2013. október 2-án a PTC (Nasdaq:PMTC) bejelentette a gépészeti, matematikai számítások és analízisek elvégzésére alkalmas Mathcad® termékének legújabb verzióját a Mathcad® Prime™ 3.0-t. A PTC jelentős fejlesztéseinek köszönhetően az új verzió lehetővé teszi sokkal összetettebb számítások gyorsabb végrehajtását.

A Mathcad®-et használva a több száz beépített vagy felhasználói matematikai funkció segítségével numerikusan vagy akár szimbolikusan is megoldhatunk komplex egyenletrendszereket.

A Mathcad® Prime™ 3.0 verzió az alábbi főbb újdonságokat hozza a felhasználóknak:

  • Dokumentumkezelés – Matematikai számítások szöveges környezetben; matematikai régiók formázása; sablonok használata új munkalap létrehozásakor: így egységes vállalati struktúrát alakíthatunk ki a számítások elvégzésére és dokumentálására.
  • Felhasználói függvények – A már meglévő C++, C, Fortran …stb. nyelven írt algoritmusok beintegrálásával tovább növelhetjük a Mathcad® funkciókészletét.
  • Globális értékadás – Megadhatunk konstansokat és paramétereket, melyeket később bárhol felhasználhatunk a munkalapon.
  • Numerikus számítások – Új, gyorsabb mátrix dekompozíció pivotálás és komplex szám támogatással.
  • Felület interpoláció kontúr diagrammon – A PTC Creo® felület interpolációs algoritmusát használva térbeli pontokon keresztül hozhatunk létre felület interpolációt.
  • Használat – Számos fejlesztés a leggyakrabban használt funkciók (pl.: másolás és beillesztés fejlécbe/láblécbe, …stb) gyorsabbá, egyszerűbbé és hatékonyabbá tételére.

Nagyon örülünk annak, hogy a Mathcad® Prime™ 3.0-ban ilyen intuitív módon lehet a számítási feladatokat megfogalmazni. A matemetikai számítások ilyen módon való megjelenítése lehetővé teszi, hogy azok könnyen olvashatók és szerkeszthetők legyenek,” -Scot Shields tervezőmérnök, Hagler Systems. „A Mathcad® Prime™ 3.0 olyan környezetet nyújt számunkra, ahol feljegyzéseket, modelleket, elméleti számításokat készíthetünk egyszerűen és végül az eredmények ellenőrzését is elvégezhetjük.

„Az egységes eszköznek köszönhetően az összes munkalap könnyen felhasználható és áttekinthető a teljes vállalati szervezet minden résztvevőjének – a dokumentációtól a legrészletesebb tervezési tanulmányig – így mérnökeink több időt tudnak a tényleges tervezési feladatra fordítani, „ –folytatta Shields.

PTC Creo® and PTC Windchill® integráció

A PTC Creo®-val összekapcsolva lehetőség nyílik teszt analízisek, geometriai optimalizációk végrehajtására és azok ellenőrzésére a tervezési munka során. Hasonló módon a PTC Windchill® is képes a Mathcad® Prime™ 3.0 dokumentumok kezelésére, így lehetővé válik a verziókezelés, változáskövetés és csoportmunka támogatás.

További információk:   Mathcad® Prime™ 3.0-ról a www.ptc.com

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top