Az Altair terméktervezési szolgáltatásokkal foglalkozó csapata iparágakon átívelően dolgozik annak érdekében, hogy az egyik iparágban alkalmazott eljárásokat és technikákat egy másikban is alkalmazza.

Például a repülőgépiparban használt kompozit tervezési technikákat alkalmazni kezdte a személygépkocsik esetében is, illetve az autóiparban alkalmazott optimalizálási folyamatokat átemelte a fogyasztási cikkekre. Csapatuk a termékfejlesztési tanácsadóikkal együtt világvezető optimalizálási megoldásokat hoz létre, annak érdekében, hogy a lehető legjobb technológiai alkalmazást tudják nyújtani.

A csapat a legújabb optimalizálási technikákat és eljárásokat használja, hogy innovatív megoldásokat kínáljon ügyfeleinek a termékeinek súlyával, teljesítményével és költségeivel kapcsolatos kihívásokra. A hagyományos tervezési folyamatban a szimulációs technológiát ellenőrzési eszközként használják, így az eredmények túl későn érkeznek meg ahhoz, hogy befolyásolják a tervezés irányát. Az Altair más megközelítésben hisz, szerintük a CAD és a CAE folyamatokat párhuzamosan kell alkalmazni.

A termékfejlesztés koncepciófázisa gyakran nem szolgáltat megfelelő mérnöki adatokat a program üzleti indoklásának alátámasztására, így sokszor felmerülnek a problémák kijavításával járó költségek. Az Altair megoldásaival a tervezési alternatívák gyorsan megvizsgálhatók a fejlesztési korai szakaszában, így kiküszöbölhető a nem megfelelő koncepciótervezési eredmények használatának kockázata és a termékfejlesztés során később felmerülő potenciális problémák.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top