A jelen helyzetben minden eddiginél fontosabb, hogy összeköttetésben maradjunk, egymással és a munkahelyünkkel is. A munkánkhoz szükséges számítástechnikai forrásokhoz, akkor is hozzá kell férjünk, ha otthonról dolgozunk, hiszen ez elengedhetetlen a sikeres és hatékony munkavégzéshez.

Az Altair AccessTM segíti Önt, a nagy teljesítményű számítástechnika (High Performance Computing=HPC) adta erőforrások kihasználásában, bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről. A cég örömmel mutatja be az Access 2020 megjelenését, amely izgalmas új funkciókat, frissítéseket tartalmaz, így minden eddiginél egyszerűbbé teszi az otthoni munkát. Ez a megoldás egy egyszerű, erőteljes és következetes felhasználói felületet nyújt a távolról történő megjelenítéshez. Lehetővé teszi a távoli rendszereken, a felhőben vagy egyéb forrásokon lévő HPC munkák elérését és monitorozását. Segítségével a mérnökök és a kutatók az alapvető feladataikra tudnak koncentrálni. A hatékony távmunka élményt elősegítő új funkciók is kerültek bele, mint például a távoli munkamenetek megnyitása.

Az Altair Access használatával a felhasználók egyszerűen, egy lépésben térhetnek át a távmunkára. Lehetőségük nyílik a beépített fájlkezelésre, munka felügyeletre, az eredmények kiértékelésére, valamint egy olyan együttműködési eszközt kapnak, amely segítik a kollégákkal való kapcsolattartást. Segítségével a felhasználók könnyedén kezelhetők és a biztonság is garantált a kétlépcsős azonosításnak köszönhetően, lehetőség van a Linux jelszókezelésre, valamint a munkamenetek időkeretének személyre szabására.

A távoli munkavégzésre optimalizálva

Az Access 2020 erőteljes funkciókkal rendelkezik ahhoz, hogy szükséges információkat, adatokat elérje, megjelenítse vagy módosítsa anélkül, hogy leterhelné a számítógépét, még úgy is, hogy a HPC infrastruktúrához távolról kapcsolódik hozzá

Két lehetőségből választhat:

  1. platformfüggetlen, webalapú megjelenítő (az Access minden fő kereső számára, mindegyik fő operációs rendszerben elérhető) a könnyű és gyors kapcsolódáshoz bárhol és bármikor
  2. egy különösen nagy teljesítményű asztali kliens, amely szélessávú hálózati kapcsolat (WAN) segítségével biztosít optimális elérést bármilyen sebességű internet esetén

Továbbá ehhez kapcsolódó mobil applikációk is elérhetőek Android és iOS rendszerre is, így a felhasználók az éppen futó munkafolyamatokat is ellenőrizhetik és kiértékelhetik, már menet közben is. A számításokat újra is indíthatjuk új input adatokkal, ha hibát vagy különös eredményt találunk bennük.

A távoli munkamenet elérése

Tudjuk, hogy a laptop nem olyan erős, mint az eddig a számításokhoz használt szerver, ezért a távoli munkamenet funkció használatakor nem szükséges az – olykor elég nagy méretű – adatokat a hálózaton keresztül mozgatnia. Nem számít, hogy batch rendszerfelhasználó, aki pre- és posztprocesszálást végez, szimulációs szakértő, vagy tervezőmérnök, az Access segítségével könnyedén hozzá tud kapcsolódni a rendszerhez, el tudja végezni a munkáját és meg tudja jeleníteni laptopján a végeredményt.

A megoldás előnyei:

  • rendkívül magas teljesítmény WAN optimalizálással bármely internet sebességhez
  • gyorsabb képfrissítés
  • nagyfelbontású megjelenítés támogatása
  • élethű, élénk színek a különböző (pl. olaj- és gázipari) alkalmazásokhoz

A távoli munkamenetek megnyitásával speciális feladatokon is dolgozhat, de átfogó távoli hozzáférésnek is használhatja azokat. Az Access távoli munkamenet mind a batch (munka beállítási és eredmény vizsgálati) munkafolyamatok, mind a teljesen interaktív (a teljes mérnöki analízis munkameneten belüli lefuttatásához kapcsolódó) munkafolyamatok részeként is működik. Együttműködési eszközként lehetővé teszi, hogy a távolról végzett közös munka érdekében megossza a képernyőjét több, akár otthonról dolgozó munkatárssal, csapattaggal is, ideértve a billentyűzet és az egér feletti kontrollt is. Lehetősége van a munkamenet megszakítására is, majd később akár egy másik eszközről onnan folytathatja a munkát, ahol abbahagyta.

Az Accesshez használt Windows asztali megoldás beépül az alkalmazások közé, így a jobb egérgombbal egyszerűen elérhetők a munkafolyamatok és az eredmények is automatikusan visszakereshetők. Kiválóan optimalizálható a lassabb vagy kevésbé megbízható internetkapcsolathoz is, így még zavar esetén is biztos lehet benne, hogy a munkája elmenthető és az eredmények visszakereshetők lesznek.

A HPC megoldásnak köszönhetően könnyebben összeköttetésben maradhat a kollégáival, mint eddig bármikor.

Az eredeti cikket elolvashatja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top