A szerkezeti optimalizáció egy szimuláció vezérelt tervezési technika, amelynek használatával tervező csapatok a fejlesztési ciklus korai szakaszában megvizsgálhatják a terveket és kiválaszthatják a nagy potenciállal rendelkezőket, illetve még időben elvethetik a kevésbé ígéreteseket. A gyártók a szerkezeti optimalizáció segítségével javítani tudják a terveiket, így gyártható súlycsökkentett koncepciókat hozhatnak létre. Ezen kívül segítségükre van a termékek finomhangolásában és virtuális validálásában is, ami innovatív, költséghatékony tervezési megoldásokat tesz lehetővé.

Mi az a topográfiai optimalizálás?

A topográfia optimalizálás egy szimuláció vezérelt tervezési technológia, amely segíti a gyártókat a vékonyfalú alkatrészek tervezésében és optimalizálásában. A helyi alakmódosítások javítják a rezgési jellemzőket, a topológia optimalizáló szoftver pedig javaslatot tesz e módosítások helyére, alakjára és irányára, az így létrejövő kialakítás pedig gyakran felülmúlja a hagyományos megoldást.

Mi az a topológia optimalizálás?

Optimális kialakítású, gyártható szerkezetek tervezésére a topológiai optimalizálás szolgál. Amikor különböző terhelésekkel bíró, szűk tervezési térbe zárt, összetett alkatrészekkel van dolguk, tervezők a topológia optimalizálás segítségével határozhatják meg a maximális merevséggel és minimális tömeggel járó anyagelrendezést.

Mi az a méret-, alak- és szabad forma optimalizálás?

A méret-, alak- és szabad forma optimalizálás a termékkoncepciók szerkezeti kialakításának finomhangolására szolgál. Az olyan kulcsfontosságú termékjellemzők, mint a keresztmetszeti vastagság és az anyagválasztás optimális meghatározásával, valamint a nagy feszültségkoncentrációjú területek finomításával ezek az eszközök csökkentik a termék meghibásodásának kockázatát.

Mi az a szabadméret optimalizálás?

A szabadméret-optimalizálás a gépszerkezetek és a méretre szabott hegesztett nyersdarabokból préselt alkatrészek optimalizálására szolgál, de a legszélesebb körben a komplex rétegelt kompozit alkatrészek tervezésénél alkalmazzák. Segít a mérnököknek megtalálni az optimális vastagságot, rétegformákat és rétegrendet ezekhez az összetett kompozit anyagokhoz.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top