Az Oqton két új termékkel, a 3DXpert és a 3DXpert DfAM szoftverekkel csatlakozik az Altair Partner Alliance (APA) portfóliójához, hozzáférést biztosítva ezzel az Altair ügyfeleinek egy fejlett előkészítési és tervezési megoldáshoz az additív gyártás (DfAM, Design for Additive Manufacturing) területén. A 2017-ben alapított belgiumi székhelyű Oqton vállalat küldetése, hogy a gyártás intelligens automatizálásával segítse ügyfeleit az innováció és a hatékonyság növelésében, egyesítve a tervezést és a gyártást egy AI-alapú, technológiától független, felhőalapú gyártási operációs rendszerrel, amely teljes nyomon követhetőséget és átláthatóságot biztosít a szervezeten belül.

A 3DXpert lehetővé teszi az additív gyártással foglalkozó felhasználók számára, hogy hozzáférjenek olyan élvonalbeli technológiákhoz és eszközökhöz, amelyekkel időt és pénzt takaríthatnak meg, valamint a legmagasabb nyomtatási minőséget és tervezési komplexitást érhetik el. A 3DXpert magas szintű automatizálási képességeket kínál, és képes minden részlet finomhangolására, valamint ellenőrzésére, ahogyan azt a bonyolultabb AM alkalmazások megkövetelik A 3DXpert-et számos iparágban használják, többek között a repülőgépiparban, a védelmi iparban, az orvosi berendezések és eszközös tervezésénél, valamint a kutatási és egyetemi szektorban.

Elérhetővé válik továbbá az Oqton 3DXpert DfAM megoldása is, amely a 3DXpert egy olyan kiadása, amely az additív módszerrel gyártható alkatrészek tervezési oldalára összpontosít. A 3DXpert DfAM egy teljes körű CAD eszközkészlet előzményalapú parametrikus funkciókkal, hibrid modellezéssel, magában foglalva a szilárdtest-, háló- és voxelalapú modellezést. A szilárdtest-modellezés teljes körű támogatása azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell modelljeik adatintegritását hálós ábrázolásra visszaminősíteniük, ahogyan azt a versenytárs termékek teszik.

Ezekkel az új megoldásokkal a partnerek továbbfejleszthetik terveiket, javíthatják a nyomtatás minőségét és sebességét, valamint a gyorsabb előkészítés és a jobb sikerességi mutatók előnyeit is élvezhetik. Emellett a felhasználók egyéni építési stratégiákat dolgozhatnak ki a pontos eredmények és minőség elérése érdekében. A különböző építési stílusok hozzárendelése az alkatrész különböző részeihez biztosítja a leggyorsabb nyomtatást a legmagasabb minőség mellett. A DfAM fronton az ügyfelek különböző módon könnyíthetik meg alkatrészeiket rácsok, kitöltések, implicit modellezés révén. Emellett saját belső struktúrákat is tervezhetnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy elérjék a kívánt porozitást és szerkezeti integritást.

“Azzal, hogy a 3DXpert bekerült az APA portfólióba, az Altair ügyfelei a piacon elérhető legjobb DfAM termékhez nyernek hozzáférést” – mondta Roy Sterenthal, az Oqton szoftverekért felelős alelnöke. “A 3DXpert képességei a felhasználók számára rugalmasságot, teljesítményt és hatékonyságot biztosítanak a sikerhez, függetlenül attól, hogy a projektjeik milyen követelményeket támasztanak. Ez egy nagyszerű lehetőség mind az Altair ügyfelei, mind az Oqton számára.”

Altair_3DXpert-DfAM_Why-1 (002)
Altair_3DXpert-DfAM_Why-2 (002)
Altair_3DXpert-DfAM_Why-3 (002)
Altair_3DXpert_Why-1 (002)
Altair_3DXpert_Why-2 (002)
Altair_3DXpert_Why-3 (002)

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top