Kiemelt fókuszban az Ipar 4.0 – Ipari Digitalizációs Üzletág

A Kontron magyarországi cégcsoportja 45%-os növekedést ért el 2017-ban, ezzel 14,9 milliárd forintra emelkedett az árbevétele, minden eddigi rekordot megdöntve ezzel. A cég egyik leggyorsabban növekvő területe a PLM volt, a maga 47%-os bővülésével. A Kontron Hungary a magyar piac meghatározó szereplője az ipari digitalizáció területén.

A növekedés stratégiai megalapozása

A Kontron három éve kezdte el tudatosan fejleszteni a PLM üzletágat annak érdekében, hogy felkészüljön az Ipar 4.0 által támasztott kihívások mind szélesebb körű kezelésére. A változások három fő területen öltöttek testet. 2018-ra lezajlott a portfólió bővítés első szakasza, a szervezeti átalakítás, valamint a saját belső folyamatok automatizálását célzó digitalizációs transzformációs projekt is. Ezzel létrejött az az új keretrendszer, ami megalapozza az Üzletág további intenzív növekedését.

Ipari Digitalizációs Üzletág – a következő szint

A végrehajtott alapvető változások miatt a PLM üzletág Ipari Digitalizációs Üzletág néven folytatja tovább a tevékenységét. Az új név sokkal jobban kifejezi azt a széleskörű szakértelmet, amit az Üzletág ma képvisel. A személyes produktivitás mellett egyre nagyobb szerepet kap a vállalati folyamatok, a gyártásütemezés automatizálása, az adatgyűjtésre épülő döntéshozatal támogatása IoT és Augmented Reality technológiákkal. A rendszerintegrátori szemléletből adódóan pontszerű részmegoldások helyett az Üzletág képes komplex, a vállalatok egészét érintő üzleti megoldásokat megvalósítani – teljes felelősséggel és nagy biztonsággal. A Kontron átfogó ipari digitalizációs megoldás rendszert kínál tervező és gyártó cégek számára legyen szó CAD, CAM, CAE, PLM, IoT, MES, ERP, Cloud vagy éppen IT eszközökről.

Minden ipari digitalizációs projekt annyit ér, amennyi abból ténylegesen megvalósul. Ezért az összetett projekteknél kiemelt fontosságú a szállító cég megvalósítási képessége. A Kontron az ország egyik legnagyobb IT vállalataként stabil hátterével, éles projektekben edződött szakember és projekt menedzsment gárdájával kiszámítható és megbízható partnere az iparvállalatoknak.

Az Ipari Digitalizációs Üzletág 2018-ra is kétszámjegyű növekedést tervez.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet a Kontron szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top