és egy intelligens autonóm irányító rendszerből áll, az egyik legbiztonságosabb légi járművé teszi. A céget, többek között, a stratégiai befektetői a Daimler és az Intel támogatja.

„Mi a harmadik dimenzióban igyekszünk létrehozni a holnap közlekedési megoldását. A városi légi taxik egy teljesen új piacot jelentenek, és mi minden nap új utakon járunk.” – mondta Jan-Hendrik Boelens, a Volocopter technológiai vezetője. „A moduláris Windchill PLM rendszer lehetővé teszi számunkra a növekedéshez és innováció élvonalában való maradáshoz szükséges rugalmasságot, valamint azt is, hogy az összes termékadatunkat egyetlen platformon tudjuk kezelni.”

A Windchill haszna

A Windchill-ben a termék-, és folyamatadatok egyetlen helyről érkeznek, így a cégen belül mindenki eléri őket. A PLM segítségével a cégek egyrészt javíthatják a termék minőségét, azáltal, hogy közvetlenül be tudják kapcsolni a munkavállalókat az élő működési adatáramlatba, másrészt csökkenthetik az IT terheket azáltal, hogy hozzáférést és védelmet biztosítanak mind a helyszínen, mind a felhőben történő fejlesztési lehetőségekhez. A Windchill egy end-to-end PLM platform, mely készen áll az IoT-ra is.

A Volocopter szeretné összekötni egymással a gépeit és a támogatási infrastruktúráját. A Windchill, a PTC ThingWorx Ipari Innovációs Platformjával párba állítva, egy olyan szerepkör alapú alkalmazást kínál, amely egyrészt lehetőséget ad a magas fokú együttműködésre, másrészt megteremti a digitális iker létrehozását azért, hogy megbecsülhető és tesztelhető legyen a légi jármű valós világban való működése. A működés során gyűjtött értékes adatok pedig visszajutnak a terméktervezési folyamatba, így biztosítják, hogy az életciklus menedzsment zárt hurokként (closed-loop lifecylce) működjön. A fejlesztés ezen formája segítheti a Volocoptert a már meglévő versenyelőnyének tovább növelésében.

„Az új technológiák felemelkedésére és áttörő innovációk létrejöttére csak stabil termékfejlesztési megoldás mellett van lehetőség. Ezt a stabil alapot a PLM adja, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy az olyan innovatív vállalatok, mint a Volocopter megismerjék és adaptálják.” – mondja Kevin Wrenn, a PTC PLM részlegének vezetője. „Ez a bátor, talpraesett start-up megtette az első lépését az általunk ismert mobilitás sikeres átalakítása fele. Nagyon várjuk, hogy segíthessük a Volocoptert az IoT stratégiájuk meghatározásában és megvalósításában.”

A Volocopterről

A Volocopter a világvezető azon elektromos, függőlegesen felszálló és leszálló többforgószárnyas repülőberendezések, (eVTOL) fejlesztésében, melyek az emberek biztonságos szállítási formájául szolgáló légi taxikként működnének. A technológiai platform rendkívül rugalmas és lehetővé teszi a távolról irányított és teljes mértékben autonóm repülést.

Ezen felül az egyedülálló kialakítás, az alkotóelemek magasfokú stabilitásának köszönhetően, példa nélküli biztonságot nyújt. A vállalat már 2011-ben beírta magát a repülés történelmébe azáltal, hogy legénységgel látta el a világ első, kizárólag elektromosan irányított többforgószárnyas repülőberendezését. A fiatal vállalat azóta még több mérföldkövet ért el: 2016-ban ideiglenes engedélyt kapott a német repülési hatóságtól egy két-üléses Volocopter használatára, 2017-ben pedig, az RTA Dubai együttműködésével, bemutatta a légi taxi legelső autonóm útját. Ezalatt az alapítók, Stephen Wolf és Alexander Zosel, létrehoztak egy olyan tapasztalt mérnökből álló csapatot, mint a vezérigazgató, Florian Reuter és a technológiai vezető, Jan-Hendrik. Ez utat nyitott a cég további növekedéséhez. A vállalat olyan befektetőket tud magának, mint a Daimler, az Intel és a Lukasz Gadowski.

Kérje kedvezményes árajánlatunkat vagy keresse cégünket további információkért.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top